Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!

Antalya DokumaPark'ta, kediler için 3 katlı, 64 odalı "apartman" yapıldı.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, müzeleri, bilim merkezi, kütüphanesi, sanat galerisi, sahaf çarşısı ve yeşil alanlarında ziyaretçilerini ağırlayan DokumaPark, hayvanlar için de emniyetli bir yaşam alanına dönüştürüldü.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara korunaklı barınma alanları oluşturmak amacıyla parka yerleştirilen 30 kuş evinin ardından şimdi de kediler için bir bölüm yapıldı. 

Dokuma Modern Sanatlar Galerisi'nin batı tarafına, kedilere daha konforlu barınma alanı sunabilmek amacıyla ahşaptan 3 katlı, 64 odalı, duvarlarında rengarenk pati ve resimlerin olduğu bir "apartman" inşa edildi.

Buranın yanına farklı kedi evleri de konularak, DokumaPark'ta "pati şehri" oluşturuldu. 

Düzenli maması, suyu konulan ve temizliği yapılan pati şehrinin açılışı, 17 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Açılışta hayvanseverlere mama ve mama kapları hediye edilecek.

Kepez Belediyesinden hayvan hastanesi

Öte yandan, Kepez Belediyesince Veterinerlik Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hayvan hastanesine dönüştürülecek. Yatırım programına alınan Kepez Hayvan Hastanesinde, sokak hayvanları ile evcil türlerin yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tedavisi, kalıcı barınması ve rehabilitasyonu yapılacak.

Hayvan hastanesinde ameliyathane, kan tahlil laboratuvarı, yoğun bakım, acil ünitesi, röntgen-ultrasonografi ile muayene, ameliyat öncesi sonrası bakım ile karantina birimleri olacak. Hastane, hayvan ambulansı hizmeti de verecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maltepe’de vatandaşlar sağlam konutlarına kavuşuyor
  • 28.10.2026 10:32

Maltepe’de vatandaşlar sağlam konutlarına kavuşuyor

Maltepe Cevizli Mahallesi’nde 8 Ekim’de çöken Kardeşler Apartmanı ve çevresindek ...

TOKİ 61 İlde 725 arsayı açık artırmayla satacak
  • 22.10.2026 10:50

TOKİ 61 İlde 725 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ açık artırmayla satışa sunduğu arsaların toplam muhammen bedeli 29 milyar l ...

TOKİ'nin 2023 ve 2024 yılı bilançoları ibra edildi
  • 21.10.2026 15:46

TOKİ'nin 2023 ve 2024 yılı bilançoları ibra edildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Levent Sungur, "TOKİ'nin ülke genelindeki ...

Ayazağa’da hak sahiplerine dönüşüm için 2 seçenek
  • 19.10.2026 10:02

Ayazağa’da hak sahiplerine dönüşüm için 2 seçenek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede dönüşüm için ...

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.10.2026 15:46

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor
  • 12.10.2026 15:35

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Maltepe'de, ...