maritbet girişmaritbet
ODE, Mimar Michel Rojkind'i Türk mimarlarla bir araya getirdi

ODE, Mimar Michel Rojkind'i Türk mimarlarla bir araya getirdi

ODE Yalıtım’ın pandemi döneminde başladığı ODE Select Mimar Buluşmaları etkinliğinin 11.’sine, dünyaca ünlü Meksikalı Mimar Michel Rojkind katıldı. 

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım’ın pandemi döneminde başladığı ODE Select Mimar Buluşmaları etkinliğinin 11.’sine, dünyaca ünlü Meksikalı Mimar Michel Rojkind katıldı. “Paylaşılan Sorumluluk” temalı konuşmasını Nestle Çikolata Müzesi, Boca del Rio Filarmoni Orkestrası gibi ses getiren projelerin tasarım süreçlerini anlatarak gerçekleştiren Rojkind, “Biz mimari ve tasarım kadar toplumun yaptığımız projelerden yararlanmasını da seviyoruz. Çünkü mimarlık toplumu canlandırma kapasitesine sahip. Bizler insanlara gelişim ve değer sunabiliriz” dedi. 

ODE Yalıtım tarafından pandemi döneminde hayata geçirilen ve bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen mimarlarının ve akademisyenlerinin konuşmacı olarak yer aldığı ODE Select Mimar Buluşmaları etkinliğinin 11.’sinde ilk kez yurt dışından bir konuk ağırlandı. Mimar Banu Uçak’ın moderatörlüğündeki etkinliğe; 000M tarafından 2020’nin En İlham Veren Kişileri arasında gösterilen, Nestle Çikolata Müzesi, Boca del Rio Filarmoni Orkestrası gibi dünyaca ünlü tasarımlara imza atan Meksikalı Mimar Michel Rojkind katıldı. 

“Projelerde topluma yönelik pozitif etki gözetiyoruz”

“Paylaşılan Sorumluluk” temalı bir sunum yapan Michel Rojkind, konuşmasında ses getiren projelerinin tasarım süreçlerine yer verirken, mimari ve toplum arasındaki ilişkiye de vurgu yaptı. Rojkind, “Projelerimizin ana fikrinde topluma yönelik pozitif etkileri gözetiyoruz. Çünkü biz mimari ve tasarım kadar toplumun yaptığımız projelerden yararlanmasını da seviyoruz. Mimarlığın toplumu canlandırma kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz. Bizler insanlara gelişim ve değer sunabiliriz” dedi. 

“Çalıştığınız kişilerin değerlerini kabullenmiyorsanız işinizi yanlış yapıyorsunuz”

Ünlü mimar sözlerini şöyle sürdürdü, “Mimar ve tasarımcıları hep daha iyi bir gelecek inşa edecek kişiler olarak düşünüyoruz. Ama önemli olan şey şu ki gelecek bugünden başlar. Eğer bugün çalıştığınız kişiyi anlamıyorsanız, sorumluluğu paylaşmıyorsanız, onları takdir etmiyor, değerlerini kabullenmiyorsanız bana göre işinizi yanlış yapıyorsunuz. Bu konu ne yaptığımızla değil nasıl yaptığımızla ilgili.” 

Etkinlik, Michel Rojkind’in moderatör Banu Uçak ve izleyicilerin sorularını yanıtlamalarıyla son buldu. 

“Paydaşlarımıza değer katmaya odaklanıyoruz”

Paydaşlarına değer katmayan hiçbir organizasyon başarılı olamayacağı vizyonuyla hareket ettiklerini söyleyen ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “Pandemi döneminde paydaşlarımız için çeşitli ürün ve hizmetler geliştirdik, işimizin mutfağında onlar için değer üretmeye odaklandık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ODE Select Mimar Buluşmaları ile de mimar ve tasarımcıları bir araya getiriyoruz. Ülkemizin önde gelen mimarlarının ve akademisyenlerinin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik serimizde bugüne kadar mimarlığın değişiminden ülkemizin çok önemli bir gerçeği olan depreme kadar pek çok konu masaya yatırıldı, fikirler paylaşıldı. Son etkinliğimizde ağırladığımız Michel Rojkind ile de mimarlığı global ölçekte ele aldık. ODE Select Mimar Buluşmaları’na önümüzdeki yıl da farklı katılımcı ve temalarla devam edeceğiz” dedi.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"
  • 12.01.2023 10:49

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"

Türkiye’deki toplam enerji tüketiminin yaklaşık üçte birinin kullanıldığı binala ...

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu
  • 17.10.2022 17:00

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İki ...

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!
  • 25.06.2022 02:00

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, Eski ...

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor
  • 30.04.2022 11:58

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor

Gün içinde maruz kaldığımız sesler yaşam kalitemizi düşürürken, kronik rahatsızl ...

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı
  • 07.02.2022 11:28

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, 2022 ...

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!
  • 03.01.2022 10:49

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!

ODE Yalıtım’ın çevre dostu uygulamalarıyla ön plana çıkan ve 2018 yılında “Yılın ...