TOKİ'nin inşa ettiği kulekollar Mehmetçik'e 'zırh' oldu

TOKİ'nin inşa ettiği kulekollar Mehmetçik'e 'zırh' oldu

TOKİ'nin Gaziantep-Kilis sınır hattında inşa ettiği 22 kulekol, terör örgütlerinin saldırılarına geçit vermiyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen kulekol, terör örgütünün güdümlü füzeyle yaptığı saldırıda, özel üretim güçlendirilmiş beton duvarıyla Mehmetçik'e kalkan oldu. 

TOKİ'nin Suriye ve İran sınırını kapsayan "Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi" kapsamındaki çalışmaları hızla devam ediyor. Yasa dışı geçişler, kaçakçılık faaliyetleri ve teröristlerin sızmasına karşı fiziksel engel oluşturulması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, güvenlik duvarının yanı sıra Gaziantep-Kilis sınır hattında 22 kulekol inşa edildi.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen özel üretim güçlendirilmiş beton duvarıyla Türk askerine zırh olan kulekolların dayanıklılığı, teröristlerce güdümlü füze ve roketatarla düzenlenen saldırılarla da ortaya çıktı. Teröristlerin güdümlü füze ile yaptığı saldırıda isabet alan bir kulekolun duvarında küçük çapta hasar oluştu.

Kulekolların tamamının Türk firmaları tarafından inşa edildiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, kulekollarla sınırın daha güvenli hale getirildiğini vurguladı. Kahraman Mehmetçik'in ihtiyaç duyduğu her şeyin kulekol içerisinde yer aldığını ifade eden Turan, "Sınırımızın daha güvenli hale gelmesi için inşa ettiğimiz 15 metre yüksekliğindeki kulekollar zemin ile beraber toplam beş kattan oluşuyor. Gözetleme kulekollarında duş ve silahlık bulunacak, sistem odası olarak tasarlanan alanlar olacak. Üzerinde atış mazgalları ve kurşun geçirmez cam bulunacak." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.10.2026 15:46

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor
  • 12.10.2026 15:35

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Maltepe'de, ...

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti
  • 09.10.2026 14:00

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti

TOKİ, inşa ettiği sosyal konutlarla bugüne kadar 1 milyon 770 bin 855 dar gelirl ...

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı
  • 22.09.2026 15:39

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığın ...

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...