maritbet girişmaritbet
Okçu Beton yeni yatırımlarla cirosunu yüzde 40 artırma hedefinde!

Okçu Beton yeni yatırımlarla cirosunu yüzde 40 artırma hedefinde!

Okçu Beton, Bor Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut tesislerine yaptığı yatırımlarla, satışlarını artırarak cirosuna yüzde 40’lık büyüme ilave etmeyi hedefliyor

 

Niğde ve civarına hazır beton ve beton altyapı elemanları hizmeti sunan Demirsoy Grup iştiraklerinden Okçu Beton, Bor Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mevcut tesislerine yaptığı yatırımlarla, satışlarını artırarak cirosuna yüzde 40'lık büyüme ilave etmeyi hedefliyor.
 
2012 yılını yatırım yılı olarak planladıklarını ifade eden Okçu Beton Genel Müdürü Lütfi Demirsoy, “Bor Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikamızın büyütme ve kapasite artırma faaliyetlerinin yanı sıra, bims yapı malzemeleri üretim fabrikasını da kurduk. Bu yıl içinde kapasite yatırımı olarak beton mamulleri için 2 milyon TL, bims fabrikamıza yaklaşık 4 milyon TL ve Çiftehan Kaplıcaları devremülk inşaatına da 18 milyon TL olmak üzere 24 milyon TL'ye yakın bir yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlarla hedefimiz, hızla büyüme gösteren inşaat sektörünün bölgemizde ve yakın gelecekte ülke genelindeki kaliteli ve güvenilir bims yapı elemanları alanında taleplerini karşılamak, bölgemizin doğa harikası yerleşim yeri olan Çiftehan kasabamızdaki atıl durumda olan yer altı termal kaynaklarını bölgemiz ve ülke insanımıza kazandırmaktır” şeklinde konuştu.
 
Niğde Ulukışla Çiftehan Kasabası'nda ve Bor Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Lütfi Demirsoy, bims yapı elemanları, beton kilitli parkeler, beton borular ve beton altyapı elemanları gibi hazır beton ve beton mamulleri ile inşaat ve turizm alanlarında hizmet verdiklerini ifade etti.
 
Sektörün bazı proje ve yatırımlar sayesinde son yıllarda büyüme kaydettiğini aktaran Demirsoy, “Hazır beton ve beton mamulleri bölgesel çalışan bir sektördür. Ancak bims yapı elemanları ağırlıklı olarak bölgesel olmakla birlikte ülke geneline yönelik satışların da olabileceği bir sektördür. 2012 yılı da bölgemiz için inşaat sektöründe verimli geçen bir yıl oluyor. Bu durumun 2013 yılında da aynı hızda devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri ve TOKİ uygulamaları, bölgemiz açısından ekonomik katkıları olan projelerdir. Özel sektör yatırımları açısından da Çinli yatırımcıların bölgemize yapmayı planladığı sanayi yatırımları, 2013 ve sonrası için bölge sanayisini ve ekonomisini geliştirici unsurların başında gelmektedir” görüşünü aktardı.
 
Demirsoy Grup, termal turizme de yatırım yapıyor
 
Ulukışla Çiftehan bölgesindeki termal alanda yapılan projelerinden de bahseden Lütfi Demirsoy, şunları aktardı: “Çelikhan Hotel SPA, ülkemizin en değerleri termal suyunun yurtiçi ve yurtdışından gelen turistlerin hizmetine sunarak bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Otelimizde müşterilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek konfor, donanım, Türk hamamı, kadın-erkek termal havuzlar, sauna, fitness center ve SPA merkezi bulunuyor. Demirsoy ailesinin iştirakiyle yapılmakta olan ve Aralık 2012'de birinci etabı teslim edilecek olan Çiftehan Termal Devrmülkleri de Çiftehan Kasabası'nın bölgede büyük bir termal turizm merkezi olmasının yolunu açacaktır.
 
Büyük bir çoğunluğu satılmış olan devremülklerin ülke insanımızın tatil, dinlenme sağlık, eğlence gereksinimlerinin karşılanmasında önemli bir mihenk taşı olacağına inanıyoruz. Bu hizmetlerin hepsini aynı anda çok hesaplı bir şekilde karşılamanın yolunun devremülk işletmeciliğinden geçtiği kuşku götürmez bir gerçek. Çiftehan Termal Devremülkleri, insanımızın bu ihtiyacını görmeye talip. Toroslar'ın temiz havası, yeşil doğası, yaz aylarında serin iklimi, sarp ve dik dağlarıyla insana huzur veren bu coğrafyanın turizmle değerlendirilmesi, Demirsoy ailesinin gururudur.”
 
“Talepler doğrultusunda yatırımlara devam edeceğiz”
 
İlke edindikleri ‘önce kalite' prensibiyle kendi alanlarında bölgenin lider üreticisi konumunda olduklarını iddia eden Lütfi Demirsoy, hammaddeden üretime kadar her aşamada Ar-Ge ve laboratuvar çalışmalarıyla bölgenin ihtiyacı olan her türlü hazır beton ve beton ürünleri, bims yapı elemanlarını ürettiklerini aktardı. Demirsoy, termal turizm alanında da en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını belirterek, “Firmamız, ülkemizin ekonomik koşullarına paralel olarak 2013 yılında da benzer işkollarında yeni ürünler üretecek yatırımlara ek olarak özellikle bims yapı elemanları üretiminde kapasite artırmaya yönelik yatırımlarına devam edecektir. Bu yatırımların ana belirleyici unsuru bölgemizde oluşacak iç ve dış pazar talepleridir. Bölgemize gelecek her türlü yatırımın bizim ürünlerimize olan talebi artıracağını düşünürsek bölgemizdeki genel kalkınmaya yönelik yatırımlar bizim için de ek talep demektir. Bu bağlamda Niğde'ye yapılacak havaalanı, Bor Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşacak bir demiryolu gibi yatırımlar; bölgemizin, dolayısıyla grup şirketlerimizin büyümesinde önemli etkenler olacaktır” ifadesini kullandu.
 
Gelişmekte olan Niğde bölgesinde hazır beton ve beton mamulleri sektörünün önemli sorunlarının olduğuna dikkat çeken Lütfi Demirsoy, “Vergi yükünün ağırlığı, çimento fiyatlarındaki istikrarsızlık ve fiyatların Türkiye ortalamasının üstünde bir değerde seyretmesi sektörün en önemli sorunlarının başında geliyor. Bunun yanında kalifiye eleman sıkıntısı, havaalanımızın olmaması gibi hususları önemli sorunlarımız arasında sayabiliriz” dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arı Metal, yakaladığı büyümeyi OSB’ye taşımayı planlıyor!
  • 09.12.2012 13:54

Arı Metal, yakaladığı büyümeyi OSB’ye taşımayı planlıyor!

Çatı kaplama, ferforje alım satım işleri, inşaat malzemeleri satışı, sac kesim v ...

Okçu Beton yeni yatırımlarla cirosunu yüzde 40 artırma hedefinde!
  • 04.12.2012 13:11

Okçu Beton yeni yatırımlarla cirosunu yüzde 40 artırma hedefinde!

Okçu Beton, Bor Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut tesislerine yaptığı yatırım ...