maritbet girişmaritbet
Arı Metal, yakaladığı büyümeyi OSB’ye taşımayı planlıyor!

Arı Metal, yakaladığı büyümeyi OSB’ye taşımayı planlıyor!

Çatı kaplama, ferforje alım satım işleri, inşaat malzemeleri satışı, sac kesim ve işleme faaliyetlerine makine üretimi de ekleyen Arı Metal, yakaladığı büyümeyi OSB’ye taşımayı planlıyor

 

Bundan 20 yıl önce hurda ve metal ürünlerin alım satımı ile başladığı çalışmalarını bugün çatı kaplama, ferforje alım satım işleri, inşaat malzemeleri satışı, sac kesim ve işleme faaliyetleri ile sürdüren Arı Hurda Metal, sac kesim makineleri, CNC tezgahları, plazma kesim ve router makineleri gibi bazı makinelerin üretimine de başladı. Bu yıl yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiklerini öngören ve bu doğrultuda Bor Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınma kararı alan firma, iki yıl içinde bu yatırımını gerçekleştirecek.  Yeni tesisinde üretimine yeni başladığı makineleri seri olarak üretmeyi hedefleyen firma, hem kapasite hem de ürün ve hizmet çeşitliliğini artıracak.
 
Niğde'nin Bor ilçesinde 1992 yılında hurda ve metal ürünlerin alım satımı ile hizmete başlayan Arı Ticaret, 2010 yılında isim değişikliğine gittiğini ifade eden Arı Hurda Metal İmlt. İnş. Nak. Tarım. San. Tic. Limited Şirketi Genel Müdürü Ramazan Arı, "Şu anda ağırlıklı olarak metal işleri ile uğraşıyoruz. Çatı kaplama, ferforje alım satım işleri, inşaat malzemeleri satışı, sac kesim ve işleme faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. Müşteri taleplerine göre şekillenen faaliyet kapasitemiz, 2011 ve 2012 yılında artış gösterdi ve bu dönemlerde müşterilerimizden gelen taleplerden oldukça memnun kaldık. Her iki dönem de bizim açımızdan yoğun geçti. Gelen taleplerin yoğunluğu, Niğde ve çevresine yapılan yatırımlar, inşaat ve konut alanındaki gelişmeler, sektörümüze olan ihtiyacı artırdı ve olumlu gelişmeler sağladı. Geçen yıla göre bu yılın sonuna doğru yüzde 20'lik bir büyüme gerçekleştirmiş olacağız" dedi. Bu gelişmeler doğrultusunda Bor Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmayı planladıklarını açıklayan Arı, "Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımımız şu anda proje aşamasında olmakla beraber yılbaşından itibaren bunu hayata geçirmek için çalışmaya başlayacağız. İki yıl içinde bu yatırımımızı tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yeni tesiste makine imalatına ağırlık verecek
 
Şu an için devam eden alım satım faaliyetlerini, kuracakları yeni tesisle beraber imalat boyutuna taşıyacaklarını açıklayan Ramazan Arı, şunları aktardı: "4 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 5 bin metrekarelik alana sahip olacak yeni metal işleme tesisimizi kurduktan sonra makine imalatına da ağırlık vereceğiz. İşletme olarak hazır ürün satışlarımızdan üretim ağırlıklı faaliyetlere geçiş yapacağız. Mevcut tesisimizde üretimine yeni başladığımız bazı makineleri, kuracağımız tesislerde seri olarak üretmeyi planlıyoruz."
 
Mevcut tesislerinde sac kesim makineleri, CNC tezgahları, plazma kesim ve router makineleri gibi bazı makinelerin üretimine başladıklarını dile getiren Arı, "Ürettiğimiz plazma sac kesme makinesinden Kırgızistan'a ihraç ettik. Faaliyetlerine devam etiğimiz makine üretimini, yeni yerimizde daha da ilerletmeyi ve seri üretime ağırlık vermeyi planlıyoruz. Makine üretimimizi artırdıkça ihracatımızı ve ürün ihraç ettiğimiz ülke sayısını artıracağız" açıklamasında bulundu.
 
