maritbet girişmaritbet
Cem Kınay masumiyetini ispatlamak için twitter'a sarıldı!

Cem Kınay masumiyetini ispatlamak için twitter'a sarıldı!

Türkiye turizminde ‘her şey dahil’ sisteminin mimarı Cem Kınay hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkarıldı.

Türkiye turizminde ‘her şey dahil' sisteminin mimarı Cem Kınay hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkarıldı. Karayipler'de süper lüks villa projesi olan Kınay, “Adalardaki siyasi mücadelenin kurbanı oldum, günah keçisi seçildim” dedi.
 
Karayipler'de bulunan Turks ve Caicos Başbakanı'na rüşvet verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Türk turizmci Cem Kınay hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkarıldı. Kınay, İngiltere'ye bağlı 28 adadan oluşan Turks and Caicos adalarında 1 milyar dolarlık villa ve otel yatırımı yapmak için Başbakan Michael Missick'e 500 bin dolar rüşvet vermekle suçlanıyordu. Adalardaki rüşvet skandalıyla ilgili olarak 2009'da büyük bir soruşturma başlatan İngiltere geçen hafta Kınay hakkında kırmızı bülten çıkarttı.
 
Kırmızı bültenle arandığı haberi üzerine Twitter ve blog hesabından bir açıklama yapan ve Türkiye'de olduğunu belirten Cem Kınay, şunları kaydetti:
 
“Turks and Caicos Başbakanı Michael Missick'in, İngiltere'yle siyasi ihtilafa düşmesi üzerine İngiliz hükümeti adaya müdahale etti. Adalarda yatırım yapan onlarca işadamı da Missick'le bağlantıları olduğu ve yolsuzluğa karıştıkları iddiasıyla suçlandı. Suçlananlar hep yabancı yatırımcılar oldu. Missick'in rüşvetçi olduğunu ispat etmenin yolu, özellikle hedef seçilen yabancı yatırımcıların rüşvet verdiğini kanıtlamaktı. 3 yıldır sürdürdüğüm hukuk mücadelesini kazanacağımdan eminim, çünkü masumum.”
 
Türkiye'de ‘her şey dahil' sisteminin mimarı olarak bilinen ve Magiclife otellerinin eski sahibi Cem Kınay, Karayipler'deki Turks and Caicos adalarında 50 milyon dolara satın aldığı 3 milyon metrekarelik arazide 1 milyar dolarlık yatırımla 300 villa ve iki otelden oluşan bir yatırım planlıyordu. Kınay, fiyatları 1.5 ile 10 milyon dolar arasında değişen villaları dünya sosyetesine satacağını belirtmiş ve Michael Douglas - Catherine Zeta-Jones çiftinin de villa aldığını açıklamıştı.
 
Rüşvetle suçlanıyor
 
İngiltere'nin yönetimindeki adalarda, 2006'da başlayan inşaat devam ederken 2009 yılında rüşvet skandalı patlamış ve aralarında Cem Kınay'ın da bulunduğu onlarca işadamı hakkında soruşturma başlatılmıştı. Skandalın ardından, işadamlarından rüşvet aldığı ortaya çıkan başbakan Michael Missick istifa etmiş, Cem Kınay'ın da şirketine el konulmuştu. İddiaya göre Kınay, Missick'e, kardeşi Chal Missick eliyle, arazinin piyasa bedelinin altında bir fiyatla satılması için 500 bin dolar rüşvet vermişti. Rüşvetle ilgili belgeler Wikileaks'te de yayımlanmıştı.
 
Turks adı nereden geliyor?
 
Turks and Caicos adaları, Karayipler'de 8 büyük, 20 ufak adadan oluşan 30 bin nüfuslu bir ülke. En önemli geçim kaynağı offshore bankacılığı ve turizm. Ülkenin ismindeki ‘Turks' lafının nereden geldiği üzerine çeşitli rivayetler var. Kabul gören tez ise adadaki, üst kısmı fesi andıran kaktüslerin Türklere benzetilmesi.
 
‘Günah keçisi ilan edildim'
 
“Turks and Caicos adalarında 1 milyar dolarlık yatırıma giriştim. Ada yönetimi İngiltere'yle ihtilafa düşünce İngiliz hükümeti adaya müdahale etti. Adaların Başbakanı görevden alındı. Özellikle yabancı işadamları yolsuzluğa karıştıkları iddiasıyla suçlandı. Ben de bu mücadelenin günah keçilerinden birisi seçildim ve hukuk mücadelesinin içerisine itildim. Masum ve haklı olduğumu kanıtlayacağım. Siyasi-hukuki mücadeleyi kazanacağım.”
 
Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teraslar, pandemide eve kapananlara nefes oldu
  • 27.05.2021 17:33

Teraslar, pandemide eve kapananlara nefes oldu

Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, ev tadilat hizmetleri al ...

Türk turizmindeki her şey dahil sistemi tartışmaya açıldı!
  • 03.09.2013 09:48

Türk turizmindeki her şey dahil sistemi tartışmaya açıldı!

1990'lı yılların ilk yarısında turizme kazandırılan "her şey dahil" sisteminin a ...

Cem Kınay masumiyetini ispatlamak için twitter'a sarıldı!
  • 11.07.2012 11:46

Cem Kınay masumiyetini ispatlamak için twitter'a sarıldı!

Türkiye turizminde ‘her şey dahil’ sisteminin mimarı Cem Kınay hakkında kırmızı ...

Cem Kınay kırmızı bültenle aranıyor!
  • 10.07.2012 14:10

Cem Kınay kırmızı bültenle aranıyor!

Karayipler'de bulunan Turks ve Caicos Adaları'nda satın aldığı adalarla ve kurdu ...