maritbet girişmaritbet
MNG Kargo’dan Van Erciş’e 18 derslikli ilk ve ortaokul!

MNG Kargo’dan Van Erciş’e 18 derslikli ilk ve ortaokul!

MNG Kargo’nun Van Erciş’te yaptırdığı ilk ve ortaokulda bu yıl 975 öğrenci eğitim görecek

MNG Kargo, ‘Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula' sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında Van Erciş'te yaptırdığı ilk ve ortaokulun resmi açılışını yaptı. 3000 adet futbol sahasını doldurmaya yetecek 1500 tonu aşkın plastik kargo poşetinin, 80 bin kurum ve kuruluş destekleriyle toplanıp geri dönüştürülmesinden elde edilen gelir ile yapılan MNG Kargo Van Erciş İlkokulu ve Ortaokulu'nda bu yıl toplam 975 öğrenci öğrenim görecek. 18 derslikli okulda, bir bilgisayar laboratuarı, bir kütüphane ve bir de laboratuar bulunuyor. 

MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, “Doğaya terk edilen bir değeri, bugün bir okula dönüştürmüş olmanın haklı gururunu,  projeye destek veren, on binlerce çevre dostuyla birlikte yaşıyoruz. Projemize destek arttıkça, kısa sürede daha çok okul yaptırmamız mümkün olacak” dedi.

MNG Kargo'nun ‘kurumsal vatandaş' sorumluluğuyla yürüttüğü ve toplum hayatına değer katmayı amaçladığı ‘Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula' projesi Van Erciş'te yapılan MNG Kargo Van – Erciş İlkokulu ve Ortaokulu ile hayat buldu. ‘Bu ülkeyi sevmek yetmez; çok çalışmak, başarmak, ülkemizin insanıyla bütünleşmek gerek' anlayışından yola çıkan MNG Kargo, Vanlı çocukların eğitim ve öğrenim ihtiyaçlarını karşılıyor. Proje için 80 bin kurum ve kuruluşun da desteğini alan MNG Kargo, 3000 adet futbol sahasını doldurmaya yetecek 1500 tonu aşkın plastik kargo poşetini toplayarak geri dönüştürdü. Elde edilen gelirle de Van-Erciş'e 18 derslikli okul yaptırdı. Resmi açılışı bugün yapılan ilk ve ortaokulda bu yıl 975 öğrenci öğrenim görecek. 

MNG Kargo Van – Erciş İlk ve Ortaokulu'nun resmi açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut'un ev sahipliğinde yapıldı.  MNG Kargo yöneticilerinin yanı sıra törene Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucit Kına, Van Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Biner, Van Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Altındal ile Van Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ve Van Erciş Milli Eğitim Müdürü Mehmet İsmail Yüce de katıldı.

Törende bir konuşma yapan MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle toplum hayatına değer katmayı amaçladıklarını söyledi. Çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüklerini vurgulayan Kut, “Şirketimizin başlattığı projeye ne mutludur ki 80 bin kurum ve kuruluş da destek verdi. Güçlerimizi birleştirdik ve toplum hayatına büyük değer katan bir projeye hep birlikte imza attık. Desteklerini esirgemen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi. 

975 öğrenci eğitim görecek

Proje için bugüne kadar 3000 adet futbol sahasını dolduracak ölçüde kargo poşetini toplayarak geri dönüşüme gönderdiklerini ifade eden Kut, şu yorumu yaptı: 

“Bu proje bizim için çok önemli. Çünkü iki yönlü fayda söz konusudur. Hem çevresel olarak büyük oranda geri dönüşüm gerçekleştirmiş olduk, hem de dönüşümden elde edilen gelirle de Vanlı çocuklarımızın eğitim ve öğretimleri için okul yaptırdık. 2013 -2014 eğitim öğretim yılına toplam 975 öğrenci ile başlayan okulumuzda 18 dersliğin yanı sıra iki laboratuar, iki anaokulu ve bir kütüphane bulunuyor. Çocuklarımızın geleceğini aydınlatan projelerde yer almak bizim için çok büyük mutluluktur.”
 

Projenin ilk okulu Bitlis'te, ikincisi Van'da…

MNG Kargo, bu proje kapsamında ilk okulunu Bitlis'te Afet Evleri bölgesinde yapmıştı. O projede 20 bini aşkın çevre dostu kurum ve kuruluşla yürüttüğü projeyi 2010 – 2011 eğitim öğretim yılında açmıştı.  MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut,  ‘Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula' projesini 2008 yılında başlattıklarını ve geçen beş yılda destekçi sayısını da üç kat artırdıklarına dikkat çekti. Bugün 100 binlere varan çevre dostu kurum ve kuruluşun atık kargo poşetlerinin, MNG Kargo'nun geri dönüşüm kutularında biriktiğini kaydeden Aslan Kut, “Projemize şirketlerimiz ve iş merkezlerinden gelen destek arttıkça, daha kısa sürede daha çok okul yaptırmamız mümkün olacak. Öte yandan projenin yürümesi için gereken tüm masrafları kendi bütçemizden karşılıyor,  topladığımız atık poşetlerden elde ettiğimiz gelirin tamamını ise hiçbir kesinti yapmaksızın doğrudan, açtığımız Okul Hesabı'na aktarıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erciş Eğlence Merkezi hayata geçiriliyor!
  • 30.08.2018 16:56

Erciş Eğlence Merkezi hayata geçiriliyor!

Van’ın Erciş ilçesinde 17 farklı işletmenin içinde yer alacağı Erciş Eğlence Mer ...

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak
  • 25.03.2017 09:10

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak

Organize Sanayi Müteşebbis Başkanlığı, Van Erciş'te yer alan Organize Sanayi 1. ...

Erciş'te kaldırımlar halka açıldı
  • 20.04.2014 14:51

Erciş'te kaldırımlar halka açıldı

Van'ın Erciş ilçesinin başörtülü belediye başkanı Diba Keskin, uzun yıllar esnaf ...

Van Erciş Adliyesi'nde yangın çıktı
  • 20.03.2014 15:08

Van Erciş Adliyesi'nde yangın çıktı

Van'ın Erciş ilçesindeki adliye binasında çıkan yangında bazı dava dosyaları zar ...

Van Erciş’te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı
  • 02.12.2013 14:57

Van Erciş’te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde hasar gördükten sonra yıkılan Erci ...

Van depreminin ardından yapılan çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı
  • 27.10.2013 13:35

Van depreminin ardından yapılan çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı

Depremlerin ardından yapılan iyileştirme ve yeniden yapılanma çalışmalarının mal ...