maritbet girişmaritbet

Kendi Arsanızda Hakkınızı Arayın

Selamlar, babam Ankara’dan büyük bir parsel arsa aldı. Bu aldığı arsaya 1980’li yıllarda müstakil bir ev yaptırdı. İmar geçince bizim arsamız başka bir bölgede çıktı. Oraya da bir başkası ev yapmış. Yani biz başka yere, başkası da bizim arsaya bina yapmış. Şimdi bizim yanlış arsaya yaptırdığımız evin yerinin Hazine’ye ait olduğu ortaya çıktı. Burayı da bşkası satın almış. Biz o yanlış olan arsaya yıllardır vergi ödedik. O arsayı ilk alma hakkı kimdedir? Bizde mi yoksa bir başkasında mı? Belediyenin bize sorması gerekmiyor mu? Teşekkürler, iyi günler.

Sayın Suat Yıldırım: Bir arsa alınmazdan önce, tapu kadastrodan memur alınıp yer tespiti yapılır. Babanız bunu yapmamış. Hazine arsasına ruhsatsız ev yapmış. Zira belediyeye ruhsat için müracaat etmiş olsaydı, arsanın size ait olmadığı ortaya çıkardı. Vergi yatırmış olmanıza gelince (maliye, belediye hiç almam demez.) Belediye siz vergi öderken farkında, mülkü satarken farkında olmaz! Olmuyor. Sizin yapacağınız; belediyeden enkaz parası isteyin, kendi arsanızın olduğu yerden hak talep ediniz.

Salim Taşçı Gayrimenkul Uzmanı

Benzer Sorular

Toki Evleri

akaya_ 04.06.2016 21:36

1-Toki evlerini almadan önce göstermiyorlar, böyle bir hak yok mu? Evi görme hakkı. 2-Toki evlerini emlekçı lar alıp sattığı veya kiraya verdiği doğru mu?

Toki̇ Evleri Site Yönetimine Karşı Haklarımız

ismailyucedag 09.29.2015 14:24

İyi günler, 2015 ocakta teslim aldığımız evlerin, site yönetimi (x şirket) görev sorumluklarını yerine getirmiyor. Çoğu site sakinleride avans ve aylık aidatları ödemedi. Doğalgaz için istenen masraf avansını enbaşta herkes ödemesine rağmen 18 bloktan 6 tanesinin abonelik işlemini bitirmediler. Korkumuz bu kış doğalgazsız kalmak. Site sakini olarak hukuken haklarımız nelerdir, çünkü Toki x firmaya site yönetim işini vermiş kendi aralarında muhakkak sözleşmeleri vardır. Bizler taraf olmadığımız için bizler hakkımızı nasıl ararız.

Izmirde Ulaşım Durdu

frmuyelik 06.03.2015 13:36

Bu haber doğru değil. yazarken amacınız neydi. herşey tıkır tıkır çalışıyor. hatta araçlara parasız biniliyor :) sizin amacınız ne?

Ev Satın Almak

sametaylin41 05.23.2015 19:24

Kent Konut Kocaeli'de 180 lira taksitle konut satıyormuş Ev satım halen devam ediyoru mu ?

Tapuya Kayıtlı Site Yönetim Planı

omerkalcioglu 05.11.2015 16:31

tapuya kayıtlı site yön.planı: Her blok kendi yöneticisini seçer.Bu yöneticiler toplanarak Site yönetim kurulunu seçer.Her blok kendi iç işlerinde bağımsızdır.Site yönetimi sitenin güvenliği ortak alanların bakımı,çevre düzenlemesi vs. yapmaktadır. SORUM:apartman kat malikleri tarafından seçilmiş blok yöneticileri site yönetimine sitenin tüm genel yönetimini devredebilir mi? Tapuya kayıtlı yönetim planını genel kurulu oluşturan seçilmiş blok yöneticileri değiştirebilirmi? İlgili Habere git

