maritbet girişmaritbet

Yıkım Yalanlarına Inanmayın

Başakşehir Ziya Gökalp’te oturuyorum. Kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi almak istiyorum. Söylentiye göre Şahintepe Mevkii’nde seçim sonrasında çalışma varmış. Bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Zeynep Hanım, sorunuz üzerine Başakşehir Belediyesi'nden görüş aldım. Aşağıda aynen aktarıyorum. Kolay gelsin size.... Şahintepe, Güvercintepe ve Altınşehir’in olmayan altyapısını 5 yıl gibi kısa bir zamanda bitirdik. 2009 yılında biz seçilmeden önce bu bölgeleri yıkacağımızı iddia ediyorlardı. Biz ‘yıkmayacağız’ dedik. Şimdi yine kara bir propaganda ile birileri bu bölgeleri yıkacağımızı iddia ediyorlar. Yine söylüyorum. Yıkmadık, yıkmayacağız ve kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kanal İstanbul’un Bize çok yakın geçeceğini Sayın Başbakanımız da ifade etti. Kanal İstanbul açıklanınca; bu müjdeyi alınca bizim haklılığımızı görecekler. Şahintepe, Altınşehir ve Güvercintepe’de oturan kardeşlerim yerlerini satmasın. Onların yerleri kıymetlenecek. Kimse vatandaşımızı zorlayarak yerlerinden atamaz; bunları bilsinler. Şimdi birileri siyasi çıkar uğruna Şahintepe, Altınşehir ve Güvercintepe’den ‘Buralardan Kanal İstanbul geçecek, sizin elinize üç beş kuruş verilecek, evlerinizden, ocaklarınızdan olacaksınız’ diyor. Sakın bu yalanlara inanmayın. 2009 yılında da aynı yalanları söylemişlerdi. Kimseyi evinden, ocağından etmedik. Aksine herkesin haklarını savunmak için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Bizim temel hedefimiz birlikte dönüşüm. 150 bin insanımızı buradan alıp başka bir şehir mi kuracağız? Muhalefet bizim hizmetlerimiz karşısında “Biz daha iyi hizmet yapacağız” diyemeyince bu tarz yalanlara başvuruyor. Oradaki insanlara “Burası çok değerlenince sizi burada bırakmazlar” diyorlar. Biz halkımız için garantörüz. Hükümette Ak Parti iktidarı olduğu müddetçe, burada Ak Parti belediye başkanı oturduğu müddetçe hiç kimse oradan o vatandaşlarımızı gönderemez. Bu kadar net.

Hüseyin Belibağlı Emlaktasondakika.com Haber Koordinatörü

Benzer Sorular

Evim Tapuda Arsa Görünüyor...

hakan_durmus 05.07.2015 15:02

Merhaba ; benım ıkı katlı mustakıl bır bınam var.belediye buradan yol geçeceğini söyledi ve yıkım kararı çıkardılar,fakt benım elımdekı tapuda arsa olrak görünüyor ve ev yaklaşık 30-35 senelik ev alırken o zaman herhangi bir şey söylenmemiş, ama kacak bır durum olsa beledıye benden vergi alıyor kacak olsa belediye benden bu vergıyı alamaz degilmi şimdi ben ne yapmalıyım belediye bana tapuda ki gibi arsa fiyatımı verir yoksa ev değeride verir mi 30 sene öbceki satış sekıllerı nasıldı. Acil yardımcı olursanız çok senirim TEŞEKKÜRLER...

