maritbet girişmaritbet
Porland Porselen 2013 yılında yeni fabrika açacak!

Porland Porselen 2013 yılında yeni fabrika açacak!

İKEA'nın porselen tedarikçisi Porland Porselen, bu yıl açacağı yeni fabrikayla yıllık üretimini 45 milyon adetten 70 milyona, çalışan sayısını bin 200'den bin 500 kişiye çıkartmayı hedefliyor

 

İKEA'nın porselen tedarikçisi Porland Porselen, bu yıl açacağı yeni fabrikayla yıllık üretimini 45 milyon adetten 70 milyona, çalışan sayısını bin 200'den bin 500 kişiye çıkartmayı hedefliyor.

Satışlarının yüzde 65'ini 20'den fazla ülkeye ihraç eden ve Londra'da mağaza açmaya hazırlanan Porland Porselen'in Satış Direktörü İsmail Taşkın, Porland'ın üretici kimliğiyle fabrika satış mağazası konseptini birleştirerek 'Porland Fabrika' ismini verdiği yeni mağazalarını açtığını söyledi. Taşkın, "Aynı tabaktan bin adet alan işletme sahibi ile eve bir adet alan tüketicinin aynı fiyatı ödediği 'Porland Fabrika' mağazalarında, 4 çeşit ürün grubu bulunuyor. Seri sonu ürünler, ihraç fazlası ekonomik ürünler, Avrupa standartlarındaki standart ürün grubu ve özel tasarımlara sahip prestij grubu ürünler. Beylikdüzü Perla Vista AVM'de bin 300 metrekare alan büyüklüğüne sahip 'Porland Fabrika' mağazası açıldı. Onu bin 453 metrekare alana kurulu Ankara Forum AVM takip etti. Son mağaza ise Samsun LoveLet AVM'de bin 600 metrekare alanda açılacak. Türkiye'de 18 mağaza, 150'den fazla satış noktası var. Yıl içerisinde mağaza ve satış noktalarını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Halka arz hazırlığı

İngiltere gastronomi pazarında yüzde 7'lik pazar payları olduğunu kaydeden Taşkın, "Bu yıl Londra'da mağaza açmaya hazırlanıyoruz. 30'dan fazla ülkeye üretimimizin yüzde 65'ini ihraç ediyoruz. IKEA'nın porselendeki ana tedarikçisi olarak da tüm dünyaya ismimizden söz ettiriyoruz. Koleksiyonlarımızı 11 kişilik koleksiyon ekibi hazırlıyor. Yeni buluşumuz Alumilite, farklı dokulardaki porselenlerin, en çok sevilen ve tercih edilen özelliklerinin bir arada olduğu tek bir ürün. Sert porselenlere özgü yüzey dayanıklılığı ve yumuşak porselenlere özgü kremsi renge sahip bu ürün, hem ev hem de gastronomi kesimi için her türlü kullanıma elverişli tasarımıyla dikkat çekiyor" diye konuştu. Bu yıl açılacak yeni fabrika için yaklaşık 20 milyon euro yatırım yapılacağını ve üretimin yılda 70 milyon adete çıkacağını ifade eden Taşkın, Porland'ın 2014 yılında halka açılmaya hazırlandığı sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Porland Porselen 2013 yılında yeni fabrika açacak!
  • 05.02.2013 14:40

Porland Porselen 2013 yılında yeni fabrika açacak!

İKEA'nın porselen tedarikçisi Porland Porselen, bu yıl açacağı yeni fabrikayla y ...

Porland Porselen, üretimini 70 milyona çıkarıp Londra’ya mağaza açacak!
  • 13.09.2012 14:45

Porland Porselen, üretimini 70 milyona çıkarıp Londra’ya mağaza açacak!

Bu yıl 20’nci yılını kutlayan Porland Porselen, üretimini 70 milyona çıkarıp Lon ...

Perla Vista'da Porland ürünleri fabrika fiyatına satılıyor!
  • 12.07.2012 15:17

Perla Vista'da Porland ürünleri fabrika fiyatına satılıyor!

Porland Porselen'in fabrika konsepti olarak belirlediği Beylikdüzü Perla Vista v ...