maritbet girişmaritbet
MNG Kargo geri dönüşümle ikinci okulunu Van Erciş’te açacak!

MNG Kargo geri dönüşümle ikinci okulunu Van Erciş’te açacak!

Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula kampanyası kapsamında beş yıl gibi bir sürede bin ton poşet toplandığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, toplanan poşetlerin açıldığında 2 bin adet futbol sahasını kapladığını aktardı

Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula kampanyası kapsamında beş yıl gibi bir sürede bin ton poşet toplandığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, toplanan poşetlerin açıldığında 2 bin adet futbol sahasını kapladığını aktardı. Kut, projenin bir başka hedefinin ise kurumsal ve toplumsal alanda gönüllü katılımını da teşvik ederek, Türkiye'de geri dönüşüm konusunda bilinç geliştirmeye katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. Bu projenin başarıya ulaşmasında en büyük faktörün katılımcılar olduğunu söyleyen Aslan Kut, “Türkiye çapında üniversiteler, belediyeler ve diğer bütün kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçtik ve 45 bin çevre dostu firmanın projeye katılımını sağladık” dedi.

Dünyanın hemen her yerinde küresel iklim değişikliği ve buna bağlı sorunlar yaşanırken, her sektör kendi alanında bu sorunun önüne geçmek için çalışmalar yapıyor. MNG Kargo da bu konuda kendi sektöründe öncü bir rol üstlenmiş bulunuyor. MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, Türkiye'de kargo sektörünün takribi olarak ayda 20 milyon adet plastik kargo poşeti kullandığına işaret ederek, “Bu poşetlerin bilinçsizce kullanılıp atılmaları sonucunda yaşanan çevre kirliliği, canlılara ve doğaya verdiği zararın yanında milyonlarca dolarlık ekonomik kayba neden oluyor” diye konuştu.

“Doğal kaynakların, verimli ve etkili bir biçimde kullanılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda her sektör üzerine düşen görevi yerine getirmeli” diyen Kut, bu anlayışıyla yola çıkan MNG Kargo'nun da üzerine düşeni yaptığını ifade etti. Kut, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için plastik kargo poşetlerinin toplanarak geri dönüşümünün sağlanması için çalıştıklarını belirterek, “Bu konuda bilinç geliştirmek amacıyla ‘Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula' projesini oluşturduk” açıklamasını yaptı.

Bu proje sayesinde kargo sektörünün takribi olarak ayda 20 milyon adet olan plastik kargo poşet kullanımının, toplanarak geri dönüştürülmesini hedeflediklerini belirten Kut; çevreye, eğitime ve ekonomiye katma değer sağlamak istediklerini anlattı. Bu projeden elde edilecek gelirin, Türkiye'nin ihtiyaç duyulan yerlerinde okullar yapılması için kullanıldığına değinen Aslan Kut, ilk açtıkları okul olan MNG Kargo Bitlis İlköğretim Okulu'nun 2010-2011 eğitim döneminde, kapılarını açtığını hatırlattı. Şimdi ikinci okul için hazırlıklara başladıklarını bildiren Kut, “İkinci okulu Van-Erciş'te inşa etmek için çalışmalara başladık. Burayı seçmemizin nedeni, atık plastik poşetlerin okullara dönüşebileceğine, tek yürek olunduğunda deprem gibi en zorlu afetlerin bile üstesinden başarıyla gelineceğine dikkat çekmek” şeklinde konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MNG Kargo’dan Van Erciş’e 18 derslikli ilk ve ortaokul!
  • 04.10.2013 16:43

MNG Kargo’dan Van Erciş’e 18 derslikli ilk ve ortaokul!

MNG Kargo’nun Van Erciş’te yaptırdığı ilk ve ortaokulda bu yıl 975 öğrenci eğiti ...

MNG Kargo geri dönüşümle ikinci okulunu Van Erciş’te açacak!
  • 19.04.2013 13:04

MNG Kargo geri dönüşümle ikinci okulunu Van Erciş’te açacak!

Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula kampanyası kapsamında beş yıl gibi bir sürede bi ...