Gölcük Kentsel Dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oldu

Gölcük Kentsel Dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oldu

TOKİ, Gölcük Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 142 hak sahibinin konutlarını kurayla belirledi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Sivritepe Rezerv Alanında hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde bulunan 142 hak sahibinin konutları kurayla belirlendi.

Kura töreni 25 Eylül 2018 Salı günü Gölcük Belediyesi Kongre Saray'ında noter huzurunda gerçekleştirildi.

Konutların 36'sı 2+1 planında ve 106'sı ise 3+1 planında inşa edildi.

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi genelinde 541 konutun yanı sıra 14 dükkân ve cami bulunuyor. Mahalle konseptli projede modern ve geleneksel mimarinin sentezlendi. Hak sahipleri için dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda kaliteli bir yaşam alanı oluşturularak Gölcük'e yeni bir cazibe merkezi kazandırıldı.

Proje kapsamında ilk aşamada, Bakanlar Kurulu kararı ile Gölcük Denizevler Mahallesi'nde bulunan alan “riskli alan” ilan edilerek, riskli alanda bulunan fonksiyonunu yitirmiş, köhnemiş, deprem riski olan yapılar tasfiye edildi. Gölcük Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Denizevler Mahallesi'nde riskli alanda yaşayan hak sahiplerinin büyük kısmı ile uzlaşma sağlandı.  Hak sahiplerine konut verilmek üzere Saraylı Köyü, Sivritepe Mevkiinde bulunan 7,4 hektarlık rezerv alanda kentsel dönüşüm projesi uygulaması hayata geçirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...