Dolarını bozduran TOKİ'ye koştu

Dolarını bozduran TOKİ'ye koştu

TOKİ'nin bu yıl ikincisini düzenlediği yüzde 24 indirim kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan yüzde 24 indirim kampanyasına ilk 11 günde katılan vatandaşların yüzde 95'i 217 milyon TL'lik borçlarını yastık altı diye tabir edilen kişisel tasarruflar ile kapattı.

TOKİ Başkanı Turan, "Muhatap olduğumuz kitle, dar gelirli ya da orta sahip aile ve bireylerdir. Gerek katılım oranı gerekse kredi kullanmadan ödeme yapılan oran bizleri sevindirdi" dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için bu yıl ikincisi düzenlenen yüzde 24 indirim kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

YASTIK ALTINDAN ÖDENDİ

İlk 11 günde kampanyaya katılan vatandaşların yüzde 95'i 217 milyon TL'lik borçlarını yastık altı diye tabir edilen kişisel tasarruflarla kapattı. Kampanyanın ilk 11 gününde 4 bin 955 konut ve iş yer alıcısı 212 milyon 35 bin TL'lik borçlarını kapatarak tapularını almaya hak kazandı. 527 kişi de borcunun belli bir kısmını kapatıp, 16 milyon 455 bin liralık borç kapatarak yüzde 24 indirim kampanyasından yararlandı. Kısmı ödeme yapan vatandaşlar ile kampanyanın ilk 11 gününde 5 bin 482 vatandaşın yararlandı. Toplam 228 milyon 490 bin TL'lik borcun 217 milyon TL'si yastık altından ödendi.

TASARRUF İLE GELEN, EKONOMİYE KAZANDIRILDI

"Bizim politikamız gereği muhatap olduğumuz kitle, dar gelirli ya da orta sahip aile ve bireylerdir" diyen TOKİ Başkanı Turan, "Bu kesimin en rahat ve en kolay ödeme yapabilmeleri için sürekli kampanyalar düzenliyoruz. Gerek katılım oranı gerekse kredi kullanmadan ödeme yapılan oran bizleri sevindirdi. Kredi kullanılmadan tasarruf ile gelen ekonomiye kazandırıldı. Yüzde 24 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanabiliyor. Borcunun tamamını kapatamayan 527 konut ve iş yeri alıcımız yaptıkları 16 milyon 455 bin liralık peşin ödemelerle yüzde 24 indirim kampanyasından faydalandı" açıklamasında bulundu.

Yüzde 24 indirim kampanyasında kısmı ödemeyle yararlanan vatandaşlarla beraber toplam 5 bin 482 vatandaşın kampanyadan faydalandığını belirten Turan, toplam 228 milyon 490 bin TL ödeme yapıldığını söyledi.

SON BAŞVURU 19 EKİM 2018

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 19 Ekim tarihine kadar ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini ifade ederek, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak. Kampanyamızdan, satışları 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!
  • 13.07.2026 16:39

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!

TOKİ afet bölgelerinde çıkarılan iddialar için açıklama yaptı. ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...