maritbet girişmaritbet
ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, Eskişehir’in ardından Çorlu’daki üretim tesisi için de Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Çevre dostu uygulamalarıyla Çorlu’daki tesislerinde yalnızca bir yılda 23 bin 162 kg sera gazı salımını önlediklerini ve 2 bin 524 ağacı kurtardıklarını söyleyen ODE Yalıtım Teknik Genel Müdür Yardımcısı Tarık Uslu, “Tüm süreçlerimizde atıklarımızı azaltmaya ve yok etmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avrupa’nın 2050 yılını işaret ettiği sıfır atık hedefine 2025 yılında ulaşmayı planlıyoruz” dedi. 

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, yeşil dünya hedefi ve sıfır karbon misyonu çerçevesinde çevreci uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çalışmaları neticesinde yılın başında Eskişehir’deki üretim kampüsü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan ODE Yalıtım, şimdi de aynı belgeyi Çorlu’daki üretim tesisi için aldı. Şirket bu belgeye, Eskişehir’de olduğu gibi Çorlu’da da kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile layık görüldü.

Tarık Uslu: “Sıfır atık hedefimize bir adım daha yaklaştık”

Faaliyetlerinin odağında, Birleşmiş Milletler’in evrensel eylem çağrısı olan ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın olduğunu söyleyen ODE Yalıtım Teknik Genel Müdür Yardımcısı Tarık Uslu, “Başta ‘erişilebilir ve temiz enerji’, ‘sanayi, yenilikçilik ve altyapı’, ‘sorumlu üretim ve tüketim’, ‘iklim eylemi’ olmak üzere 17 amacın tamamını odağımıza alıyor, çevreyi ve doğal ortamı korumayı içine alan sürdürülebilir bir gelişim gözetiyoruz. Bu yaklaşımla ekolojik çeşitliliği korumaktan enerji tüketimini azaltmaya, geri dönüşümlü malzeme kullanmaktan paydaşlarımızı çevresel yönetim ve enerji verimliliği konularında bilgilendirmeye uzanan çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Tüm süreçlerimizde atıklarımızı azaltmaya ve yok etmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avrupa’nın 2050 yılını işaret ettiği sıfır atık hedefine 2025 yılında ulaşmayı planlıyoruz. Bunun önemli bir adımı olarak tüm tesislerimiz için Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

“Sera gazı salımımızı 23 bin 162 kg azalttık”

Çorlu’daki tesis için Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandıkları süreçle ilgili bilgi veren Uslu şunları söyledi; “ODE Yalıtım içinde oluşturduğumuz Enerji Verimliliği Komitesi İle yeşil dönüşüm sürecindeki tüm çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bununla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülen Sıfır Atık Projesi kapsamında da Sıfır Atık Yönetim Sistemimizi kurarak kısa sürede önemli gelişmeler kaydettik. Çorlu’daki tesisimizde yalnızca bir yıl içinde 2.864 metreküp su, 819 bin 318 kWh enerji tasarrufu sağladık. Petrol kullanımımızı 1.293 varil, demir kullanımımızı ise 60 ton azalttık. Geri dönüşüme gönderdiğimiz kağıtlar sayesinde 2.524 ağacı kesilmekten kurtardık. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde sera gazı salımımızı da 23 bin 162 kg azalttık.” Uslu ayrıca 10 yıl önce Çorlu’da kurdukları 2 MW gücündeki kojenerasyon tesisinde hem elektrik üretiminde hem de atık ısının çeşitli üretim proseslerinin ısıtma aşamalarında enerji maliyetlerinden tasarruf sağladıklarını ifade etti.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"
  • 12.01.2023 10:49

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"

Türkiye’deki toplam enerji tüketiminin yaklaşık üçte birinin kullanıldığı binala ...

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu
  • 17.10.2022 17:00

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İki ...

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!
  • 25.06.2022 02:00

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, Eski ...

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor
  • 30.04.2022 11:58

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor

Gün içinde maruz kaldığımız sesler yaşam kalitemizi düşürürken, kronik rahatsızl ...

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı
  • 07.02.2022 11:28

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, 2022 ...

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!
  • 03.01.2022 10:49

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!

ODE Yalıtım’ın çevre dostu uygulamalarıyla ön plana çıkan ve 2018 yılında “Yılın ...