maritbet girişmaritbet
Bakan Kurum'dan Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi

Bakan Kurum'dan Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ağrı'da kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ağrı için öncelik arz eden Fırat Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm işi var. Yaklaşık 502 hak sahibimiz var. Toplu Konut İdaresi tarafından proje etütleri yapıldı. Yaklaşık 665 konut inşası öngörüyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Bakan Kurum, Valiliği ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı ve Vali Süleyman Elban'dan kente ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nurettin Atmaca Camisinde cuma namazını kılan Kurum, Polisevi ziyaretinin ardından Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katıldı.
Kurum, burada yaptığı konuşmada Ağrı'nın sorunlarını yakından görmek için kente geldiğini ifade etti.
Ağrı için önemli gördükleri projeleri yerinde inceleyeceklerini ve yeni projeleri üreteceklerini belirten Kurum, "Ağrı için öncelik arz eden Fırat Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm işi var. Yaklaşık 502 hak sahibimiz var. Toplu Konut İdaresi tarafından proje etütleri yapıldı. Yaklaşık 665 konut inşası öngörüyoruz. Vatandaşlarımızla görüşmelere başlayacağız ve bu görüşmeler çerçevesinde eğer buradaki hak sahiplerinden yüzde 50 ve üzerindeki hak sahibi ile anlaşılması kaydıyla buradaki kentsel dönüşüme de hızlı bir şekilde başlayıp inşallah çok kısa zaman içerisinde hak sahiplerimize teslim ediyor olacağız" diye konuştu.
"Ağrı'ya, bölgeye katkı sağlayacak bir alan olacağını ümit ediyoruz".

Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm uygulanacağını kaydeden Kurum, yaklaşık 256 hektarlık alanda 2 bin 981 hak sahibi için gerekli inceleme ve etüt çalışmasının yapıldığını söyledi.

Kurum, şöyle konuştu: "Buradaki vatandaşlarımız hayvancılıkla yoğun şekilde uğraşıyor. Yine vatandaşımızın isteyeceği imarla ilgili toplantıları arkadaşlarımız yapacaklar. Hem oturabilecekleri hem de işlerini yapabilecekleri bir planlama yapmak istiyoruz. Buradaki planlama talebini istedikleri gibi gerçekleştireceğiz. Burası yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare bir alan. Dolayısıyla Ağrı'ya, bölgeye katkı sağlayacak bir alan olacağını ümit ediyoruz. Ağrı'mızı ilgilendiren dün tahsisini gerçekleştirdiğimiz Ağrı Devlet Hastanesinin yanında bulunan 100 bin metrekare hastane alanımız var. Bu alanı da Sağlık Bakanlığına tahsisini yaptık ve Ağrı'ya ihtiyaç gördüğümüz Kadın Doğum Hastanesi için Sağlık Bakanlığı'na tahsisini de yaptık."

Millet Bahçesi projesini Ağrı'da da uygulayacaklarını dile getiren Kurum, "Belediyemizce burada Millet Bahçesi projesi gerçekleştiriliyor. İnşallah kısa sürede tamamlayarak Ağrı ilimize kazandıracaklar" dedi.
Ağrı'nın nüfusu bakımından büyükşehir belediyesi potansiyeline sahip olmasına rağmen Türkiye'de gelişmişlik açısından 80'inci sırada bulunduğunu ifade eden Kurum, bu durumun değişmesi için kent genelinde çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Bakan Kurum, kent için istihdamını artıracak, üretimi geliştirecek projeler geliştireceklerini de dile getirdi. 
Kurum, toplantı sonrası çalışmaları Ağrı Belediyesi tarafından yürütülen Millet Bahçesi projesini yerinde inceledi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Hatay yeniden ayağa kalkıyor
  • 15.10.2025 16:09

Hatay yeniden ayağa kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinde ağı ...

Bakan Kurum: “Eser siyasetine sosyal konut projeleriyle devam edeceğiz”
  • 10.10.2025 17:36

Bakan Kurum: “Eser siyasetine sosyal konut projeleriyle devam edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize’de Cumhurbaşkanı ...