TOKİ Kusunlar Evleri'nde yaşayanlar şikayetçi!

TOKİ Kusunlar Evleri'nde yaşayanlar şikayetçi!

Kusunlar TOKİ Konutları’nda yaşayan vatandaşlar, bir türlü çözülemeyen sorunlar nedeniyle isyan noktasına geldi.

Sağlık ocağı olmadığı için mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri, ulaşım, doğalgaz gibi temel sorunları için yetkililerden çözüm talep ediyor.

Ankara Hürriyet'in daha önce “Duman var duyan yok”, “Kusunlar'da yokluk ve zorluk”, “Taşıma suyla toplu konut”, “Doğalgaz isyanı” ve “Kusunlar'da çevre felaketi” manşetleriyle gündeme getirdiği Mamak Zirvekent Mahallesi'nde bulunan Kusunlar TOKİ Konutları'nda yaşanan bazı sıkıntılar devam ediyor. TOKİ Konutları'nda yaşayan vatandaşlar bir türlü çözülmeyen sorunlarıyla baş başa bırakıldıklarını savunarak duruma tepki gösterdi. İki senedir doğalgaz beklediklerini belirten mahalle sakinleri, sağlık ocağının olmaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

SAĞLIK ÇİLESİ ÇEKİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Aslan Akkuş şöyle konuştu: “Burada 10 bin kişiden fazla kişi yaşıyor. Hastalandığımızda gidebileceğimiz bir sağlık ocağımız yok. En önemli sorunumuz bu. Yer olarak gösterilmiyor. Caminin altına yapılacağı söyleniyor. Toplu konutların projesi hazırlanırken sağlık ocağı konulmamış. 10 bin nüfusu olan bir yer de sağlık çilesi çekiyoruz. Yağmur yağdığında rezil oluyoruz. Site içindeki yollar rezil durumda. Hiçbir çalışma yok. Buradalarda unutulduk.

YOLUMUZ KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Mahalleye gelen yolda ışıklandırma veya şerit yok, hiç güvenli değil. Zaten kışın daha büyük sorunlar ortaya çıkacak. Sık sık kazalar meydana geliyor. Yolda yürümek zaten mümkün değil. Yol bu durumuyla kazalara davetiye çıkarıyor. Ulaşım büyük çile. Saatte bir otobüs geliyor. 5 tane dolmuş var. Mesafe çok uzun. Kışın zaten araba çıkmıyor. Şehir merkezine gitmek isteyenler aşağıya yürüyüp binip gidiyorlar. Arabalar seyrek geliyor. Burada yaşayanların durumu zaten iyi değil çoğumuz toplu taşıma kullanıyoruz.”

DOĞALGAZA HASRETİZ

Mahalleli olarak iki yıldır doğalgaz beklediklerini belirten Hüseyin Dedeoğlu ise şunları söyledi:
“İki yıldır doğalgaz bağlanmasını bekliyoruz. Uzun bloklarda doğalgaz tesisatı var ancak doğalgaz verilmedi. 2. etapta sözleşmesi olduğu halde evlerde doğalgaz da, tesisatı da yok. Belediye, site yönetimi, TOKİ topu hep birbirlerine atıyorlar. Birisi ihale yapılıyor diyor. Diğeri iki ay sonra gelecek diyor. En son bayramdan sonra gelecek dediler, bekliyoruz. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Halen kömürle ısınıyoruz. Kömürün kışın yaydığı duman havayı kirletiyor. Başkentteyiz halen tüp kullanıyoruz. Merkezde doğalgaz var burada yok.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.10.2026 15:46

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor
  • 12.10.2026 15:35

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Maltepe'de, ...

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti
  • 09.10.2026 14:00

TOKİ, 9 ayda 83 bin 504 sosyal konut inşa etti

TOKİ, inşa ettiği sosyal konutlarla bugüne kadar 1 milyon 770 bin 855 dar gelirl ...

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı
  • 22.09.2026 15:39

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığın ...

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...