maritbet girişmaritbet
Cookshop, THY’nin en çok uçtuğu ülkelere yeni şubeler açacak!

Cookshop, THY’nin en çok uçtuğu ülkelere yeni şubeler açacak!

Kapalıçarşı’da "kuyumcu çırağı" olarak çalışma hayatına atılan Bahattin Demir'in, borsa, faktoring ve inşaat deneyimlerinin ardından kendi markasını yaratmak amacıyla girdiği restoran işinde yarattığı Cookshop, yurtdışına hazırlanıyor

 

Kapalıçarşı'da "kuyumcu çırağı" olarak çalışma hayatına atılan Bahattin Demir'in, borsa, faktoring ve inşaat deneyimlerinin ardından kendi markasını yaratmak amacıyla girdiği restoran işinde yarattığı Cookshop, yurtdışına hazırlanıyor. Bugün 8 şube ve yıllık 3 milyon TL ciroya ulaşan kaferestoran zinciri, 2013'te yurtiçinde 7 şube açacak. Yurtdışına açılma planları

kapsamında Moskova, Milano, Londra ve New York'ta görüşmelere başlayan Cookshop, THY'nin en fazla sefer yaptığı 5-10 ülkede restoran açmayı planlıyor. Öncelikli hedef ise yeme-içme ve eğlencenin merkezi olan Londra. Cookshop, yıllık 3.5 milyon müşteriye ulaştığında da halka açılmayı planlıyor.

Cookshop restoranlarının sahibi Bahattin Demir, hayalinde hep Türkiye'den dünyaya iyi bir marka çıkarmanın bulunduğunu, ortağı Ayşe Kazancı ile ilk zamanlar ünlü dünya markalarını İstanbul'a getirmeyi düşündüklerini, ancak "neden biz yapmayalım" diyerek yıllarca çok sayıda ülke ve şehir dolaştıklarını anlattı. Dünya markası olmak için ortak kültüre sahip olmak, ortak dili konuşmak

ve müşterilere samimiyetle dokunmak gerektiğini belirten Demir, yaptıkları araştırmalarda yemeiçmenin hem lokal kültürlere uyum sağlayabilen hem de insanlara ortak dil oluşturabilecekleri tek sektör olduğunu gördüklerini ifade etti. 3 yılda 1 milyon müşteriye ulaştıklarını bildiren Demir, bugünlerde 5. yılını kutlayan Cookshop'un, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Bebek'te yeni açtığı şubeleriyle müşteri hedefini yılda 2 milyona çıkarttığını söyledi.

2013'te 400 kişiye istihdam yaratacak

Franchising vermeden büyümek istediklerini dile getiren Demir, önümüzdeki yıl 7 yeni şube açıp 400 kişiyi işe alacaklarını bildirdi. Şu anda 400 kişiye de istihdam sağladıklarını ifade eden Demir, "3.5 milyon misafire ulaştığımızda halka açılacağız. İnsanların gün içerisinde vakit geçirdiği, eğlendiği bir mekan olan Cookshop'lardan kazanç da elde etmelerini sağlamak istiyoruz. Bu halka açılma büyüme stratejimizi de geliştirecek" dedi.

Yurtdışına açılma projesinde en önemli aşamayı tamamladıklarını söyleyen Demir, bu amaçla Moskova, Milano, Londra ve New York'ta görüşmelere başladıklarını bildirdi. Demir, sözlerine şunları ekledi: "THY'nin en fazla sefer yaptığı 5-10 ülkede Cookshop açabilirsek planladığımız hedeflerimize ulaşmış olacağız. O bakımdan Abdi İpekçi Caddesi'ni kendime örnek alıyorum.

Markayı Prada'nın yanına koyduk. Louis Vuitton, Hermes, Channel'e komşu olduk. Bunu dünyada da yapacağız. Öncelikle Londra'da Cookshop olmasını çok istiyoruz. Çünkü Londra'nın da İstanbul kadar yemeiçmenin ve eğlencenin merkezi olduğunu düşünüyoruz."

Açılan 100 restorandan 85'i kapanıyor

Bahattin Demir, Cookshop'ı geliştirecekleri farklı projeleri bulunduğunu, bu doğrultuda devam etmeyi planladıklarını belirten Demir, sektörde halihazırda yüzde 15'lik açık bulunduğunu, yeme - içme sektöründe misafirlerin bilinçli olduğunu, hiç kimsenin fazla fiyat verip kalitesiz hizmet almak istemediğini söyledi. Demir, "Senede açılan her 100 restorandan 85'nin kapandığı bir sektörde  şansınız yok. Hem kurumsal bir perakendeci mantığı ile profesyonel hizmet vermek zorundasınız hem de bunu amatör ruh heyecanı ile yapmalısınız" dedi.
 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

COOKSHOP yıl sonunda 40 şubeye ulaşmayı hedefliyor
  • 22.12.2021 11:05

COOKSHOP yıl sonunda 40 şubeye ulaşmayı hedefliyor

COOKSHOP'tan yapılan açıklamaya göre, restoran zinciri COOKSHOP 2021 yılında yat ...

Palmarina Bodrum yaza merhaba diyor!
  • 21.06.2013 12:04

Palmarina Bodrum yaza merhaba diyor!

Baştan aşağı yenilenen, olağanüstü mega ve giga yat kapasitesinden dünya markala ...

Cookshop, THY’nin en çok uçtuğu ülkelere yeni şubeler açacak!
  • 17.12.2012 08:19

Cookshop, THY’nin en çok uçtuğu ülkelere yeni şubeler açacak!

Kapalıçarşı’da "kuyumcu çırağı" olarak çalışma hayatına atılan Bahattin Demir'in ...

Cookshop, Bebek'te 8'inci şubesini açtı!
  • 26.09.2012 12:20

Cookshop, Bebek'te 8'inci şubesini açtı!

En son Nişantaşı'nda açtığı şubesiyle adından söz ettiren, İstanbul'un en popüle ...

Cookshop, Türkiye'de 3 yılda 8 şube açtı!
  • 11.09.2012 08:55

Cookshop, Türkiye'de 3 yılda 8 şube açtı!

2008 yılında hayatımıza giren COOKSHOP. yolunda emin adımlarla ilerliyor… ...

Memet Koçarslan Cookshop ile mahkemelik oldu!
  • 06.08.2012 16:12

Memet Koçarslan Cookshop ile mahkemelik oldu!

İşletmeci Memet Koçarslan, Bebek’te iş yerinin bulunduğu binanın en alt katındak ...