Salihli'de 1.184 kişiye konut müjdesi!

Salihli'de 1.184 kişiye konut müjdesi!

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayıyla yaklaşık 180 dönümlük arazide sosyal konut inşa edileceğini açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın kurulmasıyla birlikte birçok güzel projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, TOKİ ve Salihli Belediyesinin işbirliğinde Salihli'ye sosyal konut niteliğinde yeni yerleşim alanları kazandırılacağı müjdesini verdi. Salihli'de Cephanelik mevkinde bin 184 kişinin yeni bir sosyal alanına kavuşacağını ifade eden Başkan Kayda, “TOKİ işbirliğinde imar planlama çalışmalarını tamamladık. Orta ve üst gelir grubu ile düşük gelir sahibi insanlara yönelik toplu konut projesi kapsamında oluşturulacak yeni sosyal yaşam alanında 1.184 kişiye yerleşim imkanı sağlanacaktır. Atıl kalan ve çevre kirliliği açısından kötü bir görüntü oluşturan bu bölge, proje sayesinde eski görüntüsünden de kurtarılacak. Bu proje içerisinde vatandaşların ihtiyaç duyduğu aile sağlığı merkezi, anaokulu ve ilkokul, cami, park, rekreasyon, meydan ve ticari alanlar yer alacaktır” diye konuştu. 

Öte yandan, toplu konut projesinin yapılacağı eski Cephanelik mevkinde bölgenin sosyal yapısına ve yerleşim düzenine uygun bir şekilde arazinin fiziki şartlarına uyumlu olarak planlama çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...