TOKİ, 2017'nin ilk 10 ayında 50 bin konuta ulaştı

TOKİ, 2017'nin ilk 10 ayında 50 bin konuta ulaştı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 2017'nin 10 ayında 50 bin konut rakamına ulaştıklarını bildirdi.

TOKİ Başkanı Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanında, dar ve orta gelir grubundakilere dönük konut ve yaşam alanları inşa ettiklerini hatırlattı. 

Vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak için 2023'e kadar toplam 1 milyon 200 bin konuta ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Turan, şu ifadelere yer verdi: "Planlı üretim disiplinleriyle 2023 yılına kadar Anadolu'nun pek çok şehrinde 10 binlerle ifade edilen, yüksek yaşam kalitesine sahip yeni yaşam alanları inşa edeceğiz. Orta vadede 2016-2019 yılları arasında Türkiye genelinde yaklaşık 259 bin 220 konut inşa edeceğiz."  

Turan, 2016-2019 yılı stratejisi çerçevesinde hedeflerinin 259 bin 220 konut yapmak olduğunu vurgulayarak, "Bu çerçevede 2017 yılının 10 ayında 50 bin konutu ihale ettik ve inşaatına başladık. 2023 yılı hedeflerimizi gerçekleştirmek için yılda yaklaşık 65 bin konut üreteceğiz. Milletimizin sevincinden güç alıyoruz. Her yıl yaklaşık 65 bin konutu, konut sahibi olamamış dar gelirli vatandaşlarımıza sunacağız. Bu yıl da hedefimizi yakalamış olacağız." bilgisini verdi. 

Kaliteli ve nitelikli konut üretimi 

Sosyal konut üretim rakamı ile millete kaliteli ve güvenli konutlar yapmanın, güzel şehirlerde yaşama idealine hizmet etmenin memnuniyeti içinde bulunduklarını belirten Turan, en az sayısal hedefler kadar konutların kalite ve niteliklerinin de önemli olduğunu kaydetti.

Turan, 2014'te başlayan yenilenme sürecinin başarılı sonuçlarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Özellikle Anadolu şehirlerimizde, yeni üretim modelimiz ile mahalle kültürüne katkı sağlayan, yatay yapılaşmayı esas alan, şehirlerin yöresel çizgilerinden izler barındıran binlerce konutun inşası sürüyor. Bu projeler, kadim ve modernin harmanlanması üzerine geliştirdiğimiz 'şehirlere değer katan projeler' vizyonunun yansımasıdır. Kurum olarak yoğun bir çalışma sürecindeyiz. Milletimizin sevincinden güç alıyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Artaş Holding’den geleceğe değer katan eğitim yatırımı
  • 27.07.2026 10:18

Artaş Holding’den geleceğe değer katan eğitim yatırımı

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilecek Fatih'teki 31 derslikli eğitim kampüs ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!
  • 13.07.2026 16:39

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!

TOKİ afet bölgelerinde çıkarılan iddialar için açıklama yaptı. ...