maritbet girişmaritbet
Cem Kınay kırmızı bültenle aranıyor!

Cem Kınay kırmızı bültenle aranıyor!

Karayipler'de bulunan Turks ve Caicos Adaları'nda satın aldığı adalarla ve kurduğu dev turizm sirketleriyle tanınan Magiclife'ın eski sahibi işadamı Cem Kınay hakkında İngiltere ve Turks ve Caicos Adaları tarafından kırmızı bülten çıkarıldı

 

Adalarda rüşvet skandalının patlamasının ardından başbakan Michael Misick'in birçok işadamlarından rüşvet aldığı ortaya çıkmış, belgeler bir süre sonra Wikileaks 'te yayınlanmıştı. 
 
İNGİLTERE BÜYÜK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI 
 
Turizm cenneti adada rüşvet skandalından sonra başbakan İngiltere tarafından görevden alınırken , gönderilen savcılar aralarında Cem Kınay'ın da bulunduğu yüzlerce işadamı ve yapılan işlemler hakkında soruşturma başlatmıştı.
 
Geçtiğim hafta merkezi Fransada bulunan İnterpol teşkilatına başvuran İngiltere ve Turks ve Caicos Adaları Cem kınay hakkında da kırmızı bülten çıkardı. 
 
ADADA HAZIRLANAN RAPORLARA İŞADAMLARI RÜŞVET İDDİASIYLA GİRMİŞTİ 
 
Rüşvet iddiaları üzerine İngiltere 'den gelen savcıların araştırmaları sonucu bir çok çok işadamı rapora ‘rüşvetçi' olarak girdi. İnternette deşifre olan işadamları arasında Türk turizmci Cem Kınay da yer aldı. İddiaya göre Kınay, Başbakan Misick'e 500 bin dolar rüşvet verdi.Türk işadamının verdiği rüşvet yüzünden gittiği ortaya çıktı. 
 
ÇAPKIN BAŞBAKAN MİSİCK TECAVÜZLEDE SUÇLANDI İŞLER KARIŞTI 
 
Cem Kınay'ın hakkında Kırmızı Bültenle arama çıkarılması hikayesi 'Turks and Caicos Adaları (TCA) Başbakanı Michael Misick'in bir tecavüz olayına karışmasıyla başladı. Misick, karısı aktris LisaRaye McCoy'un bir arkadaşına tecavüz etmekle suçlandı. Amerikalı kadının şikayeti üzerine FBI soruşturma açtı ama Misick iddiaları reddetti. Suçsuz olduğunu savundu. Ancak hakkında zaten birçok yolsuzluk iddiası varken bir de üstüne bu olay çıkınca, adanın bağlı olduğu İngiltere konuları araştırmaya başladı. 
 
ADAYA KANUN ADAMLARI GÖNDERİLDİ 
 
İngiltere 'nin adada görev yapan valisi Richard Tauwhare tarafından özel bir komisyon kuruldu. Bu komisyon, hükümet üyelerinin karıştığı iddia edilen yolsuzluk olaylarının araştırılması ile görevlendirildi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı da eski yargıç Sir Robin Auld'u komisyonun çalışmaları için TCA'ya gönderdi. Yaklaşık 8 ay sonra eski yargıç, raporunun ilk bulgularını açıkladı. Adanın yolsuzluk ve rüşvet cenneti olduğunu, işadamlarının hükümet üyelerini istedikleri gibi kullandıklarını söyledi. İngiliz Hükümeti de, taslak rapor uyarınca 16 Mart 2009'da adadaki anayasayı askıya aldı. Kraliçe II. Elizabeth, soruşturma bitinceye kadar Misick Hükümeti ve parlamentonun yetkilerinin dondurulduğunu, yönetimin görevdeki valiye devredildiğini duyurdu. Bir hafta sonra Misick istifa etti. Adanın yatırımcısı işadamları ise ‘raporun son hali açıklandığında isimlerinin yer almaması için' soluğu mahkemede aldı.2 aylık incelemenin ardından vali, Sir Robin'in raporunu onayladı. Deşifre edilen isimler arasında Türk turizmci Cem Kınay'ın adı da yer aldı. Buna göre Kınay, Başbakanı Misick'e 500 bin dolar rüşvet vermekle suçlandı. 
 
WİKİLEAKS 'E BİLE GİRDİ 
 
Turks ve Caicos 'ta olayı inceleyen ve yazan gazeteciler ile wikileaks .org adlı internet sitesi, orijinal raporun kopyasını aldı.Adada iş yapan ve skandala karışan tüm işadamlarının ismi yayınlandı. 
 
CEM KINAY RÜŞVETLE SUÇLANIYOR 
 
Turks&Caicos Adaları'nda neler olduğunu tespit etmek üzere İngiltere Dış İşleri tarafından görevlendirilen Sir Robin Auld, raporunda Başbakan Michael Misick ile birlikte kabinedeki 4 yardımcısı hakkında polis soruşturması açılmasını istedi. Auld, 269 sayfalık çalışmasında Başbakan'a rüşvet vermekten, adanın iki yatırımcısı Cem Kınay ve Slovak asıllı Mario Hoffman'ı suçladı. Dr. Cem Kınay, şirketi Turks Ltd. üzerinden Başbakan Michael Misick'e 500 bin dolar ödeme yaptığı iddia ediliyor.Yine iddiaya göre ödeme, Başbakan'ın kardeşi Chal Misick vasıtasıyla politik kampanyaya bağış adı altında gerçekleşti. Raporda Dr. Cem Kınay'ın Misick'e, Ocak 2007'de yaptığı 500 bin dolarlık gizli ödemenin ardından Joe Grant Cay'deki arazinin Kınay'ın liderliğindeki konsorsiyuma piyasa bedelinin altında bir paraya satıldığı öne sürülüyor. 
 
8 BÜYÜK 20 KÜÇÜK ADADAN OLUŞAN TURİZM CENNETİ 
 
Turks& Caicos Adaları, Karayipler'de 8 büyük, 20 ufak adadan oluşan 30 bin nüfuslu bir ülke. İngiltere 'ye bağlı. En önemli geçim kaynağı offshore bankacılığı ve turizm. Ülkenin ismindeki "Turks" lafının nereden geldiği üzerine çeşitli rivayetler var. Kabul gören tez ise adadaki, üst kısmı fesi andıran kaktüslerin Türklere benzetilmesi. 
 
KINAY TÜRKİYE 'DE HERŞEY DAHİL TATİLİN MİMARI 
 
Avusturya Lisesi olan ve Tıp okuyan Cem Kınay mesleğini yapmayarak Magic life gibi dev bir turizm frmasını kurmasıyla tanındı.Geçtiğim sene Bodrum Türkbükü'nde açtığı The Suu Otel ise bir yıl çalıştırdı. Türkiye 'dde herşey dahil turizmini ilk başlatan turizmcilerden Cem Kınay kurucusu olduğu Vasco Turizm şirketi ise 2008 yılında iflas etti. 
 
Hakan Erşan / Radikal

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı
  • 22.03.2023 16:17

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı

İngiltere’de konut fiyatlarının ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6, ...

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım
  • 22.03.2023 11:05

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım

İngiltere, konutlar ve kamu binalarında enerji verimliliğini artırmak amacıyla 1 ...