maritbet girişmaritbet
Selka, YHT projesinin hazır beton ihtiyacını karşılıyor!

Selka, YHT projesinin hazır beton ihtiyacını karşılıyor!

Selka Şirketler Grubu; inşaat, prefabrik, hazır beton, madencilik, petrol ve yazılım şirketleriyle projeler üretmeyi ve büyük projelerde yer almayı sürdürüyor

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesinin ilk etabındaki taahhütlerini başarıyla yerine getirdiklerini ifade eden Selka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kaya, Türkiye'nin en büyük ulaşım tüneli haline gelecek T26 için de segment üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti

Ağırlıklı olarak inşaat sektöründe, 1976'dan bu yana faaliyetlerini sürdüren Selka Şirketler Grubu; inşaat, prefabrik, hazır beton, madencilik, petrol ve yazılım şirketleriyle projeler üretmeyi ve büyük projelerde yer almayı sürdürüyor. Daha önce, Ankara-İstanbul arasındaki mesafeyi üç saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin Polatlı-Eskişehir arasındaki hazır beton temini, altyapı, sanat yapıları, viyadük inşaatları ve köprü kirişlerinin büyük bir kısmını üstlenen Selka, projenin Vezirhan-İnönü arasındaki bölümünde de yer alıyor.

Selka Şirketler Grubu bünyesinde 2005 yılında Eskişehir OSB'de 20 bin metrekaresi kapalı, toplam 90 bin metrekarelik alanda faaliyete başlayan Selka Prefabrik A.Ş, 170 kişiye istihdam sağlıyor. Kurulduğundan bu yana toplam 800 bin metrekare endüstriyel yapı ve yaklaşık 4 bin 500 adet muhtelif ebatlarda köprü ve viyadük kirişlerinin imalatı, nakliyesi ve montajını gerçekleştirdi. Tesis, yıllık ortalama 250 bin metreküp üretim kapasitesiyle çalışıyor. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesinin ilk etabındaki taahhütlerini başarıyla yerine getirdiklerini ifade eden Selka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kaya, CİB Ortaklığı tarafından yapımı süren ve bittiğinde; 6.1 kilometre uzunluğu ve 12.5 metre net iç çapıyla Türkiye'nin en büyük ulaşım tüneli haline gelecek T26 için segment üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Proje bitimine kadar, toplam 90 ton ağırlığında, iç çapı 12.5 metre, kalınlığı 45 cm, genişliği 2 metre, toplamı 30 metrelik ebatlarda olan Türkiye'de hiç üretilmemiş, bir kilit taşı ve yedi adet segmentten oluşan sekiz parçalık halkadan toplam 3 bin 500 adet üreteceklerini açıklayan Kaya, "Bugüne kadar bu parçaların bin 500 adedinin yapımını tamamladık. Vezirhan-İnönü arasında kullanılmak üzere yaklaşık 2 bin adet köprü kirişinin üretimini ve montajını da sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra projenin İnönü-Köseköy etabında bulunan toplam 160 kilometrelik kablo kanalı imalatım gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"Doğançayır tünel projesinde de yer almak istiyoruz"

Yeni sonuçlanan Bursa-Yenişehir YHT hattı ihalesini alan firmayla görüşmelerinin sürdüğünü, Polatlı-Afyon YHT hattı ihalesinin de yapılacağım bildiren Mert Kaya, bu ihaleye girecek firmalarla görüşerek teklifler sunduklarım vurguladı. Kaya, "Aynı zamanda TCDD'nin gündeminde olan, fakat henüz projelendirilmemiş, en büyük ulaşım tünellerinden biri şeklinde planlanan Doğançayır Tl tünel projesinde de yer almak istiyoruz" dedi.

 

İstanbul-Eskişehir arasındaki karayolu mesafesini üç saate düşüren Bozüyük-Mekece yol çalışmalarında kullanılan köprü kirişleri ve menfez elemanları için de tercih edildiklerini hatırlatan Mert Kaya, "Eskişehir Kuzey-Güney çevre yolları yapılacak. Burada da viyadük gibi sanat yapılan imalatında yer almayı planlıyoruz. Hedefimiz, gerçekleştirdiğimiz işleri Türkiye geneline yayabilmek ve sektörde kalıcı olabilmek" yorumunu yaptı.

