Bakan Kurum'dan Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi

Bakan Kurum'dan Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ağrı'da kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ağrı için öncelik arz eden Fırat Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm işi var. Yaklaşık 502 hak sahibimiz var. Toplu Konut İdaresi tarafından proje etütleri yapıldı. Yaklaşık 665 konut inşası öngörüyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Bakan Kurum, Valiliği ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı ve Vali Süleyman Elban'dan kente ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nurettin Atmaca Camisinde cuma namazını kılan Kurum, Polisevi ziyaretinin ardından Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katıldı.
Kurum, burada yaptığı konuşmada Ağrı'nın sorunlarını yakından görmek için kente geldiğini ifade etti.
Ağrı için önemli gördükleri projeleri yerinde inceleyeceklerini ve yeni projeleri üreteceklerini belirten Kurum, "Ağrı için öncelik arz eden Fırat Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm işi var. Yaklaşık 502 hak sahibimiz var. Toplu Konut İdaresi tarafından proje etütleri yapıldı. Yaklaşık 665 konut inşası öngörüyoruz. Vatandaşlarımızla görüşmelere başlayacağız ve bu görüşmeler çerçevesinde eğer buradaki hak sahiplerinden yüzde 50 ve üzerindeki hak sahibi ile anlaşılması kaydıyla buradaki kentsel dönüşüme de hızlı bir şekilde başlayıp inşallah çok kısa zaman içerisinde hak sahiplerimize teslim ediyor olacağız" diye konuştu.
"Ağrı'ya, bölgeye katkı sağlayacak bir alan olacağını ümit ediyoruz".

Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm uygulanacağını kaydeden Kurum, yaklaşık 256 hektarlık alanda 2 bin 981 hak sahibi için gerekli inceleme ve etüt çalışmasının yapıldığını söyledi.

Kurum, şöyle konuştu: "Buradaki vatandaşlarımız hayvancılıkla yoğun şekilde uğraşıyor. Yine vatandaşımızın isteyeceği imarla ilgili toplantıları arkadaşlarımız yapacaklar. Hem oturabilecekleri hem de işlerini yapabilecekleri bir planlama yapmak istiyoruz. Buradaki planlama talebini istedikleri gibi gerçekleştireceğiz. Burası yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare bir alan. Dolayısıyla Ağrı'ya, bölgeye katkı sağlayacak bir alan olacağını ümit ediyoruz. Ağrı'mızı ilgilendiren dün tahsisini gerçekleştirdiğimiz Ağrı Devlet Hastanesinin yanında bulunan 100 bin metrekare hastane alanımız var. Bu alanı da Sağlık Bakanlığına tahsisini yaptık ve Ağrı'ya ihtiyaç gördüğümüz Kadın Doğum Hastanesi için Sağlık Bakanlığı'na tahsisini de yaptık."

Millet Bahçesi projesini Ağrı'da da uygulayacaklarını dile getiren Kurum, "Belediyemizce burada Millet Bahçesi projesi gerçekleştiriliyor. İnşallah kısa sürede tamamlayarak Ağrı ilimize kazandıracaklar" dedi.
Ağrı'nın nüfusu bakımından büyükşehir belediyesi potansiyeline sahip olmasına rağmen Türkiye'de gelişmişlik açısından 80'inci sırada bulunduğunu ifade eden Kurum, bu durumun değişmesi için kent genelinde çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Bakan Kurum, kent için istihdamını artıracak, üretimi geliştirecek projeler geliştireceklerini de dile getirdi. 
Kurum, toplantı sonrası çalışmaları Ağrı Belediyesi tarafından yürütülen Millet Bahçesi projesini yerinde inceledi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

15 soruda kiralık sosyal konut kampanyası
  • 11.09.2026 14:42

15 soruda kiralık sosyal konut kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da hayata ge ...

Kiralık sosyal konut projesi başlıyor
  • 11.09.2026 10:37

Kiralık sosyal konut projesi başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İstanbul’da hay ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...