Arsa Payına Göre Hak Kaybı

tevfik_1907_fb 04.06.2015 20:01

iyi günler şimden ilginize teşekkür ederim.2/3 hisse çoğunluğu ile düzenlenen bina karar ortak protokolünde yasaya göre 1-binanın yıkım kararı 2-müteahit firma seçimi 3- kredi kullanılıp kullanılmayacağı ilke kararları ile birlikte (YENİ YAPIMDA ARSA PAYLARINA GÖRE DAĞITIM YAPILMALIDIR)uygulamasında arsa payı aynı olan iki malikten birine büyük daire(100 metre kare net) arsa payı eşit olan diğer malike(84 metre kare net)daire verme kararı alınabilir mi? Eşit arsa payına sahip olduğu halde küçük daire verilmeye çalışılan malik 1/3 de kalmamak için nasıl davranmalı.UZATMAYAYIM 2/3 hisse çoğunluğu yeni yapımda maliklere verilecek dairelerin büyüklüğünü arsa paylarına göre projede düzenlemezse haksızlığa uğrayan malik neler yapmalıdır? Teşekkürler bu çalışmalarınız kanuni haklarını tam bilemeyen vatandaşa ışık tutmaktadır.ARSA PAYLARI MAHKEMEDEN YENİ ARSA PAYLARI OLARAK BELİRLENMİŞTİR TEMYİZ S ONUCU BEKLENMEKTEDİR.

Kentleşme Kira Yardımı

muhsin_tutal 03.03.2015 15:02

iyi günler binamız kentleşmeden dolayı yıkılacak 10 şubat 2015 ten önce binada ikamet etmediği halde kira yardımı aldı ben ise 10 şubattan sınra başvurduğum için şehircilik müdürlüğü faydalanamazsın diyor bina yıkım kararı 27 şubatta elime geçti bina yıkılmadan bina sakinleri kiradan yararlanıyorsa benim yararlanmamak doğru mu

Kentsel Dönüşümde Güvenceyi Nasıl Sağlayabiliriz?

Enver Öztürk 01.29.2015 14:32

Anlaşma aşamasında olduğumuz müteahhit firmadan banka teminat mektubu dışında ne gibi güvenceler isteyebiliriz? Bize zaten kentsel dönüşümlerde sigorta mecburiyeti geldiğini, bunun riskleri azalttığını ifade ediyor. Ancak sigortanın sadece yıkım aşamasında yaptırım getirdiğini zannediyorum. Böyle bir sigorta mecburiyeti var mı? Yani firma ilerki günlerde darboğaza girerse bunu üstlenecek bir sigorta var mı? Teşekkürler.

Her Zaman Izale-I Şuyu Yapabilirsiniz

Hakan Sipahi 12.26.2014 08:46

Merhaba, toplamı 2700 m2 olan 8 parselli bir adanın birleşimi ve bina yapımı için 7 parsel (2440m2) anlaştık. Fakat bir parselde (260 m2) yarı yarıya ortak olanlardan biri anlaşmaya varmaz iken, diğeri çekimser kaldı. Mevzuatı incelediğimde; ''Adanın riskli alan olması halinde 3' de 2 çoğunluk yeterli'' diyor, fakat bulunduğumuz alan riskli değil. Parsellerin tamamında gecekondu tarzında evler mevcut ve söz konusu sıkıntılı parselde iki ortağın birer adet 4' er katlı 45 yıllık kolonsuz, yığma binaları bulunmaktadır. Parsellerde kat irtifakı ve bina tapuları olmayıp tamamı arsa tapusuna sahiptir, fakat emlâk kayıtları itibarî ile bina ve gelir vergileri ödenmektedir. Sorumu özetlersek, parselin iki ortağı da dâhil olmazsa ada sakinleri olarak her hangi hukuki bir yaptırım hakkımız var mı veya parsel ortaklarından biri anlaşmaya dahil olursa nasıl bir yol izlenir? İzale-i şüyu geçerli mi? Gerek imar kanununda gerekse kentsel dönüşüm kanununda net yorumsuz bir madde bulamadım. Saygılar.

Beykent Toki̇ Konutlarında 15 Aralık Teslimi Şüpheli

Neriman Sakar 11.21.2014 11:30

Arkadaşlar TOKİ'yi aradık, 15 Aralık anahtar teslim tarihi dogru değilmiş. Henüz iskan verilmediğinden şu an kesin tarih belli değilmiş.

2B'ye Giren Araziyi Geri Nasıl Alırım?

