maritbet girişmaritbet
Regnum turizmde gelecek gördü, gayrimenkule ara verdi!

Regnum turizmde gelecek gördü, gayrimenkule ara verdi!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Regnum, yatırımlarını daha parlak bir gelecek gördüğü turizme kaydırma kararı aldı. Firma Bulgaristan’ın yanı sıra İstanbul ve Antalya’da yatırım yapacak

 

Gayrimenkul sektöründe Sky Residence, Elitkent, Astrum Towers, Barglyia ve Escana gibi projelerle adından söz ettiren Regnum, turizme yoğunlaşma kararı aldı. Şu sıralarda son projeleri olan Bodrum'daki Escana Evleri'nde satışları sürdüren firma yeni oteller açmayı ve turizmde de büyümeyi planlıyor.
 
Öztürk Şirketler Grubu'nun bir iştiraki olan Regnum'un Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, çok sayıda proje yaptıktan sonra gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine ara verdiklerin belirterek, “Turizmin geleceği çok daha parlak. Daha yavaş olmasına rağmen daha düzenli bir gelir söz konusu. Türkiye turizmde büyük hamle yapıyor. Bu nedenle turizme yöneldik” dedi. Öztürk, gayrimenkulde ancak butik projelerle boy gösterebileceklerinin altını çizerek, “Şehir merkezinde, az sayıda ve kaliteli işlere girebiliriz. Daha önce binlerce konutluk siteler yaptık ama artık nitelikli projeler yapmak isteriz” dedi.
 
İstanbul ve Antalya'ya yatırım
Ufuk Öztürk, turizmde Bulgaristan ve Antalya'da faaliyet gösterdiklerini belirterek, yeni yatırım planları çerçevesinde İstanbul'un yanı sıra Antalya'da yoğunlaşacaklarını söyledi. Öztürk, İstanbul'da Çobançeşme'deki arsalarında otel yapmayı planladıklarını anlatarak, aynı zamanda Antalya'daki Karya Golf Sahası'nın yanında da otel inşa edeceklerini söyledi. Ufuk Öztürk turizm sektöründeki büyüme hedefleri doğrultusunda bu yatırımları hayata geçireceklerini anlatarak, şu bilgileri verdi: “Şu anda Bulgaristan Bansko'daki kayao otleli olan Regnum Hotel & Spa'nın yanı sıra Antalya Belek'te Karya Golf Sahası'na sahibiz. Ama yönümüzü turizme çevirdik. Belek golf turizminde bir destinasyon haline geldi. Burada resort otel yapacağız. İstanbul'daki arsalarımızda da otel yapacağız. İstanbul Çobançeşme'de 5 yıldızlı otelin yanı sıra, Koşuyolu'ndaki arsaya da otel yapmayı planlıyoruz.”
 
Bodrum'da ünlülere villa sattı
Regnum'un satışını sürdürdüğü son konut projesi olan Escana, Bodrum'un kendine özgü mimarisiyle 21'inci yüzyılın teknolojisini harmanlayarak tasarlandı. Konumu ve özel mimarisye Bodrum'un en gözde yaşam alanları arasında yer alan proje üç katlı olarak inşa edilen 25 villa, 18 dönümlük bir alana ve toplam 10.800 metrekare inşaat alanına sahip. Villaların büyüklüğü ise 400 ile 450 metrekare arasında değişiyor.
 
Akıllı ev konseptiyle inşa edilen Escana‘da, uzaktan cep telefonu ve internet aracılığıyla evin ısıtma ve kliması önceden çalıştırılabiliyor; aydınlatma ve televizyon da dahil olmak üzere bütün elektrikli ve elektronik aletler uzaktan kumanda edilebiliyor. Escana evleri, European Property Awards'ta ‘En İyi İç Dizayn' ve‘'En İyi Karma Kullanım‘ dallarında büyük ödülü kazandı. Villa fiyatlarının 1 milyon euro'dan başladığı projenin bir başka dikkat çeken özelliği ise Ajda Pekkan ve Ebru Gündeş gibi ünlülerin de evlerinin bulunması.
 
Bansko'da ödülü aldı, kış sezonunu açtı
Ufuk Öztürk, kayak turizminde son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Bansko'daki otel için 20 milyon euro yatırım yaptıklarını belirterek, Bansko'yu 12 ay yaşayan bir yer haline getirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Balkanların en iyi SPA'sı seçilen otelin Türk kayak severler için iyi bir seçenek olabileceğini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde kayak sezonunun açılışı yapılan Bansko'nun, Avrupa'da tercih edilen popüler kış turizmi merkezlerinden biri haline geldiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi: “Bölgenin kayak turizminde marka olmuş İsviçre ve Fransa gibi ülkelere kıyasla fiyatta rekabetçi olması da her yıl on binlerce kayak severin Bansko'yu tercih etmelerini sağlıyor. Açıklanan rakamlara göre 2011'de tüm dünyadan yaklaşık 200 bin kayak sever, kış tatili için Bansko'yu tercih etmiş. Bölgenin İstanbul'a sadece 6 saat mesafede uzakta olmasının yanı sıra Schengen vize kolaylığı nedeniyle bölgeye Türk konuklar da adeta akın ediyor.”
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Regnum, Bodrum'daki 3.projesini Florida'dan esinlendi!
  • 25.07.2018 10:38

Regnum, Bodrum'daki 3.projesini Florida'dan esinlendi!

Regnum Onursal Başkanı, Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret ...

Route İstanbul'da 60 ay vade farksız ödeme seçeneği!
  • 19.03.2018 10:24

Route İstanbul'da 60 ay vade farksız ödeme seçeneği!

Özyazıcı İnşaat - Regnum iş birliği ile hayata geçirilen ‘Route İstanbul’ projes ...

Regnum, başkentin en yüksek iş merkezine ismini verdi
  • 28.10.2014 11:50

Regnum, başkentin en yüksek iş merkezine ismini verdi

Uzaltaş AŞ ve Öztürk Group ortaklığı ile kurulan OP Grup’un Ankara’daki 150 metr ...

Regnum turizmde gelecek gördü, gayrimenkule ara verdi!
  • 25.12.2012 08:11

Regnum turizmde gelecek gördü, gayrimenkule ara verdi!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Regnum, yatırımlarını ...

Regnum Hotel & Spa Bansko Oteli'ne Balkanlardan SPA ödülü geldi!
  • 20.09.2012 14:32

Regnum Hotel & Spa Bansko Oteli'ne Balkanlardan SPA ödülü geldi!

Regnum’un Avrupa’nın en popüler kayak merkezlerinden Bulgaristan Bansko’daki ote ...