maritbet girişmaritbet
Trabzon’a 5 yıldızlı hastane

Trabzon’a 5 yıldızlı hastane

TOKİ’nin Trabzon'da yaptığı Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, modern görünümüyle göz kamaştırıyor. Deniz manzaralı hastane hastalara moral oluyor

Konut üretimindeki başarısıyla bir marka haline gelen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sağlık hizmet ağının geliştirilmesinde de önemli görevler üstleniyor. Fonksiyonel, modern, sağlam ve estetik hastaneler inşa ederek, ülkemizin sağlık sisteminde köklü bir dönüşüme öncülük ediyor. TOKİ, hükümetin 2002 yılından bu yana yürüttüğü Sağlık Dönüşüm Programı kapsamında yaptığı çalışmalarda önemli bir rol üstlendi. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokoller ile TOKİ, ülke genelinde biri kampus, beşi entegre olmak üzere 99 hastane ve 88 sağlık ocağı yaptı.

TOKİ'nin inşa ettiği modern hastaneler, koğuş sistemine son vererek tek veya çift yataklı odalara sahip otel konforunda hizmet veriyor. Geniş ve temiz alanlar ile yeni cihazlarla tam donanımlı seviyeye getirilen hastaneler, her branştan doktor ve farklı branşları ile vatandaşları sağlık hizmeti almak için büyük kentlere gitme zahmetinden kurtarıyor. Ülkemizin dört bir yanını modern hastanelerle donatan TOKİ, Trabzon'un Akçaabat ilçesine yeni bir hastane kazandırdı.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi adıyla kurulan hastane Trabzon'a 10 kilometre uzaklıkta. Karadeniz Sahil Yolu kenarında yer alan ve modern yüzüyle görenlerin dikkatini çeken hastane, 218 yatak kapasitesine sahip. Hastanenin 9 Mayıs'ta hasta kabulüne başlamasıyla ilçe merkezindeki 85 yataklı eski hastane kapatıldı. Her branştan hekimin görev yaptığı hastaneye günlük bin 500'e yakın hasta başvuruyor. Eski binadan yeni hastaneye geçen başta çalışanlar olmak üzere hastalar da oldukça memnun.

ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞIYOR GİBİYİM

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşire Ayşe Öztürk, 13 yıldır birçok hastanede görev yaptığını ancak şimdi kendisini özel hastanede çalışıyor gibi hissettiğini ifade etti. Odaların tek ve iki kişilik olduğunu belirten Ayşe hemşire, yeni hastanenin fiziki şartları ve rahat ortamı ile birçok hastanın tedavi sürecinde olumlu sonuçlara neden olduğunu kaydetti. Yeni hastanenin hastaları rahatlattığını dile getiren Ayşe hemşire, “Hastaların bireysel özgürlüğü açısından çok güzel bir hastane. Lavaboların odanın içinde olması hijyen açısından çok önemli bir ayrıntı. Odalarda televizyon ve buzdolabı da var. Hastalar çok beğeniyor. Psikolojik olarak tedavi sürecinde çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bazı hastalarımızı eski binadan buraya taşıdık, yeni hastanenin onları rahatlattığını gördük” dedi.

HASTANE DEĞİL OTEL ODASI GİBİ

4 aylık bebeğinin tedavisi için hastanede bulunan Fatma Kaba, bebeğinin eski hastanede doğduğunu ve rahatsızlığı nedeniyle yeni hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Eski binanın küçük olduğunu anlatan Kaba, yeni hastanenin ferah ve her türlü konfora sahip olduğunu kaydetti. “Hem hastalar hem de yakınları için şahane bir hastane” diyen Fatma Kaba, şunları söyledi: “Otel odasında kalıyor gibiyiz, o kadar rahat ve konforlu. Devletimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Buralar onların sayesinde oldu. Şu an çok güzel ve rahat bir ortamda tedavi oluyoruz.”

BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne yatan ilk hasta ise 70 yaşındaki Emine Altuntaş. Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir yataklı tedavi gören Altuntaş, yeni hastaneyi çok beğendiğini anlatıyor. Hastaneye yattığı günden beri kendini daha rahat hissettiğini söyleyen Altuntaş, “Hastaneyi yapanlardan Allah razı olsun. Bunlar bizim için çok büyük hizmetler. Bu işlerin yapılmasına öncülük eden Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Onu evladım gibi görüyorum” dedi.

BÖYLE BİR HİZMET GÖRMEDİM

Bronşit rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Mehmet Köse (75) ise yıllardır rahatsızlığı nedeniyle hastane hastane dolaştığını kaydetti. Yeni hastaneyi ‘saray' olarak adlandıran Köse, “Bu yaşıma kadar böyle büyük hizmetler ve de böyle Hükümet görmedim” dedi.

HASTANELER BİZİ HASTA EDERDİ

Şeker hastalığı nedeniyle tedavi gören Ali Üçüncü (58), geçmişte yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, “Eskiden SSK hastanelerine giderdik. Muayene ayrı bir dert, ilaç almak ayrı bir dertti. Böyle modern hastanelere ancak zenginler giderdi. Bir keresinde tedavi için gittim enfeksiyon kaptım. Daha çok hasta oldum. Şimdi ilçemizde çok modern ve güzel bir hastane var. Şimdiye kadar hiç bu kadar güzel bir hastanede kalmadım” şeklinde konuştu.

YENİ HASTANE MORAL OLUYOR

Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nin kurucu başhekimi Opr.Dr. Hasan Rıza Aydın, 218 yataklı hastanenin 9 Mayıs'ta hasta kabulüne başladığını belirtti. Aydın, 2 yoğun bakım, 6 ameliyathane ve her branştan doktorun görev yaptığını ifade etti. Günlük bin 500 kişinin hastaneye başvurduğunu açıklayan Aydın, hastaların yeni binadan çok memnun olduklarını ve bunun birçok hastada tedavi süreçlerini olumlu etkilediğini sözlerine ekledi.

TAM DONANIMLI HASTANE

Hastane Müdürü İbrahim Küçük ise, eski hastanenin 85 yataklı ve hastaların üst üste olduğunu hatırlattı. Eski binada hasta memnuniyetinin olmadığını dile getiren Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: “Fiziki şartlar iyi değildi. Ama şuan yeni binamız çok modern ve 34 bin metrekare kapalı alana sahip. Her hekimin 2 muayene odası var. Hastanemiz tam donanımlıdır ve yeni malzemeler ile halkımızın hizmetine açılmıştır.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin Trabzon'da yapacağı 511 konut!
  • 14.10.2017 15:48

TOKİ'nin Trabzon'da yapacağı 511 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon’un Yomra İl ...

TOKİ'nin Trabzon'da yapacağı konut ve dükkanlar!
  • 30.09.2017 12:04

TOKİ'nin Trabzon'da yapacağı konut ve dükkanlar!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon’un Beşikdüz ...

Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaşıldı!
  • 08.09.2016 09:13

Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaşıldı!

Trabzon Akyazı Spor Kompleksinde son aşamaya gelindiğine işaret eden M. Ergün Tu ...

TOKİ, Trabzon'da hangi projeleri üretti?
  • 21.07.2016 17:02

TOKİ, Trabzon'da hangi projeleri üretti?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Trabzon'da ürettiği projelerle kente y ...

TOKİ'den Trabzon'a 4 milyar TL'lik yatırım!
  • 17.12.2020 09:13

TOKİ'den Trabzon'a 4 milyar TL'lik yatırım!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Trabzon'a bugüne kadar 4 milyar TL'Lik yatırım yapıldığ ...