maritbet girişmaritbet
Cotton Box geleceğin tasarımcılarını seçti

Cotton Box geleceğin tasarımcılarını seçti

Ev tekstili sektörünün lider markaları arasında yer alan Cotton Box’ın düzenlediği “Tasarıma Değer” yarışmasının kazananları belli oldu.

Türkiye genelinde Moda Tasarımı, Geleneksel Türk El Sanatları, Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık, İç Mimarlık ve İç Mekan Tasarımı bölümlerinde öğrenim gören lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik “Yeni Dünya” temasıyla düzenlenen yarışmaya 200'e yakın genç yetenek katıldı. Birbirinden özel tasarımların ortaya çıktığı yarışmada Jüri değerlendirmesi sonucuyla yarışmanın birincisi Kültür Üniversitesi Mimarlık bölümünden Ayşegül Çelik oldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden Meryeme Nuselin Aktaş ikinci, Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden İpek Bakacak ise üçüncü oldu.

“Tasarıma ve tasarımcıya değer” yaklaşımıyla üniversite öğrencilerinin kariyerlerine katkı sağlamayı, yeni tasarımcıların desteklenmesi ve ev tekstili sektörüne yenilikçi bakış açısı katmak amacıyla düzenlenen yarışamaya Türkiye genelinde 55 farklı üniversiteden 200'e yakın öğrenci katılım gösterdi. 10 gün süren dijital halk oylamasında ilk 20'ye giren yarışmacılar, tasarım ve tasarımın hikayeleri göz önünde bulundurularak  jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmanın kazananları özgün tasarımları ve dikkat çeken tasarım hikayeleriyle birbirinden özel ödüllerin sahibi oldu. Yarışmanın birincisi tasarımında “uyum” kavramını öne çıkararak; teknolojiyi merkeze alan ve geçmiş ile geleceği bir araya getiren yeni düzene uyum sağlamaya çalışan bireylere ve zaman zaman geçmişe duyulan özleme dikkat çekiyor. Tasarımında Wabi Sabi felsefesinden ilham alan yarışmanın ikincisi “kusurun güzelliği”ne vurgu yaparak, geçmişin bize kattıklarıyla yeni dünyanın sürükleyiciliği arasındaki kusurun ahengini gözler önüne seriyor. Yarışmanın üçüncüsü ise “insan” kavramını ön plana çıkardığı tasarımında, yeni dünya düzeninde farklı sosyal çevrelerden gelen bireylerin ortak, tarafsız ve eşit platform olan sosyal medyada bir araya gelmesiyle birlikte empati, dayanışma ve birlik kavramlarının güçleneceğini vurguluyor.

Kazananlar birbirinden özel ödüllerin sahibi oldu

Yarışmanın birincisi İtalya'nın Milano şehrinde her yıl düzenlenen ve tasarım dünyasının bir araya geldiği 2022 Milan Design Week'e 3 günlük katılım hakkı kazandı. Yarışmanın ikincisi tasarımcıların büyük bir beğeniyle kullandıkları Apple Macbook Pro'nun sahibi olurken, üçüncü ise Türkiye'nin en yetkin moda okullarından İstanbul Moda Akademi'sinde eğitim programına katılma fırsatı elde etti. Jüri değerlendirmesinde ilk 10'a girmeyi başaran yarışmacılar ise Cotton Box'ın özel olarak hazırladığı hediye paketinin sahibi oldu.  Aynı zamanda ön elemeyi geçerek dijital halk oylamasına girmeye hak kazanan 50 tasarım arasından ilk üçe giren yarışmacılar da ödüllendirildi. Dijital halk oylamasında birinci olan İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Aybüke Güler Cotton Box'tan 1000 TL'lik, ikinci Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden İpek Bakacak 750 TL'lik ve üçüncü Marmara Üniversitesi'nden Seren Yaren Gülseren ise 500 TL'lik hediye çekinin sahibi oldu.

Tasarımlar her biri alanında isim yapmış jüri tarafından değerlendirildi

Yeni Dünya temasıyla hazırlanan tasarımlar, Cotton Box'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Cotton Box Yöneticisi Emin Mert Turgut, Cotton Box tasarım ekibinden Büşra Uğraş ve Bahar Yeniçeri, İstanbul Moda Akademisi eğitmenleri Burcu Yıldırım, İpek Karaca Üstün, Tuba Yıldırım ve Marie Claire Maison dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fulya Bozkurt ve sosyal medya içerik üreticisi Sibel Çikler'in yer aldığı her biri kendi alanında isim yapmış jüri tarafından değerlendirildi. 

Nuri Turgut “Genç tasarımcılara fırsatlar sunmak ve ev tekstiline yeni bir bakış açısı katmayı hedefliyoruz”

Genç tasarımcılara yeteneklerini gösterme fırsatı sunmak, kariyer planlarına destek olmak, ev tekstili sektöründe tasarımın önemini önemine vurgu yapmak  ve yeni bir bakış açısı katmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Öncelikle yarışmayı kazanan yarışmacıları yürekten tebrik ediyorum. Düzenlediğimiz “Tasarıma Değer” yarışmamız ile ülkemizdeki genç yetenekleri gün yüzüne çıkarmak, onları yeni şeyler üretmeye teşvik etmek istedik. Yarışmamız tahminimizden çok daha fazla ilgi gördü ve öğrencilerden çok güzel geri dönüşler aldık. Ülkemizde yaşayan öğrencilerin, genç tasarımcıların gelecekten beklentilerini, hayallerini ve kendi Yeni Dünya'larını görebilmek amacıyla temamızı özenle belirledik ve gerçekten çok başarılı tasarımlar ortaya çıktı. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz tasarım yarışmamızı geleneksel hale getirerek birçok öğrencinin hayatına dokunmak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti. Tasarım Değer yarışmasında dereceye giren bazı tasarımlar ise üretilerek farklı bir sosyal sorumluluk projesine hizmet edecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!
  • 18.05.2022 11:26

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!

Cotton Box, Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı (Hometex) ile sektör liderleriyle ...

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!
  • 30.04.2022 11:39

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!

Pamuklar arasında uykuya dalmak en çok onların hakkı. Takvimler mayıs ayını göst ...

Cotton Box'tan gelin adayları için çeyiz önerileri!
  • 22.04.2022 17:22

Cotton Box'tan gelin adayları için çeyiz önerileri!

Düğün sezonu yaklaşırken evlilik hazırlıklarının en can alıcı kısmı olan çeyiz t ...

Cotton Box, “Tasarıma Değer” yarışmasının ikincisini düzenliyor!
  • 18.01.2022 16:28

Cotton Box, “Tasarıma Değer” yarışmasının ikincisini düzenliyor!

Ev tekstili sektöründe uzun yıllardır lider markalar arasında yer alan Cotton Bo ...

Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?
  • 08.01.2022 16:05

Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?

Ev dekorasyonunda moda kavramının ön plana çıkmasıyla birlikte her yıl ev teksti ...

Cotton Box'tan uyku kalitesini artıracak nevresim takımları!
  • 14.08.2021 17:26

Cotton Box'tan uyku kalitesini artıracak nevresim takımları!

Cotton Box, rahat bir uyku için yatak odası tekstili seçerken dikkat edilmesi ge ...