Ürün ve hizmet çeşitliliğini artıracak
 
Kuracakları yeni tesisle beraber hem kapasite hem de ürün ve hizmet çeşitliliğini artıracaklarını söyleyen Genel Müdür Ramazan Arı, öncelikli hedeflerinin ürün ve hizmet kalitesiyle müşteri memnuniyeti sağlamak olduğunu belirtti. Bu doğrultuda kaliteden ödün vermeden üretim ve hizmete devam edeceklerini kaydeden Arı, "Kuracağımız tesisimizde makine üretiminin yanısıra hizmet verdiğimiz diğer alanlarda da kapasite ve çeşitliliği artırmayı planlıyoruz. Bugün gelen talepler değişmekle birlikte günlük ortalama 5-6 ton, yıllık da yaklaşık bin 700 ton civarında metal ve sac ürünleri satışı gerçekleştiriyoruz. Yeni tesisimizi kurma işlemlerini tamamladıktan sonra kalitemizi koruyarak ürün çeşitliliğimizi artırıp hizmet sınırlarımızı genişleteceğiz" dedi. Arı, "Yapılan her işte önce kalite ve müşteri memnuniyeti ön planda tutulmalıdır. Müşteri olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan da üretim olmaz. Biz de bu durumun bilincindeyiz. Firma olarak müşterilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda işletmemiz büyüyor. Bu büyümeyle beraber biz de üretim ve hizmet politikamızı müşteri memnuniyeti odaklı geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.
 
İl ekonomisine katkı sağlıyor
 
Yapacakları yatırımla il ekonomisine de katkı sağlamış olacaklarını vurgulayan Ramazan Arı, "Niğde ilimiz, İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Kayseri, Eskişehir gibi büyük ticari potansiyeli olan iller arasında kaldığı için rekabette zorlanmış ve bu nedenle bu zamana kadar önemli bir gelişme kaydedememiştir. Ancak son yıllarda ilimizde çok önemli ve hızlı ilerlemeler yaşanıyor. Farklı ve değişik sektörlere yapılan ciddi yatırımlar sayesinde Niğde sanayisi de gelişme gösteriyor" dedi Arı, "Başta tarım ve hayvancılık ile OSB'lere yapılan diğer sektörlerdeki büyük yatırımlar sayesinde Niğde ve çevresi hak ettiği konuma kavuşacaktır. Bölgemize verilen teşviklerin artırılmasını istiyoruz ve yatırımcıları demiryolu ve karayolu ulaşım açısından önemli bir konuma sahip olan bölgemize davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

OSB'lerde güneş enerjisine dayalı tesislere ilişkin sınırlama kaldırıldı
  • 31.03.2022 11:15

OSB'lerde güneş enerjisine dayalı tesislere ilişkin sınırlama kaldırıldı

Organize sanayi bölgelerinde (OSB), "güneş enerjisine dayalı enerji üretim tesis ...

OSB’lerde değerleme kriterleri değişti!
  • 04.10.2021 10:29

OSB’lerde değerleme kriterleri değişti!

Türkiye’deki bütün OSB’lerde artık fabrikalarda müteşebbis heyetlerin belirlediğ ...

Bakan Karaismailoğlu: "Gebze OSB-Darıca Sahil Metro hattımız Marmaray'a da bağlanacak"
  • 14.06.2021 17:13

Bakan Karaismailoğlu: "Gebze OSB-Darıca Sahil Metro hattımız Marmaray'a da bağlanacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Gebze OSB-Darıca Sahil Metro S ...

Demonte ahşap evler ilgi görüyor
  • 25.04.2021 12:28

Demonte ahşap evler ilgi görüyor

Samsun'un Havza ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) "demonte ev" üreti ...

İstanbul’da iki yeni nesil OSB kurulması planı masaya geliyor
  • 29.06.2019 16:48

İstanbul’da iki yeni nesil OSB kurulması planı masaya geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul sanayicilerinin iki yakada yeni ...