Kmk 31. Madde:alınacak Kararın Oylamasına Katılma

kole301 04.20.2015 22:29

11 bağımsız bölümden oluşan bir apartımanda mevcut iki araçlık garaj yönetim planında (1978)zikredilen beş bağımsız bölümden münhasıran birine tahsis edilmiştir. O tarihte anılan beş birimin de kat maliki aynı kişi olduğundan tahsisin o beş bağımsız birimden hangisi lehine olduğu kayda geçirilmemiştir. Aradan geçen zaman için dairelerin mülkiyeti el değiştirmiştir. KMK'nun 31. maddesi ışığında Yönetim Kurulu tahsis konusunda şimdi 2015'te bir karar alırken "doğrudan doğruya kendini ilgilendiren kat maliki görüşmelerde hazır bulunabilir, fakat oya katılamaz" hükmü ışığında karar diğer 6 kat malikinin oyuyla mı belirlenecektir? Yönetim planından anılan ve doğrudan ilgili durumdaki beş dairenin kat malikleri oylamaya katılabilir mi? Teşekkürlerimle.

Karşılıklı Ev Satışı

mogongo 04.01.2015 11:43

Merhabalar, 2 ayrı evde ¼’er hissem var. 1.evi ben, 2. evi diğer hissedar almak üzere anlaştık. Onun sattığı 2/4 hissesiyle benim sattığım ¼ hissem aynı değerde, dolayısıyla birbirimize para alış verişi yapmayacağız (3. Hissedara payını vereceğiz.) Sorun şu ki, ben karşı tarafın evi satın aldıktan sonra diğer evi bana satmaktan vazgeçmesinden veya fiyat değiştirmesinden korkuyorum, aynı şekilde o da benden çekindiğini belirtiyor. Bu yüzden öncelikle hangi tapu dairesinde işlem yapacağımızı belirleyemedik ve konuşarak anlaşamadık. Bana senet verip önce kendi işlemini yapmayı teklif etti, güvenilirliği var mıdır? Ben ona noterde senet versem bana ileriki zamanlarda bir zararı dokunur mu, açıkçası hukuksal işlerle zaman ve para kaybedecek lüksüm yok. Nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum, bir an önce alım-satım işinin yapılıp evimde huzurla oturmak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Hane Halkı

alemdardevrim 03.15.2015 21:28

"7. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilir." bu ifade ne anlama geliyor. benim yaşım 27 kardeşimin 23 bu durumda ben kendi adıma(27 yaşındayım) alt gelir grubuna başvurabilir miyim? kardeşim de (23 yaşında) kendi adına sosyal konuta yazılabilir mi. anne ve babamızla beraber yaşıyoruz da! eğer hayırsa; ayrı yerlerde ikamet etsek yazılabilir miyiz? teşekkürler.

Tokiden Ev Aldık Vazgeçmek Istiyorum.

seah_patoloji 03.13.2015 17:12

merhaba. biz TOKİ den tam 1 sene önce ev satın aldık. fakat şimdi vazgeçmek istiyoruz. 800 tl aylık ödeme yapıyoruz. ortalama nekadar ücreti geri alırız. nasıl hesaplanır? yardımcı olursanız sevinirim

Gayrimenkul

oylesinebirkul 03.06.2015 22:41

meraba, ben fransada yasiyorum 50 tl civarinda nakit paramvar annem ve babaminda bi eve ihtiyaclari var.avrupada yasadigim icin turkiyeden kredi alamiyorum 65 yasindaki babam kredi cekmeyi dusunuyor bende burdan babama odiycem . biz bu sekilde anlastik fakat banka krediyi kim cekerse tapu onun uzerine olur diyor. zaten kredi bitmeden de uzerimize tapu alamiyoruz.durum boyleyken kredi bitmeden yada bittikten sonra babam vefat ederse kardeslerim hak iddia ettikleri takdirde alabilirlermi ? sonucta parasini benim odedigim daire . babam tapunun benim uzerimeolmasini istiyor , bu konuda yapilacaklar nelerdir .