Erdal Şahin 06.16.2014 14:58

Babam Hazine arazisinin üzerine 1990 yılında ev yaptı. Vergilerini falan ödedi. Devletle davalık olduk, mahkeme 8 sene sürdü, kazandık. Sonra Orman Genel Müdürlüğü dava açtı. İki yıl süren davayı mahkemeye kazandı ve yıkım kararıyla yıktı. Üzerinden 4 yıl geçti. Şimdi burası 2B arazisi kapsamına girmiş. Nasıl geri alabilirim? Yardımınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

Yıkım Onayı Çıkmış Binanın Rayiç Bedeli Nasın Belirlenir?

Hakan Çat 05.08.2014 17:12

Sayın yetkili, Ankara'da bizim içinde 2 dairemizin olduğu toplam 14 dairelik bir binanın 10 dairesini bir müteahhit hak sahiplerinden farklı bedellerle satın aldı. Alamadığı veya satılmak istenmeyen sadece 4 daire kaldı. Daha önce belediyeye müracaatımız sonucunda kentsel dönüşüme uygun olan ve yıkım raporu verilen binamıza müteahhitle görüşmemizde dairemizin metrekare karşılığını istedik. Ancak “Vermem, ben şirket binası yapacağım” dedi. O zaman bizde satmayı düşünmediğimizi ve ederinin altında fiyat verdiğini söyledik. Yıkım kararı ile yakında yıkılırsa hem biz hem de kendisi yıkım masrafını üstleneceğiz sanırım. Peki biz satmadıkça kendisi mahkeme yolu ile inşaata başlayabilir mi? Ya da en sonunda dairemize değer biçecek mercii kimdir? Yönlendirebileceğiniz bir yer olursa da çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Kat Irtifakında Haklarınızı Koruyun

Öner Karaduman 05.02.2014 13:31

Merhaba, benim 20 yıllık kat irtifak tapulu iş yerim var. Arsa payım, arsanın % 10’u kadar. Aynı parselde A ve B blok olmak üzere iki eski bina var. Biz ön caddeye bakıyoruz. Arka blok arka cephede kalıyor.1987 yılında yanlış yapılan plana göre bir şekilde kat irtifakı kuruluyor. Sorunda şimdi ortaya çıktı. Nedeni ise parselin bulunduğu cadde bitişik nizam imarlı olduğu için, yan komşu parsel eski binasını yıktı ve yeni bina yaptı. Burada arka cephedeki binanın geçiş yolu kaybolduğu için bina sahipleri binayı terk etti. Mühendis raporu ile B bloğa kullanılamaz raporu alındı. Şimdi burada aynı parselde olduğumuz için ve B bloğun yıkılıp yeniden yapılması bizim binanın yıkılmasına bağlı. B bloğun arsa payı % 45. Mahkemeye başvuracaklar. Burada mahkeme kat irtifakını bozabilir mi? Bozar ise sonuç ne olur? Saygılarımla...

Evsahibi Binasını Müteahhite Veriyor

Ercan Yıldırım 02.20.2014 17:09

Bir aylık kiracıyım. Tam kira ödeme günü geldiğinde ev sahibim bana evin müteahhide verileceğini söyledi. Kontrat imzaladığımızda böyle bir konu yoktu. Mart sonuna kadar evden çıkmam gerektiğini, nisan da yıkımın olacağını söyledi. Apartmandaki tek kiracı benim. Kendisi bana depozitomu vereceğini söyledi sadece. Ki zaten onu almak benim doğal hakkım. Neyse şu an için ne yapmalıyım? Bana “Kirayı vermeyin ben depozitodan düşerim çıkana kadar” diyor. Ben çıkmak istemiyorum. Ya da uğradığım zararın ve mağduriyetin giderilmesini istiyorum. Beni evden çıkartabilir mi? Neler yapabilirim. Arada bir kontrat varken müteahhitle evin yıkılmasına dair sözleşme imzalaması doğru mu?

Binama Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yıkım Kararını Nasıl Çıkartabilirim?

