Merhaba. 1350 metrekare toplam alanı olan bir arsanın hissedarıyım. 127 metrekare hissem var. 125 metrekare hissesi olan başka bir ortak, kimseye haber vermeden hissesini bir başkasına devretmiş. Bu devre itiraz etmek için ne yapmam gerekli? Devredilen hisseyi almam için ne yapmak gerekli? Yardımınızı rica eder ve iyi günler dilerim.
Metehan Özmen
Cevap :
Salim Taşçı Gayrimenkul Uzmanı 09 Haziran 2014 - Saat 14:19
Merhaba. 1350 metrekare toplam alanı olan bir arsanın hissedarıyım. 127 metrekare hissem var. 125 metrekare hissesi olan başka bir ortak, kimseye haber vermeden hissesini bir başkasına devretmiş. Bu devre itiraz etmek için ne yapmam gerekli? Devredilen hisseyi almam için ne yapmak gerekli? Yardımınızı rica eder ve iyi günler dilerim. Metehan Özmen
Sayın Metehan Özmen: 1- Tapu dairesine gideceksiniz, 2- Kaç liradan sattığı rakamı çıkartacaksınız. 3- Şufa (önalım hakkı) davası açacaksınız.