maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş, soruşturma yalanına tapuyla cevap verdi

Kadir Topbaş, soruşturma yalanına tapuyla cevap verdi

İkinci dalga operasyonda hedef alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, suçlamaları belgeleriyle boşa çıkarttı

Üç ayaklı operasyonun ardından, basına sızdırılan 'ikinci dalganın' hedeflerinden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ydi. İddiaya göre Etiler'deki polis okulu arazisi KİPTAŞ tarafından ihale yapılmadan bir inşaat firmasına verilmiş ve arazi 460 milyon dolara satılarak devlet 1 milyar dolar zarara uğratılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün elinde belgelerle kameraların karşısına geçti ve iddialara bir bir cevap verdi. Sözlerine Etiler'deki Polis Okulu arazisiyle başlayan Topbaş, İçişleri Bakanlığından gelen talep üzerine protokol yaptıklarını anlattı, arazi değerlemesinin Maliye Bakanlığı tarafından yapıldığını belirtti. Topbaş şöyle devam etti: “Birileri kendi aralarında birtakım organizasyonlar yapabilir, ilişkiler kurabilir, üzerinde gelecek adına birtakım hesaplar yapabilir. Şu anda bizim Büyükşehir Belediyesi olarak henüz bir tasarrufumuz yok. Kaldı ki kamu kuruluşu olarak zaten biz bunu ihale ile yapmak zorundayız. Başka türlü yapma imkanımız yok.” Arazinin belediyeye ait olduğunu söyleyen ve tapuları gösteren Topbaş, “Biz bunu değerlendirirken, kamu kaynaklarını nasıl hassasiyetle değerlendirdiysek, aynı şekilde İstanbul ve kent menfaati için değerlendireceğiz. Sonuçta karar verici olarak belediyemiz, belediyemiz encümenin ve yetkili birimleri ve meclisimiz var. Bizim bireysel adım atmamız da mümkün değil” dedi.

Mecidiyeköy-Mahmutbey-Bağcılar metro hattı için de ihaleye çıktıklarını ifade eden Başkan Topbaş özetle şunları söyledi: “Söz konusu ihaleye ilişkin söylentiler var. Tabii ki bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Eğer böyle birtakım iddialar, birtakım bulgular varsa zaten gereği yapılmalıydı. Suçüstü yapılması lazımdı. Bir taraftan şunu düşünüyorum: Acaba bizim 400 kilometre raylı sistem hedefimizi engelleme çalışmaları mı var? Onlarca, yüzlerce ihale yaparken, her biri üzerinden birileri bir çengel takmaya kalksa, birileri engellemeye kalksa biz bu kentteki hizmetleri nasıl gerçekleştiririz? Ben İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum. Son dönem olarak istiyorum ve diyorum ki: Üçüncü dönemde de bize destek verirseniz, bir kula nasip olmayan bir ayrıcalığı yaşamış olurum; bu, benim için bir mutluluktur.”
Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...