maritbet girişmaritbet
Ode Yalıtım, yeni ürün yatırımıyla sürdürülebilir kârlılık hedefinde!

Ode Yalıtım, yeni ürün yatırımıyla sürdürülebilir kârlılık hedefinde!

Ürün çeşitlerini artırarak sürdürülebilir büyüme ve kârlılık sağlayacaklarını ifade eden Ali Türker, “2011-2015 dönemine dair planladığımız 50 milyon dolarlık yatırım programı çerçevesinde çalışmalarımız devam edecek” dedi

 

Dünyadaki gelişmeleri ve yalıtımdaki trendleri yakından takip ederek Ar-Ge çalışmalarına bu gelişmeler ışığında yön verdiklerini belirten Ode Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ali Türker, şu anda üretim portföylerinde yer almayan dört ürün grubunun fizibilite çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.
 
Bu kapsamda ürün yelpazelerini genişleterek kârlılık ve büyümede sürdürülebilirlik sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Türker, “25 yıldan bu yana pazara sunduğumuz yeniliklerle adımızı tüm dünyaya duyurmayı başardık. Son dönemde özellikle yeşil ürünler odaklı çalışıyoruz. 2011-2015 dönemine dair planladığımız 50 milyon dolarlık yatırım programı çerçevesinde çalışmalarımız devam edecek. Türkiye'de üçüncü bir yerleşke kurmak üzere çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
 
1986 yılında kurulan Ode Yalıtım'ın, 1990 yılında ithalatçı, 1996'da ise üretici kimliğine kavuştuğunu söyleyen Ali Türker, bugün yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerinin bünyelerinde bulunduğunu dile getirdi. Şu anda 120 bin metrekare açık, 40 bin metrekare kapalı alana sahip dört modern üretim tesislerinde, 4 binden fazla ürün çeşidi ile hizmet verdiklerini aktaran Türker, lojistik merkezlerinin 15 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu bilgisini verdi.
 
Üretim üslerinin Tekirdağ Çorlu'da bulunduğunu belirten Türker, “Ode Membran markasıyla yılda 12 milyon metrekare su yalıtım malzemesi ve Ode Isıpan markasıyla yılda 250 bin metreküp XPS ısı yalıtım malzemesi üretiyoruz. Ode R-Flex markasıyla ise yılda 5 bin ton kauçuk köpük tesisat yalıtım malzemesi imalatı yapıyoruz. Son olarak 2009'da Ode Starflex markasıyla yılda 21 bin ton camyünü ısı, ses ve yangın yalıtımı malzemesi üretimine başladık” dedi.  
 
Yurtiçinde ve uluslararası alanda geçerli pek çok kalite belgesine sahip olduklarını vurgulayan Ali Türker, Türkiye'ye ilk kauçuk köpüğü ithalatını yapan ve ilerleyen yıllarda Türkiye'de ilk kez kauçuk köpüğü üreten firma olduklarının altını çizdi.  “Starflex üretim tesisiyle yalıtım sektöründe tek seferde 40 milyon dolar bütçeli bir üretim tesisi kurduk. Bunların yanı sıra yalıtım sektöründe Turquality kapsamına giren ilk firmayız” diyen Türker, 2000'li yılların başından itibaren, uluslararası fonların yakın takibi altıda olduklarını ifade etti.
 
Hedeflerine daha çabuk ulaşabilmek için, kendi kaynaklarının yanı sıra dışarıdan da destek almaları gerektiğine dikkat çeken Türker,  “Bu noktada Türkiye'nin en fazla işlem sermayesi gerçekleştiren şirketi olan İş Girişim'in profesyonel bilgi birikiminin, bu anlamda bize yol gösterici olacağına inandık ve el sıkıştık. Böylece biz, İş Girişim'in inşaat sektöründe yatırım yaptığı ilk şirket olduk ve ortağımızı sektörümüzle tanıştırdık” şeklinde konuştu.
 
Böylece büyük bir değişim için 2012 yılını hedef belirlediklerini belirten Ali Türker, geçtiğimiz nisan ayında da hedeflerine ulaşarak bu dört yıl içinde yüzde 170 oranında büyüdüklerini kaydetti. Global pazardan aldıkları payı daha da artırmayı hedeflediklerinden bahseden Türker, yurtdışı satış ve pazarlama faaliyetlerine de ara vermeden devam edeceklerini kaydetti. Ekonomideki cari açık ve işsizlik gibi yapısal sorunları göz önünde bulundurarak istihdamda artış sağlamak için projeler üreteceklerini vurgulayan Türker, 2012'ye yeni bir yapılanma ve yeni stratejilerle temkinli başladıklarını dile getirdi.
 
“Şirketin geleceğine yön verecek olan yeni yapılanmamızla daha esnek ve yalın bir çalışma sistemiyle agresif hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz” diyen Türker, “Yeni yapılanma stratejimizle birlikte ihracatta çok daha iddialı olacak ve kalıcı dağıtım kanalları kurarak mevcut istikrarı sürdürürken pazarlarımıza yenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu.
 
“Bu yıl %30 büyüme hedefliyoruz”
 
Yurtiçi ve yurtdışında birçok firmadan ortak girişim teklifleri aldıklarına dikkat çeken Ali Türker, birçok firmanın da hazır projeleriyle geldiğini aktardı. 2012 yılında Türkiye'nin büyüme hedefinin yüzde 4, inşaat sektörünün de yüzde 10 olduğunu belirten Türker, Ode'nin büyüme hedefinin ise yüzde 30 olduğunu aktardı. Ocak ve şubat aylarındaki kötü hava koşullarına rağmen Ode olarak ilk dört aydaki büyüme oranlarının yurtiçinde yüzde 20 olacağını öngördüklerini vurgulayan Türker, ihracatta ise yüzde 50 büyüme beklediklerini kaydetti.
 
2011'de Kuzey Afrika krizine rağmen birçok ülke ziyaret ettiklerini ve önemli sektör fuarlarına katıldıklarını söyleyen Türker,  satış ve pazarlama faaliyetlerine devam ettiklerinin altını çizdi. “Yurtdışı fuarlarında firmamızı ve ürünlerimizi tanıtarak ayrıca yeni pazarlarda çalışmalar yaparak ihracat yaptığımız ülke sayısını 55'in üzerine çıkardık” diyen Türker, şöyle devam etti:
 
“25 yıldan bu yana devam eden yatırımlara 2011'de yenilerini ekleyerek üretim kapasitemizi artırdık. Geçen yıla göre ilk altı ayda yüzde 20 büyüdük. Yurtdışında büyümemiz yüzde 50'nin üzerinde oldu. Kendi üretimlerimizde kapasite kullanımlarımız yüzde 80 civarında gerçekleşti.”
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"
  • 12.01.2023 10:49

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"

Türkiye’deki toplam enerji tüketiminin yaklaşık üçte birinin kullanıldığı binala ...

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu
  • 17.10.2022 17:00

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İki ...

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!
  • 25.06.2022 02:00

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, Eski ...

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor
  • 30.04.2022 11:58

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor

Gün içinde maruz kaldığımız sesler yaşam kalitemizi düşürürken, kronik rahatsızl ...

Knauf, 2022 yılında sistem satışlarına odaklanacak
  • 10.02.2022 17:09

Knauf, 2022 yılında sistem satışlarına odaklanacak

90 ülkede 250’den fazla üretim tesisi ile alçı bazlı yapı malzemelerinde geniş ç ...

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı
  • 07.02.2022 11:28

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, 2022 ...