maritbet girişmaritbet
Tramertaş, Avantgarde ile ABD ve Uzakdoğu pazarına yöneldi!

Tramertaş, Avantgarde ile ABD ve Uzakdoğu pazarına yöneldi!

Süleyman Balıbey, Sivas’ta açtıkları üçüncü ocaklarında Avantgarde isimli gri mermer üretimine başlayarak, piyasaya sunduklarını bildirdi

Beş kıtada 30‘dan fazla ülkeye traverten ve mermer ihracatı yapan Tramertaş, yeni ürünü Avantgarde gri mermeri piyasaya sundu. Geçen yıl Sitra (Classic) travertene ilave olarak Sivas'ta açtıkları üçüncü ocaklarından bu yıl Avantgarde isimli gri mermerin üretimine başladıklarını bildiren Tramertaş Genel Müdürü Süleyman Balıbey, “Bu yeni ürünümüzle hem iç piyasadaki projelerde yer almak hem de yurtdışında da ağırlıklı pazarımız ABD dışında Uzakdoğu ülkelerine blok, plaka ve ebatlı ürün satışları gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Türkiye ve ABD'de patenti firmalarına ait olan Scabos travertenleriyle birlikte Sitra (Classic) traverten ürünlerini tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini belirten Balıbey, bu hedef doğrultusunda yeni pazar araştırmaları yaptıklarının altını çizdi. Döşendiği mekana başka herhangi bir taşa gerek duyulmadan renkli bir görünüm sunan Scabos'u ABD'den Avustralya'ya kadar dünyanın her köşesine ihraç ettiklerini aktaran Balıbey, yüksek rezervli ocaklarından elde edecekleri özellikli taşları da Scabos travertenlerinde olduğu gibi markalaştırma hedefinde olduklarını dile getirdi.

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 bin metrekare açık, 4 bin metrekare kapalı alanda kurulu fabrikalarında 100'ün üzerinde çalışanları ile 24 saat üretim yaptıklarının bilgisini veren Süleyman Balıbey, “Kendi ocaklarımızdan çıkardığımız traverten ve mermer bloklarını, müşterilerimiz tarafından talep edilen ölçü ve yüzey şekilleri doğrultusunda fabrikamızda işleyerek öncelikle yurtdışı ve yurtiçi piyasalara satışını yapıyoruz. 5 kıtada 30'dan fazla ülkeye traverten ve mermer ihracatı yapıyoruz” açıklamasını yaptı. 2011'de başlanan ve 2012'de biten fabrika ve ocaklarına yaptıkları katrak, plaka hattı ve iş makineleri yatırımları ile kapasitelerini ve ürün çeşitliliklerini artırarak, yeni ülkelerde, yeni müşteriler edinerek müşteri portföylerini genişleteceklerini kaydeden Balıbey, “Yeni ocak ve fabrika kapasite artırımına yönelik yatırımlarımızla beraber kapasitemiz 250 bin metrekareye ulaşacaktır” ifadesini kullandı.

“Akaryakıtta vergi oranları iyileştirilmeli”

Yüksek akaryakıt- enerji maliyetlerinin en büyük girdilerden biri olması nedeniyle akaryakıttaki vergi oranlarının iyileştirilmesi gerektiği değerlendirmesini yapan Süleyman Balıbey, son zamanlarda özellikle ABD‘nin belli limanlarında uygulanan konteyner kontrollerinde yaşanan sıkıntıların, malların ülkeye geri dönüşüne neden olduğunu aktardı. Türkiye madencilik sektörü ihracatında doğaltaşın lokomotif görevi yaptığını söyleyen Balıbey, “Ülkemizde patlama yaşayan inşaat sektöründen, bu sene ülkemiz doğaltaşlarının da nasibini alarak yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de artık doğaltaş kullanımının artacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DesignFloor'dan tüm yaşam alanlarına uyumlu dekorasyon ipuçları
  • 10.02.2021 16:29

DesignFloor'dan tüm yaşam alanlarına uyumlu dekorasyon ipuçları

DesignFloor, Avantgarde ve Osmoze koleksiyonları ile yatak odasından tüm yaşam a ...

Lucis Global, Avantgarde markası ile turizmde büyüyecek!
  • 23.07.2013 09:12

Lucis Global, Avantgarde markası ile turizmde büyüyecek!

Avantgarde markasını uluslararası standartlarda operatör haline getirme kararı a ...

Tramertaş, Avantgarde ile ABD ve Uzakdoğu pazarına yöneldi!
  • 10.04.2013 16:19

Tramertaş, Avantgarde ile ABD ve Uzakdoğu pazarına yöneldi!

Süleyman Balıbey, Sivas’ta açtıkları üçüncü ocaklarında Avantgarde isimli gri me ...