maritbet girişmaritbet
Grohe su tasarrufu sağlayan ürünleriyle doğayı koruyor!

Grohe su tasarrufu sağlayan ürünleriyle doğayı koruyor!

Dişlerinizi fırçalarken litrelerce suyun boşa akıp gitmesinden rahatsız mısınız? Doğayı, doğal kaynakları korumaya özen mi gösteriyorsunuz?

 

Dişlerinizi fırçalarken litrelerce suyun boşa akıp gitmesinden rahatsız mısınız? Doğayı, doğal kaynakları korumaya özen mi gösteriyorsunuz?

GROHE'nin  su tasarrufu sağlayan ürünleri hem çevre korumaya hem de aile bütçesine katkı sağlıyor!

Dünyadaki su kaynakları giderek azalıyor. Su kaynaklarının doğru biçimde kullanılmaması, suyun önemli bir kısmının bulunduğu yerde ya da bir noktadan diğer bir noktaya aktarılması sırasında buharlaşması, ya da yanlış sulama sistemleri, su kaynaklarının azalmasının en önemli nedenleri.

Dünyada baş gösterecek su sıkıntısının 2050 yılına kadar Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 54 ülkeyi vurması öngörülüyor. Dünyada halen 1.1 milyar insanın temiz içme ve kullanma suyundan yoksun olması, her yıl 5 milyon insanın temiz su kullanamadığı için ölmesi gibi konulara dikkat çekmek için her yıl 22 Mart tarihi  Birleşmiş Milletler kararıyla Dünya Su Günü olarak kutlanıyor. 1993 yılından bu yana ve her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Su Günü'nün bu yılki teması ise  “Su Dayanışması”.

2013'ün  Uluslararası Su  Dayanışma Yılı ilan edilmesinin temel amaçları; suyun doğru kullanılması,  işbirliğinin arttırılması, su yönetiminde karşılaşılan sorunlar, suya erişim, su paylaşımı ve su hizmetleri konularında farkındalık yaratmak.  Su kaynaklarının giderek azalması konusunda, dünyadaki her bireyin, kurum ve kuruluşun üzerine düşen bir sorumluluk olduğuna inanan GROHE bu bilinçle, su tasarrufu sağlayan yüksek teknolojili ürünlerinin geliştirilmesini ve kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyor.

GROHE'den Çevre Korumaya Katkı

Tasarım, teknoloji ve kaliteyi dengeli bir şekilde birleştiren, yeni bir ürün oluştururken sadece estetik değil, ergonomi, fonksiyonellik, teknoloji ve uzun ömürlü kullanım gibi unsurları da dikkate alan GROHE, geliştirdiği ürünlerle doğal kaynakların ekolojik ve ekonomik kullanımı ile çevrenin korunmasına da yardımcı oluyor.

Türkiye'de ithal armatür pazarının lider firmalarından biri olan GROHE'nin mükemmel tasarıma sahip, yenilikçi ürün yelpazesi kullanıcılara farklı seçeneklerde çevre dostu ürünler sunuyor. GROHE'nin su tasarruflu armatürleri, çift kademeli rezervuar sistemleri, termostatik armatürleri ve su verimliliği sağlayan dijital armatürleri ile hem su hem de enerjiden tasarruf ederek çevreye ve ev bütçesine katkıda bulunma olanağı sunuyor.

Konuyla ilgili Grohe Türkiye Ülke Müdürü Serhat Sabaz ise; ‘'Günümüzde gittikçe azalan su kaynakları gelecek nesillerin içilebilir su ihtiyacını tehdit altına alıyor. Grohe bu konuda üzerine düşen sosyal sorumluluğunu, su ve enerji tasarrufu sağlayan ürünleriyle destekliyor.

Birçok ürün serisinde yer alan %50'ye varan  su ve enerji tasarrufu sunan Eco Joy teknolojisi, bu yıl içinde yapılacak ürün revizyonları ile Grohe'nin tüm ürün gamında standart olarak yer alacaktır. Grohe'nin seçkin Eco Joy fonksiyonlu ürünleri en yüksek puan ile Well sisteminde A sınıfında yer almaktadır. Well, su akışı ve sıcaklık tasarrufu kategorilerinde, Avrupa Valf Üreticileri Birliği tarafından belirlenen bir sınıflandırma sistemidir. Grohe markası ve çalışanları olarak sıhhi tesisat sektöründe Well sistemine öncülük etmekten gurur duyuyor ve müşterilerimizi sorumlu su tasarrufuna teşvik ediyoruz.'' diye belirtti.

