maritbet girişmaritbet
Isovoll, yalıtım sıvasına iddialı girdi!

Isovoll, yalıtım sıvasına iddialı girdi!

Dünyada enerji maliyetleri yükseldikçe yalıtıma olan ilgi ve talep artıyor. Değişen yönetmeliklerle binalara yalıtım sistemi uygulama zorunluluğu da getiriliyor

 

Yüzde 100 yerli üretimle yalıtıma yeni bir boyut katan Isovoll ise çimentosuz ‘sıva' ile sektöre iddialı girdi.
 
Dünyada enerji maliyetleri yükseldikçe yalıtıma olan ilgi ve talep artıyor. Değişen yönetmeliklerle binalara yalıtım sistemi uygulama zorunluluğu da getiriliyor. İnşaat sektörünün büyümesi yavaşlasa da Türkiye'de mevcut binaların önemli bir oranında yalıtım olmadığı için yalıtım sektörünün büyümesi artarak devam ediyor. Bu talepler doğrultusunda pek çok yalıtım firması sektörde faaliyetlerini sürdürüyor.
 
Yalıtımda camyünü, taşyünü, köpükler ve poliüretanlar olmak üzere çok çeşitli malzemeler kullanılıyor. Isovoll ise sektörde yeni yeni yer almaya başlayan yalıtım sıvası üretiyor. Yüzde 100 yerli Ar-Ge ile üretilen  Isovoll yalıtım sıvası, yalıtıma farklı bir boyut kazandırıyor. Isovoll, yalıtım sıvasının farklarını ve avantajları KOBİDEN okurları için anlattı.
 
Yurtdışında oldukça yaygın olarak kullanılan yalıtım sıvalarını, daha kaliteli ve daha uygun fiyatlı üretmek adına sektöre adım attıklarını söyleyen Isovoll Genel Müdürü Gökhan Güvener, yalıtım ürünlerinin kısa sürede pazarda büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yüzde 100 yerli Ar-Ge ile Isovoll yalıtım sıvasını geliştirdiklerini ifade eden Güvener, tek ürün ile ısı, su, ses ve yangın yalıtımı sağladıklarını vurguladı. Ürünün en büyük özelliğinin, içerisinde çimento bulunmaması olduğunu dile getiren Güvener, hedeflerinin 4-6 cm'lik strafor malzemelerinin yaptığı işi sadece 1 cm'lik Isovoll teknolojik sıva ile yapmak olduğunu söyledi.
 
Ana ürünlerinin yalıtım sıvası olduğunu dile getiren Güvener, ürünlerinin eski ve yeni binalarda ısı yalıtımında rahatça kullanıldığını kaydetti. Mevcut diğer yalıtım sistemlerine oranla yalıtım sıvasının bir adım daha öne çıktığını belirten Güvener, ürünün avantajları konusunda şunları söyledi:
 
"Sıva formundaki ürünümüzü binalarda delikler açmadan, bina statiğine zarar vermeden kolaylıkla uygulayabiliyoruz. Ayrıca Isovoll binayı tek parça halinde sardığından dolayı binada ısı köprüleri de oluşmuyor. Binanın tamamını bohçalıyor. Isovoll, buhar difüzyonuna izin verdiğinden ötürü binalarda yalıtım yapıldıktan sonra yaşanan havasızlığın önüne geçilmiş olur. Nem ve küf oluşumu engelleniyor. Böylece en sağlıklı uygulamadır. Ürünümüz yanmaz özellik taşıyor. Olası yangınlarda binayı koruyor ve zehirli gaz çıkışı olmuyor. Ses izolasyonu kabiliyetinin yanısıra uygulama yapılan binalarda suya karşı da koruma sağlıyor."
 
Sıcak coğrafyadan talep var
 
İhracat için özellikle Ortadoğu'dan ve Arap ülkelerinden yoğun talep aldıklarını anlatan Güvener, sıcaktan korunmak için Isovoll yalıtım sıvasının çok uygun bir ürün olduğunu, çünkü diğer malzemelerin sıcakta erime eğilimi gösterdiğini ifade etti. Ürünlerinin her türlü ortamda üstün performans gösterdiğini söyleyen Güvener, "Irak ve İran'da enerji maliyetlerinin artışından dolayı ürünümüze yoğun ilgi var. Hedef pazarımız ise tüm dünya. Dünyadaki benzer ürünlerle karşılaştırma yapıldığında Isovoll diğer ürünlerden 1 adım daha önde.
 
Dünya pazarına açılmak için Dubai'de kasım ayında yapılacak BIG 5 Yapı Fuarı'nda yerimizi ayırttık. Türkiye'de yapılan 35. Yapı Fuarı'ndaki ilginin yarısı bile olsa tüm dünyaya Isovoll ihracatı başlayacaktır. Suudi Arabistan merkezli 2 firmadan, Ortadoğu'da ve Pakistan'da ortak üretim ve pazarlama tesis yatırımları teklifi mevcut, bunları değerlendiriyoruz" dedi.
 
Güvener, bu yıl içinde istihdamlarını da yüzde 100 artıracaklarının bilgisini verdi.
 
Aerogel malzemesinin geleceğin yalıtım malzemesi olduğuna kesin gözüyle bakıldığını kaydeden Güvener, tüm dünyanın bu malzeme üzerinde çalıştığını bildirdi. Kendi Ar-Ge departmanlarının aerogel üzerinde bu nedenle çalıştığını belirten Güvener, "Bu malzeme ile sadece 3 mm kalınlığındaki kaplamalarla aynı ısı yalıtım performansını elde edebilmek mümkün olacak. Laboratuvarımızda ürettiğimiz Aerogeli seri üretime geçirmek için çalışmalarımız devam etmekte. Hangi malzemenin içerisine katılırsa ısı yalıtım özelliği ve su itici özellik kazandırmakta, ayrıca sıcaklık dayanımları da artmakta. Otomotiv sektörü, yapı sektörü, her türlü yalıtım sektörünün katkı malzemesi olarak oldukça ilgi göstereceği bir hammadde" şeklinde konuştu.
 
Bu yıl tüm bölgelerde bölge bayilikleri oluşturmak ve uygulayıcıları tam bir eğitime tabi tutmak istediklerini belirten Güvener, bununla ilgili seminer ve tanıtım programları yaptıklarını anlattı. Güvener, "Amacımız binalarına sağlıklı yalıtım yaptırmak isteyen ve piyasada bu amaca yönelik ürün arayan bina sahiplerine ulaşmak ve doğru bir şekilde bilgilendirmek" dedi.
 
Taylan BÜYÜKŞAHİN/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor
  • 16.11.2023 11:45

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor

Erbil'de bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı'na Silopi ...