maritbet girişmaritbet
Mersin Esentepe Konutları Eylül ayında tamamlanacak!

Mersin Esentepe Konutları Eylül ayında tamamlanacak!

Celal Temel, "Doğalgazlı, 190 metrekare brüt ve 150 metrekare net alanı olan 3+1 dairelerden oluşan proje, havuzdan oyun parkına, yürüyüş yollarından spor alanlarına kadar her türlü sosyal donatıya da sahip" dedi

Celal Temel, "Doğalgazlı, 190 metrekare brüt ve 150 metrekare net alanı olan 3+1 dairelerden oluşan proje, havuzdan oyun parkına, yürüyüş yollarından spor alanlarına kadar her türlü sosyal donatıya da sahip" dedi.

Mersin'de konut inşaatları alanında faaliyet gösteren Temel İnşaat, yeni projesi Esentepe Konutları'nı 2013 Eylül ayında tamamlamayı hedefliyor. 7 bin 500 metrekare arsa üzerine kurulu projenin üç bloktan oluştuğu bilgisini veren Temel İnşaat firma ortağı Celal Temel, "Doğalgazlı merkezi kalorifer sistemine sahip, 190 metrekare brüt ve 150 metrekare net alanı olan 3+1 dairelerden oluşan proje, havuzdan oyun parkına, yürüyüş yollarından spor alanlarına kadar her türlü sosyal donatıya da sahip" dedi.

Faaliyete 1999'da bilgisayar firması olarak başladıklarını ancak, 2004'ten bu yana fiilen inşaat çalışmalarına yöneldiklerini anlatan Celal Temel, bugüne kadar 130 daireyi tamamladıklarını bildirdi. Geçen yıl temelini attıkları 78 dairelik Esentepe Konutları projesinin ise devam ettiğini kaydeden Temel, satışların normal gittiğini ve dairelerin yarısının satışını tamamladıklarını açıkladı. Geçen yıl Esentepe Konutları Projesi'yle birlikte dairelerinde kullandıkları mobilya aksamlarının üretimine başladıklarına da dikkat çeken Temel, "Rekabet gücümüzü artırmak adına dairelerimizin mobilya aksamlarını kurduğumuz atölyede üretmeye başladık. Ağırlıklı olarak kendi inşaatlarımız adına çalışıyoruz ancak talep geldikçe diğer müteahhit firmalara da hizmet verebiliriz" dedi. Aynı zamanda inşaatları tamamlayıp teslim ettiklerinde daire sahiplerinden gelecek talepler doğrultusunda uygun fiyatlarla yeni mobilyalar üretip montajını yaptıklarını da bildiren Temel, "Sektörde güven çok önemli. Mersin'de geçmişte eğitim sektöründe sağladığımız güveni, bu kez inşaat alanında da sağladık. Müşteri memnuniyetimizi artırmak adına daireleri teslim etmemizin ardından elektrikçiden tesisatçımıza kadar tüm ustalarımızın telefonlarını daire sahiplerine veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Konut kaliteleri giderek artıyor"

Mersin'deki inşaat sektörünün gelişimini de değerlendiren Celal Temel, kentte, geçmişte yapılan konutların kalitesinin Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu anlattı. Temel, "Günümüzde Mersin'de inşaat kalitesi oldukça arttı, buna karşılık konut fiyatları Türkiye ortalamasının altında" dedi. Mersin'de hemen herkesin ev sahibi olmasına karşın, oturduğu evlerin standardını yükseltmek adına yeni ev arayışında olduğuna işaret eden Temel, bölgede doğal bir kentsel dönüşüm başladığını dile getirdi. Bölgede inşaat sektörünün kalitesinin artmasında kente doğalgazın gelmesinin de önemli rol oynadığını kaydeden Temel, şunları söyledi: "Eskiden Mersin'de kaloriferli evlere ihtiyaç olmadığı düşünülürdü ancak doğalgazın gelmesiyle birlikte bunun önemli bir ihtiyaç olduğu anlaşıldı ve kaloriferli evlere talep arttı. Aynı zamanda yapı denetimli, güvenli binalar da tercih ediliyor ve insanlar artık sosyal alanları daha zengin, otoparkı, yeşil alanları, havuzu olan sitelerde oturmak istiyor. Tüm bu bileşenler bir araya gelince yeni konutlara talep de artıyor ve inşaat sektörü bölgemizde hareketliliğini koruyor."

"Arsa bulmakta zorlanıyoruz"

Sektör sorunlarına da değinen Celal Temel, Mersin'de istedikleri büyüklüklerde arsa bulamamalarından ve belediyelerin bazı gereksiz dayatmalarından şikâyet etti. Bu yıl yaklaşık yüzde 15 büyüyeceklerini tahmin ettiklerini anlatan Temel, gelecek yıl istedikleri ölçüde bir arsa bulabilmeleri halinde Esentepe Konutları projesine benzer, orta gelir grubuna yönelik yeni bir konut projesine başlamak istediklerini anlattı. Aynı zamanda arsa sahiplerinin talep ettikleri yüzdeleri artırmasının da sektör adına ciddi bir sorun oluşturduğuna değinen Temel, "Yüzdeler 25'ten 40'lara yükselmeye başladı. Bu sorun, belediyeler ve müteahhitlerin ortak çabasıyla aşılabilir" diye konuştu.

Kobiden 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin Esentepe Konutları Eylül ayında tamamlanacak!
  • 01.04.2013 16:27

Mersin Esentepe Konutları Eylül ayında tamamlanacak!

Celal Temel, "Doğalgazlı, 190 metrekare brüt ve 150 metrekare net alanı olan 3+1 ...

Temel İnşaat Mersin’deki Esentepe Konutları’nı teslim etmeye hazırlanıyor!
  • 23.01.2013 12:53

Temel İnşaat Mersin’deki Esentepe Konutları’nı teslim etmeye hazırlanıyor!

Esentepe Konutları’nı 2013 Eylül’ünde teslim etmeye hazırlanan Temel İnşaat Şirk ...