maritbet girişmaritbet
Divan Otel kapılarını yarın açıyor

Divan Otel kapılarını yarın açıyor

50 milyon dolara yeniden inşa edilen Divan İstanbul, resmi açılışını yarın yapıyor.

İstanbul'un yarım asırlık tarihine tanıklık etmiş en önemli yapılarından olan Divan İstanbul, Eylül ayından itibaren misafirlerini ağırlamaya başladı. Açılış töreni ise 14 Eylül Çarşamba günü açılacak.

 

Koç Holding kurucusu Vehbi Koç tarafından, 1956 yılında Türk turizmine katkı sağlamak amacıyla yüzde yüz yerli sermaye ile açılan Divan İstanbul, 2008 yılı Aralık ayında yıkılarak yeniden inşa edilmeye başlandı. Türk turizmcilerinin okulu olmuş, sektörün lider markalarından Divan'ın temellerini atmış Divan İstanbul, yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla 53 yıl sonra yeniden inşa edildi. 

 

Dış cephesi ve iç mimarisi Avrupa ve Amerika'da Claridge's, Carlyle, Dorchester gibi seçkin 5 yıldızlı otellerin tasarımlarında imzası bulunan ve New York'da yaşayan Legion d'Honneur ünvanına sahip ünlü Fransız mimar Thierry W. Despont, mimari projeleri ise Akan Mimarlık- Tanju Verda Akan tarafından yapılan yeni Divan Istanbul Oteli orijinal boyutlarında inşa edildi. Otelde, tavan heykellerini de içeren cam eserler Amerikalı cam üfleme ustası Robert Du Grenier tarafından yapıldı. 

 

Mimarisinde eski İstanbul'un klasik değer ve özelliklerinin çağdaş yorumlanmasına yer veren yeni otelde 191 oda, 2 restaurant, Divan pastanesi, kapalı ve açık otopark, fitness, SPA, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve geniş toplantı salonları yer aldı. 

 

İstanbul'un en merkezi lokasyonlarından Taksim'de bulunan ve yarım asırdır şehrin sosyal, kültürel ve iş hayatına hizmet veren otel, İstanbul'un mimari ve kültürel özelliklerini Divan'ın uluslararası servis ve hizmet kalitesi ile buluşturacak. 

 

 

Yeni Divan İstanbul Oteli, geleneksel Türk mimari anlayışıyla uyumlu, modern bir bina olma iddiasını taşıyor. Otelin dış cephesi,  ilhamını Boğaziçi mimarisinden alan, cumba tarzı pencereleri ile eski İstanbul'un taş evlerini andıran, yatay şerit desenler içine yerleştirilmiş terracotta panellerden oluşuyor.

 

Otelin girişinde, Türk mimarisine bir gönderme yapan ve mekanın doğal gün ışığı ile aydınlatılmasına da yardımcı olan yarı saydam üç kubbe yer alıyor.  Otelin iç mekanlarında kullanılan doğal ahşap panel ve mobilyalar ise otele sıcak, konforlu ve rahat bir ortam kazandıracak. Yine lobide, eski Divan Oteli'nde bulunan sanatsal çalışmaların değerlendirilmesi planlanıyor.

 

Otelin en önemli mekanlarından olan Divan pastanesi ise özel bir oturma bölümü ile oteldeki yeni yerini alacak. Koyu renk doğal ahşap panellerle tasarlanan ve deri koltuklarla döşenen bar bölümü, samimi bir ortam sunacak.

 

Krem, kahve ve karamel tonlarının ağırlık kazandığı oda dekorasyonları, geleneksel Osmanlı divanlarını anımsatan ahşap oturma bölümleri ile tamamlanacak. Konfor ön planda tutularak hazırlanan banyolarda ise ana malzeme, eski İstanbul evlerinde olduğu üzere mermer olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!
  • 20.03.2021 12:03

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!

Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altında. ...

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!
  • 13.02.2021 15:59

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!

Antalya DokumaPark'ta, kediler için 3 katlı, 64 odalı "apartman" yapıldı. ...

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!
  • 27.01.2021 10:56

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!

Kocaeli’nde hayal projelerden biri olan Kartepe Teleferik Projes Kocaeli Büyükşe ...

Aşk-ı Memnu'nun çekildiği yalı müze oldu
  • 22.09.2020 10:46

Aşk-ı Memnu'nun çekildiği yalı müze oldu

Aşk-ı Memnu'nun çekildiği, Koç ailesinin sahibi olduğu Sarıyer'deki yalı müze ol ...

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!
  • 04.09.2018 14:27

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!

2016 yılında hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç'un projesi olan golf tesisi i ...

Koç ve Doğuş Grubu Balkanların en büyük limanı için yarışıyor
  • 01.03.2018 17:15

Koç ve Doğuş Grubu Balkanların en büyük limanı için yarışıyor

Koç Holding ve Doğuş Grubunun, Yunanistan'da bulunan Alimos Limanı için yeniden ...