maritbet girişmaritbet
Kale Kilit 60 yıldır pazar lideri

Kale Kilit 60 yıldır pazar lideri

Türkiye’de her 3 evden 1’inin tercihi olan Kale Kilit 2014 yılında üretimini yüzde 20 artıracak

Türkiye'nin lider kilit üreticisi Kale Kilit, kuruluşunun 60. yılını da pazar lideri olarak kutluyor. Güvenlik alanında entegre hizmet anlayışıyla Türkiye'de her 3 evden 1'inin tercihi olan “Kale Kilit”, dünyada 100'ün üzerinde ülkeye ulaşıyor. 2012 yılında yaptığı 60,7 milyon dolarlık ihracatıyla metal eşya kategorisinde 7 kez üst üste ihracat şampiyonu olan Kale Kilit'in hedefi Türkiye'deki liderliğini global pazara taşırken bir dünya markası haline gelmek. 40 m2 atölyeden 35 bin m2 entegre tesise
Kale Kilit'in 60. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, “1953 yılında, 40 m2 atölyede başlayan Kale Kilit yolculuğumuz bugün 35 bin m2'ye yayılan Türkiye'nin ilk entegre teknolojik kilit fabrikasında devam ediyor. 2 bin çalışanımızla, günde 100 binin üzerinde kilit ve silindir üretim kapasitemizle faaliyet göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 
Dünya markası hedefine 35 milyon dolar yatırım
Dünya çapında bir marka olma hedefi doğrultusunda son 3 yılda 35 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı, buna paralel olarak üretim kapasitesini de yüzde 30 artırdıklarını belirtti. Kale Kilit'in bu yılki ciro beklentisinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu ifade eden Özgür, “Önümüzdeki yıl ise entegre güvenlik anlayışına paralel yeni ürünler ve yeni makine yatırımlarıyla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz” dedi. 
Kale Kilit katma değerli ürünlerle Avrupa'yı fethediyor
Hedefleri doğrultusunda kararlı adımlarla ilerlediklerini belirten Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, satışlarının yüzde 60-65'ini iç pazara, yüzde 35-40'ını ise yurtdışı pazarına yaptıklarını belirtti. Burkina Faso'dan, Kolombiya'ya kadar 100'den fazla ülkeye ihracat yaptıkları anlatan Özgür, Türkiye'nin kilit ihracatının yüzde 70'ini Kale Kilit'in gerçekleştirdiği bilgisini verdi. 
Yurtdışında Çin Şangay'da ve Birleşik Arap Emirlikleri Dubai'de ofis açtıklarını belirten Özgür, 10 yıl öncesine kadar Uzak Doğu ve Afrika ülkelerine ihracat yaptıklarını ancak son dönemde Avrupa ülkelerine yoğunlaştıklarını belirtti. Katma değerli ürünlerle birlikte Avrupa'da tercih edilen marka haline geldiklerini vurgulayan Özgür, “Kale Kilit, pek çok Avrupa ülkesinde kalitesinden dolayı tercih edilen İtalyan ürünleriyle yarışır hale geldi. Kilit sektöründe dünyanın en büyüğü İtalya'nın hakim olduğu pazarlarda onlara rakip olmaya başladık. Yurtdışı pazarına yönelik ürünlerimizin yüzde 99'unu da Kale Kilit markasıyla üretiyoruz” dedi. Kale Kilit'in ihracat yaptığı ülkeler arasında Çin'in de bulunduğuna dikkat çeken Sedat Özgür, tüm dünya Çin'den ürün alırken bu ülkeye ihracat yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  
“Türkiye'de uygulanan en üst güvenlik seviyesi Kale Kilit'te” 
Sedat Özgür'ün ardından söz alan Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kenan Kızıltan ise Kale Kilit'in geleceğin teknolojilerini müşterileriyle buluşturmaya devam edeceğini belirterek inovatif ürünlerle ilgili bilgi verdi. Türkiye'de üretilen Kale Kilit ürünlerinde uygulanan en üst güvenlik seviyesinin Kale Kilit'te olduğunu vurgulayan Kızıltan, “Kısa bir süre önce başladığımız elektronik ile mekaniğin bir arada olduğu ürünlerinin üretimini gelecek dönem artırmayı hedefliyoruz.  Göz okuyan ürünler, sese duyarlı güvenlik önlemleri gibi yeni teknolojileri ülkemize kazandıracağız.  Bu ürünlerle ilgili hedefimizde gelişmekte olan ülkeler var. Yatırımlarımızı sürdürerek farklı ülkelerde büyümeye ve ihracatımızı daha da geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.  
60. yılında “Kale Alarm Silindiri”yle dünyada bir ilke imza attı 
Entegre güvenlik sistemleri anlayışıyla müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerinin her zaman önünden gitmeyi hedeflediklerini belirten Kızıltan, Kale Kilit'in 60. yılında da yeni ürünlerini piyasaya sunacağını belirtti.  En yeni ürünün ‘Kale Alarm Silindiri' olduğunu belirten Kızıltan “Kale Alarm Silindiri sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilk” dedi. Kızıltan, en çok kullanılan hırsızlık yöntemlerinden biri olan silindirin kırılmasıyla gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına karşı geliştirilen kilidin, içindeki aktivasyon çubuğunun kırılmasıyla alarm devresini tetikleyerek yüksek güvenlik sağladığını anlattı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kale Kilit Alarmlı Silindir ile evler daima güvende!
  • 23.07.2022 00:15

Kale Kilit Alarmlı Silindir ile evler daima güvende!

Kale Kilit’in dünyada bir ilke imza atarak geliştirdiği Alarmlı Silindir, 100 de ...

Kale Kilit ile eviniz bayramda da güvende!
  • 20.04.2022 17:28

Kale Kilit ile eviniz bayramda da güvende!

Son teknolojiyle geliştirilmiş akıllı kilit ve silindir sistemleriyle tanışmadan ...

Kale Kilit yeni pazarların kilidini açmaya hazırlanıyor!
  • 08.04.2022 12:06

Kale Kilit yeni pazarların kilidini açmaya hazırlanıyor!

Küresel düzeydeki üretim ve Ar-Ge gücüyle yurt içinde yaşam alanlarını ‘Kale gib ...

Kale Kilit ile değerli eşyalarınız güvende!
  • 22.02.2022 16:27

Kale Kilit ile değerli eşyalarınız güvende!

Kale Kilit, üstün güvenlik sağlayan ürün ve çözümleri ile değerli eşyaları korum ...

Kale Kilit bayileri ile Sapanca’da buluştu
  • 09.02.2022 16:37

Kale Kilit bayileri ile Sapanca’da buluştu

Tecrübeyi teknoloji ile birleştiren Kale Kilit ‘Hep Birlikte, Hep Daha İyisi içi ...

Kale Kilit'in elektronik kabin kilidi ile anahtar unutmaya son!
  • 19.01.2022 16:33

Kale Kilit'in elektronik kabin kilidi ile anahtar unutmaya son!

Tüketicilerin değişen güvenlik beklentilerine cevap vermek amacıyla son teknoloj ...