Headfîrst adlı ilk tam sürüm oyunu piyasada

Grup olarak inşaat dışında bir sektöre girmeyi uygun bulduklarını ve yaptıkları araştırmalar sonucu 2011 başlarında Selka Yazılım Bilişim Teknolojileri A.Ş.'yi kurduklarını bildiren Mert Kaya, şirket ve markası olan Ark Game Studios hakkında şunları söyledi: "Dünya genelindeki PC, MAC, XBOX, PS3, mobil telefonlar gibi her türlü dijital oyun platformunda oyun ve uygulama geliştirebilecek bir yapılanmaya gittik. Eskişehir OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesinde beş kişiyle faaliyete başlayan firmamız hızla büyüyen bu sektörde söz sahibi olmak ve Ar-Ge çalışmaları yapabilmek için çok kısa bir sürede çalışma alanını büyüterek personel sayısını 20'ye çıkardı. İlk deneme dijital oyunumuz olan 'Incredible Calculator' Iphone için AppStore'da yayınlanmıştı. Headfirst adlı ilk tam sürüm oyunumuz ise artık iTunes aracılığıyla piyasada. iPhone için iki ayrı dijital oyunun daha son rötuşlarını yapıyoruz. Aynı zamanda projelerimizin arasında 2012 sonlarında yayınlanmak üzere çalışmalarına başlanan ve PC'ler için geliştirilen bir gerçek zamanlı strateji oyunu da bulunuyor."

Dijital oyun projelerinin yanı sıra online oyun portalı da yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Kaya, "www.aliveingames.com isimli web sitemiz yayın hayatına başladı. Amacımız, bilindik adı ile MMO oyunları ile ilgili güncel bilgi ve bu oyunların gelişmelerini yayınlamak, Türk MMO oyuncularının bu gelişmelerden haberdar olmasını sağlamak. Ayrıca tüm dünyada fenomen haline gelen MMO oyunlarına daha hakim olmalarına, kendi aralarında iletişim kurmalarına yardımcı olmak" diye konuştu.

Eskişehir'de hazır beton ihtiyacıma % 60'ını karşılıyor

Grup şirketlerinden biri olan Selka Hazır Beton ile hazır beton üretiminde Eskişehir'in önemli firmalarından olduklarım vurgulayan Mert Kaya, Selka Hazır Betonun ilk tesisinin 1992 yılında, EMKO Sanayi Sitesinde kurulduğunu, 1996 yılında ise Alpu Yolundaki 40 bin metrekarelik alana taşındığını hatırlattı. Alpu yolundaki tesislerinde saatte 120 metreküp kapasiteli iki adet tam otomatik bilgisayar donanımlı beton santrali, Eskişehir-Bursa Karayolu 11'inci kilometrede bulunan ve 2009 yılında devreye giren tesislerinde ise yine saatte 120 metreküp kapasiteli bir adet tam otomatik santral kullanıldığını dile getiren Kaya, şu bilgileri verdi: "Ayrıca Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi olan Ankara-İstanbul arası Hızlı Tren Projesinin Eskişehir-Polatlı arasındaki tren hattının beton ihtiyacını karşılamak için, Ankara Yolu Sazak Köyü mevkiine tam otomatik, saatte 120 metreküp kapasiteli üçüncü bir beton santrali kurduk. 8 metreküpten 13 metreküpe kadar taşıma kapasitesi bulunan 40 adet mikser filomuz ve yedi adet beton pompamız var. Kuruluşumuzdan itibaren TSE kalite belgesine sahibiz. Ayrıca Eskişehir de bu sektörde ilk ISO 9001:2000 kalite standartlarını sağlayan firmayız. Firma bünyesinde kurulu olan Beton Test Laboratuvarı'nda modern cihazlarla, bilgisayar kontrollü olarak deneyler yapılıyor. Üretim kapasitesi olarak Eskişehir'in hazır beton ihtiyacının yüzde 60'ını karşılıyoruz ve her uygulamaya açık C12 sınıfından C50 sınıfına kadar hazır beton üretimi yapabiliyoruz."

Mert Kaya, betonun hammaddesi olan agregayı da grup bünyesinde bulunan Selka Madencilik'in, Ankara Yolu Yörükkaracaören mevkiinde yer alan tesislerinde, yıllık 1 milyon 500 bin ton kapasitesiyle imal ettiklerini söyledi.

Kaya, ayrıca grup bünyesinde bulunan yaklaşık 150 araç ve iş makinesinin akaryakıt ihtiyacını da Selka Otomotiv Petrol Ürünleri şirketi tarafından yine kendi bünyelerinde karşıladıklarını kaydetti.

ONLİNE OYUN P0RTALI DA YARATMAYA ÇALIŞIYOR

İnşaat sektörünün dışında yatırım yaptıkları dijital oyun projelerinin yanı sıra online oyun portalı kurmaya çalıştıklarını söyleyen Selka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kaya, "www.aliveingames.com isimli web sitemiz yayın hayatına başladı. Amacımız, bilindik adı ile MMO oyunları ile ilgili güncel bilgi ve bu oyunların gelişmelerini yayınlamak, Türk MMO oyuncularının bu gelişmelerden haberdar olmasını sağlamak. Ayrıca tüm dünyada fenomen haline gelen MMO oyunlarına daha hakim olmalarına, kendi aralarında iletişim kurmalarına yardımcı olmak" diye konuştu.

 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Selka, YHT projesinin hazır beton ihtiyacını karşılıyor!
  • 04.05.2012 13:28

Selka, YHT projesinin hazır beton ihtiyacını karşılıyor!

Selka Şirketler Grubu; inşaat, prefabrik, hazır beton, madencilik, petrol ve yaz ...