maritbet girişmaritbet
Temel İnşaat Mersin’deki Esentepe Konutları’nı teslim etmeye hazırlanıyor!

Temel İnşaat Mersin’deki Esentepe Konutları’nı teslim etmeye hazırlanıyor!

Esentepe Konutları’nı 2013 Eylül’ünde teslim etmeye hazırlanan Temel İnşaat Şirket Ortağı Celal Temel, yeni konut projelerini hayata geçirmek için arsa arayışında olduklarını söyledi

 

Esentepe Konutları'nı 2013 Eylül'ünde teslim etmeye hazırlanan Temel İnşaat Şirket Ortağı Celal Temel, yeni konut projelerini hayata geçirmek için arsa arayışında olduklarını söyledi.

Esentepe Konutları'nı 2013 Eylül'ünde teslim etmeye hazırlanan Temel İnşaat Şirket Ortağı Celal Temel, yeni konut projelerini hayata geçirmek için arsa arayışında olduklarını söyledi. Mersin'deki en önemli sorunlardan birinin istedikleri büyüklükte arsa bulamamak olduğuna dikkat çeken Temel, 2013 yılında yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini açıkladı.

Temel İnşaat'ın en son projesi olan Esentepe Konutları ile ilgili bilgi veren Temel İnşaat Şirket Ortağı Celal Temel, 7 bin 500 metrekare arsa üzerine kurulu projede binalarda konforun yanı sıra, havuz,  oyun parkı, yürüyüş yollarıyla her türlü sosyal alana sahip olduğunu söyledi. 1999'da bilgisayar firması kurduklarını, 2004 yılında ise inşaat sektörüne yöneldiklerini belirten Temel, bugüne kadar 130 daireyi sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

2012'de mobilya aksamlarının üretimine başladıklarına da dikkat çeken Temel, “Rekabet gücümüzü artırmak için projelerimizin mobilya aksamlarını atölyemizde üretmeye başladık. Ağırlıklı inşaatlarımız için üretim yapıyoruz ancak başka firmalardan gelen talepleri de değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Aynı zamanda, teslim ettikleri dairelerin sahiplerinden gelen taleplere uygun fiyatlı üretim ve montaj yaptıklarını dile getiren Temel, “Sektörde güven çok önemli. Mersin'de eğitim sektöründe sağladığımız güveni, inşaatta da gösterdik. Müşteri memnuniyetimizi artırmak adına daireleri teslim etmemizin ardından elektrikçiden tesisatçımıza kadar tüm çalışanların telefonlarını daire sahiplerine veriyoruz ve 1-2 yıl boyunca hizmet almaya devam edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“Arsa bulmakta zorlanıyoruz”

Sektör sorunlarına da değinen Celal Temel, Mersin'de istedikleri büyüklüklerde arsa bulamamalarından ve belediyelerin bazı gereksiz dayatmalarından şikâyetçi oldu. Bu yıl yaklaşık yüzde 20 büyüyeceklerini tahmin ettiklerini anlatan Temel, gelecek yıl istedikleri ölçüde arsa bulabilmeleri halinde Esentepe Konutları Projesine benzer, orta gelir grubuna yönelik yeni bir konut projesine başlamak istediklerini anlattı. Aynı zamanda arsa sahiplerinin talep ettikleri yüzdeleri artırmasının da sektör adına ciddi bir sorun oluşturduğuna değinen Temel, “Yüzdeler 25'ten 40'lara yükselmeye başladı. Müteahhit arkadaşlar bir araya gelerek bu soruna çözüm arayışı içine girdik” diye konuştu.

“Konut kaliteleri giderek artıyor”

Mersin inşaat sektörünü değerlendiren Celal Temel, kentte, geçmişte yapılan konutların kalitesinin Türkiye ortalamasının altında olduğunu anlatan Temel, birçok kişinin evi olmasına rağmen kalitesini artırmak adına yeni projeler aradığını söyledi. Bu durumun kentsel dönüşüm hareketini başlattığını dile getiren Temel, inşaat sektöründeki hareketlilikte Çukurovea Doğalgaz İhalesi'nin de önemli katkı sağladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Önceki yıllarda Mersin'de kaloriferli eve ihtiyaç olmadığı düşünülürdü ancak doğalgazın gelmesiyle, önemli ihtiyaç olduğu anlaşıldı ve kaloriferli eve talep arttı. Aynı zamanda yapı denetimli, güvenli binalar, sosyal alanları zengin sitelerde oturmak istiyor. Tüm bu bileşenler bir araya gelince yeni konutlara talep de artıyor ve inşaat sektörü bölgemizde hareketliliğini koruyor.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çekmeköy Life’ta daire fiyatları ne kadar?
  • 11.11.2017 11:37

Çekmeköy Life’ta daire fiyatları ne kadar?

Temel İnşaat imzası ile hayata geçirilen Çekmeköy Life projesinde fiyatlar daire ...

Mersin Esentepe Konutları Eylül ayında tamamlanacak!
  • 01.04.2013 16:27

Mersin Esentepe Konutları Eylül ayında tamamlanacak!

Celal Temel, "Doğalgazlı, 190 metrekare brüt ve 150 metrekare net alanı olan 3+1 ...

Temel İnşaat Mersin’deki Esentepe Konutları’nı teslim etmeye hazırlanıyor!
  • 23.01.2013 12:53

Temel İnşaat Mersin’deki Esentepe Konutları’nı teslim etmeye hazırlanıyor!

Esentepe Konutları’nı 2013 Eylül’ünde teslim etmeye hazırlanan Temel İnşaat Şirk ...