maritbet girişmaritbet
Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi okullarda start aldı

Soyak Akıllı Yıldızlar Projesi okullarda start aldı

Soyak’ın ilkokulları hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin okul tanıtımları başladı

İstanbul ve İzmir'de 33 devlet okulunda uygulanacak olan Akıllı Yıldızlar'ın, İstanbul ayağı Başakşehir Nurettin Topçu ve Mahmut Şevki Zırh ilkokullarında öğrencilere yönelik yapılan tanıtım toplantılarıyla başladı. Tanıtımlarda söz alan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk'in öğrencilere yönelik yaptığı konuşma, büyük coşku ve heyecanla karşılandı. Tüm öğrenciler enerjiyi tasarruflu kullanan birer Akıllı Yıldız olmaya söz verdiler. 

Geçtiğimiz 17 Mart'ta bir basın toplantısıyla lansmanı yapılan Soyak'ın ilkokul öğrencilerini hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin okul tanıtımları geçtiğimiz günlerde başladı. İzmir ve İstanbul'da 33 devlet okulunda hayata geçirilecek olan Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi'nin öğrenciler yönelik okul tanıtımları İstanbul'da Başakşehir Nurettin Topçu ve Mahmut Şevki Zırh ilkokullarından başladı. Proje ortakları arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bilgi Üniversitesi'nin de yer aldığı Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi, bu öğretim döneminde hedeflenen diğer okullardaki tanıtımlar ve eğitici eğitimleriyle devam edecek. 

Akıllı Yıldızlar'ın uygulanacağı okullardaki tanıtımlarda konuşma yapan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, dikkat çeken rakamlarla enerji tasarrufunun önemini öğrencilere anlattı.

Çelenk “Bugün sizler 10 yaşındasınız ama dünyamız 4.5 milyar yaşında. Sizler evlerinizde 4-5 kişi yaşıyorsunuz ama bugün 76 milyon civarında olan ülkemizin nüfusu her yıl yaklaşık 1 milyon kişi artıyor. Artan nüfusumuzla harcadığımız enerji orantılı değil ne yazık ki… Ve bizler yaşlı dünyamızın kaynaklarını sarf etmeye devam ediyoruz. Bu yüzden kaynaklarımızı verimli ve dikkatli kullanmalıyız. Sizler de birer Akıllı Yıldız olarak geleceği aydınlatmak için tasarruflu davranmaya söz veriyor musunuz?” dedi. Konuşması büyük heyecan ve coşkuyla karşılanan Çelenk öğrencilerden, birer Akıllı Yıldız olarak enerjiyi tasarruflu kullanacaklarına dair söz aldı.  

Tüm öğrencilere Akıllı Yıldızlar şapkası dağıtıldığı törende Nurettin Topçu ilkokulu Müdürü Yılmaz Aşıt ve Mahmut Şevki Zırh İlkokulu Müdür Yardımcısı Neşe Öztürk de birer konuşma yaparak enerjiyi tasarruflu ve iyi kullanmanın önemini vurguladılar. Nurettin Topçu İlkokulu Müdür Yılmaz Zırh “Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ile veliler ve öğrencilerle birlikte bu çok önemli konuyu daha geniş kapsamlı olarak tüm bir yıla yayılması sağlanacak” dedi. Törenlerde öğrenciler de enerji tasarrufu hakkında kendilerinin kaleme aldıkları şiirleri ve kompozisyonları okudular. Ayrıca okulların koroları Akıllı Yıldızlar için özel olarak bestelenen şarkıyı da seslendirdiler. 

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi, İstanbul'da 2013-2014 ilkbahar öğretim döneminde Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde yer alan toplam 10 ilkokulda, 2014-2015 güz öğretim döneminde ise Arnavutköy İlçesi'nde yer alan 5 ilkokulda, İzmir'de ise 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 15 ilkokulda hayata geçirilecek. Proje aynı zamanda Yılmaz Soyak ve Bilge Soyak ilkokulu ile Erkut Soyak Anadolu Lisesi'nde uygulanarak böylece toplam 33 okulda öğrencilerle buluşacak.  

İstanbul Küçükçekmece'de projenin uygulanacağı okullar arasında; Altınşehir İlkokulu, Osman Zeki Üngör İlkokulu, Arif Nihat Asya İlkokulu, Toki Şehit Er Yılmaz Özdemir İlkokulu ve Mustafa Kemal Paşa İlkokulu yer alıyor. Akıllı Yıldızlar'ın Başakşehir'de hayata geçirileceği okullarsa Bahçeşehir Süleyman Demirel İlkokulu, Hacı Avni Osman Gül İlkokulu, Mahmut Şevket Zırh İlkokulu, Toki Osmangazi ilkokulu ve Nurettin Topçu İlkokulu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!
  • 16.01.2017 14:21

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!

Tamamlandığında 5 bin konuttan meydana gelecek olan Soyak Konforia'nın ilk etabı ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı
  • 17.03.2014 18:46

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı

Soyak'ın 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yapma projesi basına tanıtıldı ...

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!
  • 08.01.2013 15:46

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!

Soyak satış ofisinde satış temsilcisi olarak görev yapan ve sorulara verdiği yan ...

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:11

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden örnek daire görseller ...

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:06

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden kareler ...