maritbet girişmaritbet
Yoncalı Termal Otel, fizik tedavi hizmeti veriyor!

Yoncalı Termal Otel, fizik tedavi hizmeti veriyor!

Kirazlı Dağı eteklerinde bulunan Yoncalı Termal Otel, Yoncalı Kaplıcaları Kütahya-Tavşanlı karayolu üzerind,e Kütahya’ya 16 kilometre mesafede bulunuyor

 

Kirazlı Dağı eteklerinde bulunan Yoncalı Termal Otel, Yoncalı Kaplıcaları Kütahya-Tavşanlı karayolu üzerind,e Kütahya'ya 16 kilometre mesafede bulunuyor. 2011 yılında yenilenen tesis, fizik tedavi ve kür merkezi olarak hizmete devam ediyor. Yoncalı Termal Otel Genel Müdürü Nuray Zedeli Tekin, otelin iki bölümden oluştuğunun bilgisini verdi. Birinci bölümde  otel kısmının yer aldığını anlatan Tekin, “Burada ikisi kral dairesi formunda, altı tanesi suit oda ve 65 standart oda olmak üzere 73 oda bulunuyor. Yatak kapasitemiz 180'dir. Otelimizde bir adet kapalı restoran ve bar bulunuyor. Haftada üç gün canlı müzik organizasyonu düzenliyoruz. Odalarda ise termal su, küvet, mini bar, kasa, telefon ve balkon mevcut. Ötelin ikinci kısmını ise kür merkezi oluşturuyor” şeklinde bilgi verdi.
 
Kür Merkezi'nin  fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi şeklinde olduğunu ifade eden Tekin, “Merkezimiz sahip olduğu modern fizik tedavi aletleri ve 1230'lu yıllardan beri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan termal suyu ile hizmet veriyor. Merkezimizde termal yüzme havuzu, tedavi havuzu, sauna, Türk hamamı, jakuzi ve jimnastik salonu ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanları bulunuyor” dedi.
 
Termal suyunun bikarbonat iyonu bakımından oldukça zengin olduğunun altını çizen Tekin, termal suyun ayrıca kalsiyum ve magnezyum iyonları da içerdiğini vurguladı. Termal suyun çeşitli hastalıkların tedavisinde 1230'lu yıllardan beri kullanılmakta olduğunu hatırlatan Tekin, “İçerdiği mineraller sayesinde ‘gençlik suyu' olarak da kabul edilen termal suyunun yeraltından çıkış sıcaklığı 42 derece olup, tesisteki bütün odalarda, havuzlarda ve tedavi merkezindeki birimlerde mevcuttur. 23 ayrı mineral içeren kaplıca suyu, özellikle romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır” şeklinde konuştu.
 
Tesiste konaklayıp, fizik tedavi hizmeti almak isteyen konukların tesise beş dakika yürüyüş mesafesinde olan Yoncalı Fizik Tedavi Hastanesi'nden SGK imkanları ile faydalanabildiğini de sözlerine ekleyen Tekin, otelden hastaneye ücretsiz servis imkanı sunduklarını söyledi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kütahya İl Özel İdaresi termal tesis ve Türk hamamı yaptıracak
  • 25.12.2013 08:46

Kütahya İl Özel İdaresi termal tesis ve Türk hamamı yaptıracak

Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı mülkiyeti kendisine ait olan Yonca ...

Kütahya İl Özel İdaresi Yoncalı Kaplıcaları’nda turistik tesis yaptıracak!
  • 11.09.2013 10:38

Kütahya İl Özel İdaresi Yoncalı Kaplıcaları’nda turistik tesis yaptıracak!

Kütahya İl Özel İdaresi Yoncalı Kaplıcaları’nda yer alan arsanın üzerine yap işl ...

Yoncalı Termal Otel, fizik tedavi hizmeti veriyor!
  • 19.12.2012 16:44

Yoncalı Termal Otel, fizik tedavi hizmeti veriyor!

Kirazlı Dağı eteklerinde bulunan Yoncalı Termal Otel, Yoncalı Kaplıcaları Kütahy ...