maritbet girişmaritbet
Davut Doğan, mobilya sektöründe haksız rekabete karşı çözüm yolları arıyor!

Davut Doğan, mobilya sektöründe haksız rekabete karşı çözüm yolları arıyor!

TOBB Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan sektöre destek istedi

TOBB Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründeki haksız rekabet ve yaşanan aksaklıkların çözümüne yönelik konuların görüşülmesi amacıyla; OAİB Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kahraman ile Gelir İdaresi Başkanlığı'na ziyarette bulundu. 

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan ile görüşen Doğan; Onuncu Kalkınma Planı üzerindeki çalışmaların sürdüğünü ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayan ve istihdam yaratan mobilya sektörünün desteklenmesinin, 2023 hedeflerine ulaşmakta önemli rol oynadığını belirtti. 

“KDV yüzde 18'den 8'e inmeli”

Davut Doğan; sektörde yaşanan sorunların zaman zaman olumsuz sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti ve “Türk mobilya sektörü içerisinde 30 bin'i üretici olmak üzere toplam 62 bin firma yer alıyor ve sektörde 250 bin'i doğrudan, 500 bin kişi istihdam ediliyor.” dedi. 

Davut Doğan, sektörle ilgili değerlendirmesinde yaşanan en büyük sorunun kayıt dışılık ve KDV olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Mobilya sektörünün lüks tüketim malları kapsamından çıkarılarak, yüzde 18 olan KDV oranının yüzde sekize indirilmesi gerekiyor. 2009 yılında kriz nedeniyle mobilya sektöründe yapılan KDV indirimi tüketiciyi de satın almaya yöneltti ve sektörün büyümesi devam etti. Aynı zamanda sadece bölgesel üretimi olmayan, Türkiye'nin bütününe yayılmış olan mobilya sektörü desteklenmesi halinde göç, işsizlik gibi sorunlara da çözüm getiriyor.” dedi. 

Mobilya sektöründe desteklerle ihracata 10 milyar dolar katkı

2023 yılında yedi milyar dolar olarak gösterilen ihracat hedefinin, sektör sorunlarının giderilmesi halinde 10 milyar dolar'a ulaşacağını vurgulayan Doğan değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: 

“Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi ve 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamak için mobilya sektörü de gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. 2023 yılında yedi milyar dolar olarak gösterilen ihracat hedefi sektör sorunlarının giderilmesiyle 10 milyar dolar'a ulaşacak güce sahip. Türkiye, Dünya Mobilya Ticareti listesinde yüzde 1,5 pay sahibi. Dünyada ihracat rakamlarına göre 22'nci sırada yer alan Türk mobilya sektörü gerekli düzenlemelerle ilk 10 arasında yer alacaktır. Mobilya sektörünün, ‘Stratejik Öneme Sahip Yatırımlar' kategorisine alınmasıyla hem Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlanıyor hem göç engelleniyor hem de 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine 10 milyar dolar katkı sağlanmış olacak.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Davut Doğan, mobilya sektöründe haksız rekabete karşı çözüm yolları arıyor!
  • 16.09.2013 12:39

Davut Doğan, mobilya sektöründe haksız rekabete karşı çözüm yolları arıyor!

TOBB Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan sektöre destek istedi ...