maritbet girişmaritbet
Ağrılı mosiklet ustası hurdalardan evine kalorifer sistemi kurdu

Ağrılı mosiklet ustası hurdalardan evine kalorifer sistemi kurdu

Ağrı'da motosiklet tamirciliği yapan Hüseyin Kotan, hurda malzemelerle kurduğu kalorifer sistemi sayesinde 4 odalı evini ve garajını ısıtıyor

Ağrı'da motosiklet tamirciliği yapan Hüseyin Kotan, hurda malzemelerle kurduğu kalorifer sistemi sayesinde 4 odalı evini ve garajını ısıtıyor.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerinde motosiklet tamirciliği yapan Hüseyin Kotan, iki tüp ve sacdan yaptığı kazan ile su bidonuna adapte ettiği motoru kullanarak kurduğu kalorifer sistemi sayesinde 4 odalı evinin ısıtılmasını sağlıyor.

Sistem sayesinde odalara yerleştirdiği peteklere sıcak su ulaştıran Kotan, daha az maliyetle evinin tüm bölümlerini ısıtıyor.

Kotan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da kış mevsiminin çok çetin geçtiğini ve ailesiyle tek odada ısınmak zorunda kaldıklarını belirterek, bir yıllık çalışmanın ardından hurda malzemeleri bir araya getirerek, kalorifer sistemi kurduğunu söyledi.

Kentte hava sıcaklığının kış mevsiminde sıfırın altında 35 dereceye kadar düşmesi nedeniyle evlerini ısıtmada büyük sorun yaşadığını anlatan Kotan, şöyle konuştu:

"Bu çalışmanın hayata geçmesi mecburiyetten doğdu. Nüfusumuz fazla olduğundan bir sobayla ancak bir oda ısınıyordu. Diğer odalar dışarısı gibi soğuk oluyordu. Çalıştığım iş yerinde hurda malzemelerle bir arayış içerisine girdim. Bu çalışma sayesinde bir sobayla evin tüm odalarını ve garajı ısıtıyorum. Bunun yanında mutfak ve banyo için gerekli olan sıcak suyu da buradan elde ediyorum.

20 metre uzaklıktaki garaja yalıtımla kapattığım boruları 2 metre yerin altından götürdüm. Motorun tam orta kısmına denk gelecek şekilde petek yerleştirerek burayı da ısıtıyorum. Böylelikle hava sıcaklığı sıfırın altında 35 derece dahi olsa aracım donmuyor."

Kazan ve peteklerin donmaması için antifriz kullandığını vurgulayan Kotan, aşırı ısıdan oluşabilecek tehlikeye karşı da yine hurda malzemelerle imsak deposu kurduğunu dile getirdi.

Kotan, elektrik kesintisi yaşandığı sırada herhangi bir sorun oluşmaması için eski bir aküyü devreye soktuğuna değinerek, "Bu sistem sobaya göre çok tasarruflu. Kış boyunca 3,5 ton kömürle sadece bir odayı ısıtabiliyordum. Hurda malzemelerle kurduğum sistem sayesinde 1,5 ton kömürle hem tüm evi ve garajı ısıtıyor hem de 24 saat sıcak su ihtiyacımızı karşılıyoruz" dedi.

Kotan, kurduğu sistemin maliyetinin 2 bin 500 lira olduğuna dikkati çekerek, sistemi geliştirmek ve kentteki işsizler için yeni bir iş kolu oluşturmak için ilgililerden destek beklediğini sözlerine ekledi.

Orhan Güngör/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı’ndan kiralık 8 dükkan!
  • 21.12.2018 08:51

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı’ndan kiralık 8 dükkan!

Mülkiyeti Doğubayazıt Belediye Başkanlığı’na ait, Doğubayazıt Alışveriş Merkezin ...

Bakan Kurum'dan Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi
  • 09.11.2018 15:51

Bakan Kurum'dan Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ağrı'da kentsel dönüşüm ile ilgili öneml ...

6 ilde toplam 37 taşınmaz özelleştiriliyor!
  • 12.07.2017 10:34

6 ilde toplam 37 taşınmaz özelleştiriliyor!

Ankara, Ağrı, İstanbul, Balıkesir ve Bolu’da bulunan bazı taşınmazların satış yö ...

Ağrı'da pazar yerinin çatısı çöktü!
  • 13.02.2017 16:21

Ağrı'da pazar yerinin çatısı çöktü!

Ağrı'da bir pazar yerinin kar biriken çatısı çöktü, olayda yaralananlar olduğu b ...

Ağrı'nın doğalgazını hangi firma dağıtacak?
  • 26.12.2016 15:30

Ağrı'nın doğalgazını hangi firma dağıtacak?

Ağrı'nın ilk merkeziyle ile Doğubayazıt ilçesi için gerçekleştirilecek olan doğa ...

Ağrı'da yıkım gerginliği yaşandı
  • 09.12.2016 16:05

Ağrı'da yıkım gerginliği yaşandı

Ağrı Doğubayazıt'ta 5 ev, 1 işyeri ve inşaat halindeki bina kaçak olduğu nedeniy ...