Su Tasarruflu Armatürlerde  “Minimum Tüketim, Maksimum Keyif”

“WELL” Bandrollü GROHE EcoJoy ™ Armatürler

GROHE EcoJoy™  fonksiyonlu lavabo bataryaları, su akışını sınırlayan teknolojisi ile su keyfi deneyiminden ödün vermeden su tüketimini azaltıyor ve  hem ev ekonomisine hem de çevreye dost dakikada 5,8 litreyi aşmayan, yeterli ve hacimli akış sağlıyor.  “WELL” sınıflandırma sisteminde A sınıfı kategorisinde olan GROHE EcoJoy™ lavabo bataryaları ayrıca, ihtiyaca göre ayarlanan sıcaklık limitleyici özelliği sayesinde enerji tüketiminin daha da azaltılmasına olanak veriyor.

“WELL” NEDİR?

WELL, Avrupa Vana Üreticileri Derneği (EUnited Valves) tarafından tasarlanan bir ürün sınıflandırma sistemi. Çamaşır ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyaların büyük çoğunluğunda bulunan AB enerji verimliliği bandrolüne benzer bir anlayışla kurulan “WELL”, sorumlu su tüketiminin sağlanmasını amaçlıyor ve tüketicilerle profesyonellerin kolayca anlayabileceği bir değerlendirme sistemi olarak sektörde yaygın biçimde kullanılıyor.

GROHE EcoJoy™  tek kumandalı lavabo bataryaları için debi (akış oranı) ve sıcaklık olarak iki kategoride yapılan değerlendirmede, her iki kategoride de  en üst sınıf olan iki yıldıza ve toplamda en üst değer olan dört yıldıza sahip bulunuyor.

Su verimliliği sağlayan dijital armatürler

GROHE Ondus® Dijital ve GROHE F-dijital armatürleri ise en son teknolojiyi kullanarak su tasarrufu sağlıyor ve istenen akış oranı, sıcaklık ve süreye göre programlamaya olanak veriyor. GROHE dijital armatürler, programlanabilir aralıklı "durdur/başlat" akış özelliği ile özellikle diş fırçalarken armatürü açıp kapatmaya gerek bırakmadan gerekli ve yeterli su akışını sunuyor.

Su Tasarruflu El Duşları

Doğru el duşunu seçerek, hem keyifli ve canlandırıcı bir duşun tadını çıkarmak hem de su tüketimini büyük ölçüde azaltmak mümkün. Su tasarrufunda kaliteli malzeme, birinci sınıf tasarım ve gelişmiş mühendislik büyük bir rol oynar. Bu özellikleriyle GROHE EcoJoy™ el duşları kullanıcılara su akışını azaltma olanağı sunuyor.

GROHE Rainshower® Icon, Eco  el duşlarının gövdesinde bulunan Eco butonu duştayken kolayca kaydırarak yüzde 40'a kadar su tasarrufu sağlamak mümkün. Rainshower® Eco ise eşkenar dörtgen şeklindeki akış paneli tasarımı sayesinde yukarıdan bakıldığında kusursuz bir insan silueti çiziyor ve hem su israfını önlüyor hem de suyun vücudunuzun her bölgesine dengeli bir şekilde dağılmasını sağlıyor.

GROHE'nin  Euphoria  el duşlarının yüzeyinde ise akış azaltıcı bulunuyor ve bu sayede tüketilen su akışını kademeli olarak azaltmak ve akış şeklini değiştirmek mümkün hale geliyor.

Su Tasarruflu Termostatik Bataryalar

GROHE termostatik bataryalar, kullanım esnasında evin başka yerinde su kullanılıyor olsa bile, su sıcaklığının değişmesine olanak vermez ve suyu istenilen sıcaklık seviyesinde tutar. Belirlenen sıcaklığa çok kısa sürede ulaşılmasını sağlar. Sıcaklığı sabit tuttuğundan haşlanma riskini ortadan kaldırır. Termostatik batarya valfi, sudaki basınç değişikliğine anında tepki göstererek, sıcaklığın sabit tutulmasını sağlar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!
  • 26.08.2021 11:19

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!

GROHE’nin ilk 2’si 1 arada hibrit bataryası, tek kumandalı bataryanın avantajlar ...

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!
  • 10.06.2021 11:46

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!

Kolay montaj ve akıllı özellikler ile fonksiyonel çok yönlü bir ürün olan GROHE ...

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor
  • 15.04.2021 11:57

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor

GROHE, pandemiye rağmen sektör profesyonelleri, son tüketiciler ve öğrencilerle ...

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı
  • 20.03.2021 16:11

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini t ...

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor
  • 23.02.2021 07:30

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor

GROHE Baulines batarya portföyü, yeni ve modern tasarımına ek olarak daha fazla ...

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi
  • 07.02.2021 09:15

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi

GROHE X, etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor. Ziyaretçiler, özel destek al ...