maritbet girişmaritbet
Fatma Çelenk Yenilikçi Markalar Zirvesi’ne katıldı

Fatma Çelenk Yenilikçi Markalar Zirvesi’ne katıldı

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk 3. Yenilikçi Markalar Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü F. Fatma Çelenk 10 Nisan'da Eduplus tarafından düzenlenen 3. Yenilikçi Markalar Zirvesi'nde ‘Dijital Pazarlama, Sosyal Medya ve Reklam Stratejileri' konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı. Çelenk sosyal medyanın artık olmazsa olmaz olduğunu vurgulayarak; şirket sosyal değilse bile müşterilerin şirketi sosyal yaptığını söyledi.

Gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde öncü projelere imza atan Soyak Holding'in Kurumsal İletişim Koordinatörü F. Fatma Çelenk, Eduplus tarafından düzenlenen 3. Yenilikçi Markalar Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı. ‘Dijital Pazarlama, Sosyal Medya ve Reklam Stratejileri' konulu panelde, Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü F. Fatma Çelenk, sosyal medyanın her yaştaki firma için artık kaçınılmaz olduğunu, yenilikçilik kanallarının da başında geldiğini anlattı. 

Çelenk, “Soyak, 53 yaşının olgunluğunda üretim, sanayi ve hizmet alanlarındaki faaliyetlerini, 1400 kişilik bir ailenin sorumluluk bilinciyle birlikte, dinamizm ve yenilikçi yaklaşımlarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor.” dedi. Şirketleri sosyal medya stratejilerine bakarak sınıflandırılabileceğine dikkat çeken Çelenk; esprili bir yaklaşımla sektörleri ve şirketleri ‘Asosyal, Antisosyal, Ucundan Sosyal ve Hep Sosyal Hep Sosyal' olarak sınıflandırdı. “Tüketici sizi sosyal olma konusunda zaten sorularıyla uyarıyor ve siz de cevap vermek zorunda kalıyorsunuz. Özellikle tüketici odaklı Markalar sosyal medyada konuşmak zorunda. Hatta öyle ki bazen sorulmasını beklemeden açıklama yapmak bile gerekiyor. Bu kadar hızlı iletişim de içinde itibar anlamında hem potansiyeli hem de riski barındırıyor.” 

Çelenk; şirket sosyal değilse bile müşterilerinin şirketi sosyal yaptıklarını söyleyerek, “Siz konvansiyonel mecralarda nasılsanız, sosyal medyanız maalesef artık öyle olamaz” diyerek sosyal medyada şirketlerin kritik başarı faktörünün içerik olduğunu söyledi. Çelenk, cevap vermenin ve sürekli içeriği zengin tutmanın önemini de sözlerine ekledi. “Çünkü farklılık etkileşimi ve hayran sayısını da artırıyor. Bu da ucundan sosyal olarak nitelendirdiğimiz şirketlerde önemli bir değere sahip.” 

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, sosyal medyanın daha önce üzerinde durulmadığı bir alanına da konuşmasında yer verdi. ‘İtibarın Sosyal Hali'ne değinen Çelenk “Sosyal medya ile birlikte yaşın kadar konuş dönemi geride kaldı. Bu mecralarda Şirketler kendileri yokmuş gibi davranamaz. Tüm bu etkileşimleri izlemek ve raporlamak zorunda. Tüketiciler markayı karalamak yada şikayetlerini aktarmak amaçlı da sosyal medyayı kullanabiliyorlar. İşte burada işin içine kişisellik karıştırmamak çok önemli. Yani şirketlerin kendilerinden emin bir şekilde sosyal medya hesaplarını kullanmaları lazım. Burada kilit kelimeler duy, dinle, anla ve yanıtla.” 

Çelenk konuşmasının sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladıkları bir videonun sosyal medya hesaplarında paylaşılması ve #kadınolmak ‘hashtag' ile twitter hesaplarında yayınlanmasının hayran sayılarını %12 artırdığını ve videonun da 80 bin etkileşim aldığını belirtti. 

Efes Türkiye Tüketici Etkileşimi Grup Müdürü Emre Topsakaloğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı Dijital Pazarlama, Sosyal Medya ve Reklam Stratejileri' konulu panele Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk'in yanı sıra Doğan Online İş Geliştirme Bölüm Başkanı Emre Ekmekçi de konuşmacı olarak katıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emre Çamlıbel: Son 2 yılda en çok Körfez yatırımı geldi
  • 13.10.2015 11:54

Emre Çamlıbel: Son 2 yılda en çok Körfez yatırımı geldi

Soyak Holding CEO’su Dr. Emre Çamlıbel: Yabancı yatırımcının konuta ilgisi 2016 ...

Soyak'ın eğitim projelerine Chicago Üniversitesi de katıldı
  • 21.04.2014 16:42

Soyak'ın eğitim projelerine Chicago Üniversitesi de katıldı

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden olan Chicago Üniversitesi’nin çeşitli böl ...

Fatma Çelenk Yenilikçi Markalar Zirvesi’ne katıldı
  • 11.04.2014 16:17

Fatma Çelenk Yenilikçi Markalar Zirvesi’ne katıldı

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk 3. Yenilikçi Markalar ...

Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi okullarda start aldı
  • 08.04.2014 14:01

Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi okullarda start aldı

Soyak’ın ilkokulları hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosya ...

Soyak, ikinci kez Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayınladı
  • 25.03.2014 09:43

Soyak, ikinci kez Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayınladı

Soyak Holding kurumsal kültür olarak benimsediği ‘Sürdürülebilir Yaşam’ yaklaşım ...

Soyak Holding’in web sitesi yenilendi
  • 21.03.2014 16:27

Soyak Holding’in web sitesi yenilendi

Soyak Holding’in kullanıcı alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak oluşturduğu ...