Hissedarlar Arası Anlaşmazlık

fatihozdemir.44 03.06.2015 19:35

öncelikle iyi akşamla benim şöyle bir sorum olacaktı babamlar 6 kardeşler dede den kalma yaklaşık 18500m2 arazi var beş hissedar satmak istiyor alıcısı var bir kişi sorun çıkarıyor satmak istemiyor böylesi bir durumda nasıl bir yol çizilir aydınlatırsanız sevinirim

Ev

abdullah karabakla 02.22.2015 12:23

Mrb. Benim konya da selçuklu ilçesinde 10.000 m2 bir parselde 13 hissedardan biriyim. Müatahit çoğunluğu sağlayarak parselleri kat karşılığı arsa sahiplerinden almış Benim arsamın 200 m2 hissedarlarının yarısını 100 m2 sahibim. Diğer 100 m2 kat karşılığı anlaşmışlar.arsanın üstünde iki katli yeni yapı dairem var. Tapu dairesinde ev vergisi ödüyorum ama tapuda arsa gözüküyor. Arsam başka yer kaymış gözüküyor mütahait bana değerinin çok çok altında değer biçiyor. Bende anlaşmak istemiyorum. Muatahit dava açabilir mi yada isale i suyu davası açabilir mi kentsel dönüşüm belediyeden izin alabilir mi ? Benim ne yapmam gerekiyor .bilgilerinizi rica ederim. Not: evimin riskli yada depremlik gibi bir durumu yoktur

Tarla Satışı

kemal can 02.06.2015 22:42

Babam 84 yasında tarla satmak istiyor ve engelleyemiyoruz satış yapamaması için çocuğu olarak haklarım nelerdir ve nasıl bir yol izlemem gerekir kanunen babama karsı nasıl bir yaptırım uygulayabilirim ... Sorumu cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

Olumsuzlukları Baştan Belirtip Ikazınızı Yazılı Yapınız

Feti Küpçü 01.27.2015 16:57

??Merhaba, izninizle bir soru sormak ve görüşünüzü almak istiyorum. Oturduğumuz binayı kentsel dönüşüm kapsamında bir inşaat firması ile anlaşarak kat karşılığı yenilemek üzereyiz. Bina metrekaresi yapılacak yeni kat planları eski planlar ile aynı şekilde olacak şekilde yapılmaya müsait. Biz aynı planın yapılmasını talep ediyoruz. Fakat bazı kat malikleri kendi dairelerine avantaj sağlayacak şekilde asansör, yangın merdiveni vb. ortak kullanım alanlarının yerlerini değiştirmek istiyorlar. Bu ise bizim dairelerimizin görüş açısı ve güneş alma durumunu bozarak arka plana kalmasına sebep oluyor. Yani bazı maliklere avantaj sağlanırken, bazı malikler mağdur oluyor. Bu durum dava konusu olursa, kat planları aynı eskisi gibi olmalı yönünde karar verilir mi, yoksa binadaki 2/3 çoğunluk ne isterse o mu yapılır? Yardımlarınız için teşekkürler.

Tarladaki Ortaklığı Dava Ile Bitirmek Istiyorum

Yener Yavuz 01.25.2015 14:41

Selamlar, hayırlı çalışmalar. Yozgat Şefaatli ilçesinde babamdan kalan 4 bin 500 metrekarelik tarla üzerinde 9 hisse vardı. Ben bu tarlayı diğer kardeşlerimden satın almak istedim. 3 kişi bana tapudan hissesini verdi. Diğerleri vermek istemedi. Bende 6 Ocakta izale-i şuyu davası açtım. Bu arazi üzerine kendi hissem olan kısma 30 meyve ağacı fidanı, 50 asma fidanı, sulamak için 8 metre yüzeysel kuyu, 4x4 metrekare malzeme koymak için bina, 2x4 metre boyutlarında havuz yaptım. Mahkeme günü 18 Şubat. Ben bu tarlanın açık artırma ile satılmasını istiyorum. Diğer hisseleri almak için o mevkideki tarla değeri 4 bin 500 lira. Değerli bir yer değil ama oraya masraf yaptığım için almak istiyorum Allah izin verirse. Karşı taraflar itiraz edeceklerini söylüyorlar. İtiraz ederlerse ne olur? Mahkemede nasıl bir savunma yapabilirim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İş hayatınızda başarılar dilerim.