Emre Can 02.13.2014 19:18

İyi günler, benim ekonomik ömrünü tamamlamış 2.5 katlı 35 yıllık binam var. Ben risk raporu alıp yıkım kararı çıkartıyorum ama imar planı gereği aynı parselde aynı yaşta bir bina daha var. Ben imar planına göre aynı parselde bulunduğumuz için onların binasının yeri olmadan yeni bina yapamıyoruz. Diğer malikler maddi imkansızlıklardan dolayı yanaşmıyor. Benim binamda da yıkım kararı var. Bu durumda ne olabilir?

Aynı Parseldeki Binayı Nasıl Yıktırabilirim?

Emre Can 02.09.2014 15:52

Merhaba, ayni parselde 2 bina var. Ben kendime ait olan 2 katlı binama tek başıma yıkım kararı çıkartabilir miyim? Çıkarsa arkada kaldığı için ve etrafı komşu binalar ile çevrili. Binaya caddeden giriş 79 cm olduğundan enkazın çıkması da mümkün değil. Nasıl bir yol izlenmeli? İyi günler diliyorum.

Kat Karşılığı Için Tüm Maliklerin Oyu Gerekiyor

Handan Bilge 01.29.2014 11:20

Sayın ilgili, 14 daireli bir apartmanda yarı bodrum şeklinde bir dairem bulunmaktadır. Diğer 13 daire bir müteahhitle kat karşılığı sözleşmesi imzalayarak (kentsel dönüşümden faydalanmayıp) binayı yeniden yaptırmak istiyorlar.Söz konusu müteahhit diğer dairelerin onayına güvenerek, herkesin şu anki metrekaresinin aynısını verirken, benim dairemi 10 metrekare küçültüyor.Gerekçe olarak da dairemin yarı bodrumdan giriş katına yükseleceği ve bunun sonucunda değer artışının olacağı ya bu artış için para vermem gerektiği yada dairemin küçültülmesine razı olmam gerektiği sunuluyor. Bu durumda; a-) Benim onayım olmadan çoğunluk kararıyla bina kat karşılığı müteahhide verilebilir mi? b-) Müteahhidin beni yarı bodrumdan giriş katına çıkarmasındaki asıl neden; en üst katları dublex yapmak istemesi olabilir mi ? (şu anki halinde dublex kat yok) c-) Beni yok sayarak yıkıma başlanırsa, yasal haklarım nelerdir ? Zaman ayırıp belirttiğim konular hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sayg

Kat Irtifakını Bozabilir Miyim?

Emre Seçnez 01.28.2014 11:13

İyi günler diliyorum. 200 metrekarelik bitişik nizam imarli parselimizde 36 yıllık iki bina var. Bana ait olan bina komşu parsele bina yapıldığı için arka cephede kör noktada kaldı. Arsa payım 90 metrekare. Kendime ait olan yeri, eşya taşınmasında sorun yaşandığı için ne kiraya verebildim nede kendim oturabiliyorum. Teknik olarak parselimden yol da alamıyorum. Kat irtifakı eskiden kurulmuştu. Ben bu nedenleri göstererek kat irtifakını bozabilir miyim? Bozamassam başka nasıl bir yol izlenir? Birde taksim davası açmıştım, mahkeme reddetti. Geçen yılda komşu parsele benim binayı da istemişlerdi. Belediye parsel bozulamaz diye onay vermemişti. Yani kendime ait olan yeri hiçbir şekilde kullanamiyorum. Diğer bina sakinleri ‘kat irtifakı kuruldu binayı böyle kullanacan’ diyorlar. Kısacası ben bu binalara nasıl yıkım kararı çıkartırım? Teşekkür ederim.

Bina Için Yıkım Kararı Yoksa Kimse Dayatma Yapamaz

Alihan Özer 01.27.2014 22:30

http://webgis.kadikoy.bel.tr/imardurumu/imar.aspx?parselid=23433 linkindeki binayı yenilemek için müteahhitle anlaşıldı. Yönetici 100 metrekarelik daireye 70 metrekarelik konut teklif edildiğini söyledi. Bu durum biraz kafamızı karıştırdı. Bu arada binamız 40 senelik. Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz? Ne yapabiliriz? Şimdiden teşekkürler.