maritbet girişmaritbet
Ford Otosan, ikinci 'Motor Test Merkezi'ni Eskişehir’de açtı

Ford Otosan, ikinci 'Motor Test Merkezi'ni Eskişehir’de açtı

Ford Otosan, Gölcük’ün ardından, ikinci Motor Test Merkezi’ni Eskişehir İnönü Fabrikası’nda açtı

Ford Otosan, Gölcük'ün ardından, ikinci Motor Test Merkezi'ni Eskişehir İnönü Fabrikası'nda hizmete açtı. Ford açıklamasına göre, Türkiye'de 13 litre üzeri motor testleri yapabilen ilk tesis olma özelliğindeki merkez, 3 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilirken, ileri teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. İnönü Motor Test Merkezi'nde, 5 farklı yatakta Euro 6 normlarını karşılayan Ecotorq motorların geliştirme ve dayanım testleri yapılabilecek. Ayrıca, araç egzoz ve ÜRE sistemi gibi testlerin uygulanabileceği merkez, farklı projeler için de kullanılabilecek.  

Merkez, araç seviyesinde aftertreatment (son işlem) sistemlerini test edebilecek kapasiteye sahipken, verimlilik ve sürdürebilirlik amacıyla kapalı tip soğutma kulesi kullanılıyor. İnsan sağlığına zararlı karbondioksitli yangın söndürme sistemleri yerine FM200 gazlı söndürme sistemlerinin kullanıldığı merkez, tek noktadan tüm test odaları ve bina otomasyonu kontrolünü sağlayan ileri teknolojiye sahip olma özelliğini taşıyor. Tüm bunların yanında İnönü Motor Test Merkezi, global Ford'a da hizmet verecek.

"Türkiye'nin Ar-Ge devleri arasında yer alıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen  Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 12 yıldır lideri oldukları otomotiv sektörüne yeni bir yatırımla yön vermekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, temellerini 1961'de attıkları Ar-Ge faaliyetleriyle, bugün bir marka haline gelmiş olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Bundan 54 yıl önce 10 mühendisle başlayan Ar-Ge yolculuklarına, bugün 1.300 mühendisle devam ettiklerini aktaran Yenigün, "Geldiğimiz noktada, Türkiye otomotiv sektörünün en büyük teknoloji ve Ar-Ge üssüne sahibiz. 436 patent başvurusuyla, Türkiye'nin Ar-Ge devleri arasında yer alıyoruz ve bu sayede sektör liderliğimizi sürdürüyoruz. İstihdam, patent başvurularımız ve projelerimizle Türkiye'nin otomotiv sektöründeki en büyük Ar-Ge teşkilatı olmanın yanında, otomobil, orta, hafif ve ağır ticari ile dizel motorların mühendislik merkezi olarak Ford'un da dünyadaki 3'üncü büyük Ar-Ge merkezi olarak çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Yenigün, bugüne kadar 15 motor ve bunların farklı versiyonlarıyla 100'ün üzerinde proje geliştirdiklerine, ayrıca 550 binden fazla motor ürettiklerine işaret ederek, yurtdışında bu tarz mühendislik hizmeti veren firmalar olmasına karşın, kendilerinin büyük bir sorumluluk aldıklarını ve dünya çapında öncü özelliklere sahip bir tesisi ülkeye kazandırdıklarını belirtti.

Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan söz konusu merkezle, ülkeye katma değer sağladıklarını vurgulayan Yenigün, şunları kaydetti: "Sadece Ford Otosan için değil, Ford'un global projeleri için de çalışacak olan tesisimiz, sektörümüz ve ülkemiz için büyük önem taşıyor. Gölcük fabrikamızdaki Motor Test Merkezimiz;  Automotive Testing Technology International dergisi tarafından 2013 yılının motor test merkezi seçildi. Bu ödül hem Ford'un dünya çapındaki tesisleri hem de Türkiye'deki tesisler için bir ilk olarak bizi gururlandırdı.  

Ford Otosan'ın Gebze'deki mühendislik merkezinde yaptığımız, motor ve aktarma organları ürün geliştirme çalışmalarındaki kalitemizi, bu yeni yatırımımız sayesinde arttırılmış test kapasitesi ve gelişkin teknolojilerimizle bir üst aşamaya taşıyacağız."

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ford Otosan'dan Kocaeli'ne yeni üretim tesisi!
  • 03.12.2020 09:06

Ford Otosan'dan Kocaeli'ne yeni üretim tesisi!

Ford Otosan, Kocaeli'ne elektrikli araçlar için batarya montaj fabrikası kuracak ...

Ford Otosan, "Yeşil Ofis" diplomasına layık görüldü
  • 23.01.2018 16:29

Ford Otosan, "Yeşil Ofis" diplomasına layık görüldü

Ford Otosan, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yeşil Ofis Programı kapsamı ...

Gölcük'teki bataklık arazi Ford Otosan'ın amiral gemisi oldu!
  • 26.06.2017 10:29

Gölcük'teki bataklık arazi Ford Otosan'ın amiral gemisi oldu!

Gölcük’te bataklık arazide yükselen Ford Otosan, Türkiye’nin TÜPRAŞ’tan sonra en ...

Ford Otosan'da üretim yeniden başladı!
  • 03.06.2015 12:06

Ford Otosan'da üretim yeniden başladı!

Ford Otosan'ın Eskişehir İnönü fabrikasında üretime yeniden başlandığı açıklandı ...

Ford’un Ankara bayisi Kartaş yeni 3S tesisini hizmete açtı
  • 08.12.2014 15:49

Ford’un Ankara bayisi Kartaş yeni 3S tesisini hizmete açtı

Ford Otosan’ın Ankara Bayisi Kartaş; tüm hizmetlerini aynı çatı altında vermek i ...

Ford Otosan, ikinci 'Motor Test Merkezi'ni Eskişehir’de açtı
  • 03.07.2014 09:07

Ford Otosan, ikinci 'Motor Test Merkezi'ni Eskişehir’de açtı

Ford Otosan, Gölcük’ün ardından, ikinci Motor Test Merkezi’ni Eskişehir İnönü Fa ...