maritbet girişmaritbet
Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?

Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?

Ev dekorasyonunda moda kavramının ön plana çıkmasıyla birlikte her yıl ev tekstili trendleri yeniden şekilleniyor. 

Yaşam alanlarının en özel ve en gizemli bölümü olan yatak odaları da bu değişimden nasibini alıyor. Artık dinlenmek ve uyumanın haricinde hobi alanı olarak da kullanılan ve kişinin çoğu zaman kendini en özgür hissettiği yatak odası dekorasyonunda kimi zaman capcanlı renkler, kimi zaman nostaljik çizgiler, kimi zaman ise modern dokunuşlar göze çarpıyor. Peki 2022 yılında yatak odası tekstilinde hangi renk ve modeller damga vuracak? Yenilikçi çizgisi, özgün tasarımları ve geniş ürün çeşitliliğiyle ev tekstili sektöründe adından söz ettiren Cotton Box, 2022 yılında yatak odalarını şekillendirecek dekorasyon trendlerini açıklıyor.

Sade tasarımlar ön plana çıkıyor

2022 yılında doğallık ve sadelik kavramları hem evlerde hem de yatak odalarında ön plana çıkıyor. Yalın hatlara sahip, dinlendirici ve göz yormayan yatak odaları gündelik hayatın yorgunluğunu almaya yönelik oldukça uygun bir ortam sunuyor. Yatak odası dekorasyonunda sadelikten yana tercih yaparken, şıklığı da korumak mümkün. Fazla eşyalardan kurtularak daha minimalize odalar oluşturulurken, sakin ve zarif desenler seçerek yatak odalarında hoş bir atmosfer oluşturulabilir.

Bu sezon da huzur veren renkler hakimiyetini sürdürüyor

Rahatlatıcı ve dinlendirici etkisiyle bilinen pastel tonlar, bulunduğu ortama dinginlik katarak, huzurlu ve ferah bir atmosfer oluşturuyor.  Pastel tonlardan vazgeçmeden yatak odasına çarpıcı bir görünüm katmak isteyenler ise pastel tonları parlak ve canlı renklerle buluşturuyor. Böylelikle mükemmel bir kontrast oluşturarak, yatak odasında göz alıcı bir görünüm elde etmek oldukça kolay. Soft pembe, gün ışığı rengi, turkuaz, mercan pembesi ve tarçın kabuğu gibi birbirinden şık pastel renklerin yer alacağı 2022 sezonunda farklı renk alternatifleri de dikkat çekiyor. Doğanın renklerini anımsatan turuncu, kahverengi, toprak, kızıl tonları ve kırmızı gibi iddialı renklerinde yükselişe geçmesiyle birlikte 2022 yılında yatak odası dekorasyonunda dinamik bir hava oluşacak.

Tercihler doğallıktan yana olacak

Son yıllarda özellikle yatak odası tekstilinde görülen doğaya dönüş trendi, 2022 sezonunda da yükselmeye devam edecek. Pamuk, keten, yün ve ipek gibi doğal malzemelerle üretilen nevresim takımı ve battaniyeler doğal içeriği sayesinde büyük ilgi görüyor. Özellikle tekstil ürünlerinde en sık kullanılan pamuklu ürünler uykuya geçiş süresini kısaltarak, sonbahar ve kış aylarını daha rahat ve keyifli bir şekilde geçirme imkânı sunuyor. Ayrıca dayanıklılığı sebebiyle sık sık yıkanabilen ve kolayca temizlenebilen pamuklu tekstil ürünleri kullanıcıya konfor sağlıyor. 

Trendler değişse de her daim güvenilir markalar tercih edilmeli

Yatak odası için tekstil ürünleri seçerken dikkat edilmesi gereken ilk unsur marka güvenilirliği ve üretim kalitesidir. Tüm gece boyunca cilde doğrudan temas eden tekstil ürünleri kullanıcının sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle ürünleri seçerken öncelikle markanın güvenilirliğine ve üretimdeki kalitesine dikkat etmek gerekiyor. Baskı ve boyama aşamalarında hiçbir kimyasal madde kullanılmayan ve doğal ham maddeden üretilen ürünlerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Aksi takdirde sürekli ciltte temas halinde kimyasal maddeler; ciltte kızarık, kaşıntı ve tahriş gibi birçok sağlık sorununa neden oluyor. 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!
  • 18.05.2022 11:26

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!

Cotton Box, Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı (Hometex) ile sektör liderleriyle ...

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!
  • 30.04.2022 11:39

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!

Pamuklar arasında uykuya dalmak en çok onların hakkı. Takvimler mayıs ayını göst ...

Cotton Box'tan gelin adayları için çeyiz önerileri!
  • 22.04.2022 17:22

Cotton Box'tan gelin adayları için çeyiz önerileri!

Düğün sezonu yaklaşırken evlilik hazırlıklarının en can alıcı kısmı olan çeyiz t ...

Cotton Box, “Tasarıma Değer” yarışmasının ikincisini düzenliyor!
  • 18.01.2022 16:28

Cotton Box, “Tasarıma Değer” yarışmasının ikincisini düzenliyor!

Ev tekstili sektöründe uzun yıllardır lider markalar arasında yer alan Cotton Bo ...

Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?
  • 08.01.2022 16:05

Yatak odası dekorasyonu 2022'de nasıl şekillenecek?

Ev dekorasyonunda moda kavramının ön plana çıkmasıyla birlikte her yıl ev teksti ...

Cotton Box'tan uyku kalitesini artıracak nevresim takımları!
  • 14.08.2021 17:26

Cotton Box'tan uyku kalitesini artıracak nevresim takımları!

Cotton Box, rahat bir uyku için yatak odası tekstili seçerken dikkat edilmesi ge ...