maritbet girişmaritbet
Boydak Holding 2013 yılında 450 milyon dolar yatırım yapacak!

Boydak Holding 2013 yılında 450 milyon dolar yatırım yapacak!

CEO Memduh Boydak, hedeflerinin 2013’te yüzde 14 büyüme ve 6.5 milyar TL ciro olduğunu söyledi

CEO Memduh Boydak, hedeflerinin 2013'te yüzde 14 büyüme ve 6.5 milyar TL ciro olduğunu söyledi.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, bu yıl, bulundukları tüm sektörlerde, toplam 450 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek, büyüme hedeflerinin yüzde 14, ciro hedeflerinin ise 6.5 milyar TL olduğunu söyledi.

Geçen yılı güzel ve verimli bir yıl olarak kapattıklarını kaydeden Boydak, mobilya alanında 2012 yılı cirolarının 3.1 milyar TL olduğunu, toplamda ise cirolarının 5.6 milyar TL seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti. Boydak, şöyle konuştu: “2012 yılında çalışan sayımızı 13 bine çıkardık ve Holding olarak yaklaşık yüzde 5.6 oranında büyüdük. Mobilya ihracatımız ise 150 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2012 yılında yurtiçinde 156 mağaza açıldı, yurt dışında ise yeni açılan 40 mağaza ile toplam mağaza sayımız 298'e çıktı.

Şuanda 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Boydak, “48 ülkede münhasır mağazalarımız mevcut. Üretimimizin yaklaşık yüzde 15'ini ihraç ediyoruz” dedi.

"Bin kişiye istihdam sağlamayı umut ediyoruz"

Mobilya Grubu'nda İstikbal, Bellona ve Mondi markaları ile hizmet verdiklerini ifade eden Memduh Boydak, "Ana iş kolumuz olan mobilya üretimi dışında, kablo üretimi alanında sektörün en büyük oyuncusu olan Hes Kablo, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük yatak kumaşı üreticisi Boyteks gibi firmaların da dahil olduğu sekiz ayrı sektörde, 38 şirket ile faaliyet gösteriyoruz" diye konuştu. Üretim tesislerinin büyük bir kısmının Kayseri'de bulunduğunu belirten Boydak, kumaş üretimi tesislerinin ise Bursa'da yer aldığını söyledi. Boydak ayrıca, "İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 6, İkinci En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde ise üç şirketimiz ile yer alıyoruz" ifadesini kullandı. 2013 yılında da büyümeyi sürdüreceklerini vurgulayan Boydak, "İlk olarak sahip olduğumuz pazar paylarını artırmak ve yurtdışı marka bilinirliğimizi daha üst seviyeye taşımak istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında yurtdışı operasyonlarımız bizim için çok önemli" diye konuştu. Bu yıl yüzde 14 büyüyerek, 6.5 milyar TL'lik ciroya ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Boydak, "Yaklaşık bin kişiye de istihdam sağlamayı umut ediyoruz. Mağazalaşma açısından baktığımızda ise, bu yıl sadece yurtdışında 52 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz" dedi.

Boydak Holding olarak, bünyelerinde bulunan mevcut şirketlerine uzun dönemde ek yatırımlar yaparak kapasite artırımları gerçekleştireceklerini de söyleyen Boydak, şöyle konuştu: "Son yıllarda iş portföyümüze yeni kattığımız enerji sektörüne, yurtdışı pazarlarına ve mevcuttaki markalarımıza yönelik yatırımlar, planlarımız dâhilinde bulunuyor. Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde 2013 yılında, toplam 450 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz."

"Sektörün başlıca sorunu merdivenaltı ürünler"

Sektörün sorunlarına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Memduh Boydak, sektörün en büyük eksiliğinin denetleme olduğunu söyledi. Her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de merdivenaltı diye tabir edilen sağlıksız ürünlerin olduğunu belirten Boydak, "Bunların denetlenerek pazardan çıkarılması, bu sektöre verilmiş en büyük destek olacak. Hem sektöre destek vermek hem de halk sağlığı açısından bu adım oldukça önemli. Yatak, kanepe ya da halı olsun, mobilyada halk sağlığını tehdit eden ürünlerin pazardan bir an önce temizlenmesi gerekiyor" yorumunu yaptı.

Türkiye mobilya sektörünün her geçen gün büyüdüğüne ve yenilikler ile geliştiğine değinen Boydak, şunları söyledi: "Özellikle mobilyanın artık ihtiyaç duyulduğu zaman alınmaması, daha çok moda olarak görülmesi ve beş yılda bir değiştirilmesi, mobilya sektörünün büyümesinde büyük bir etken oluşturuyor. Eskiden ‘ihtiyacım yok, almıyorum' denebilen bir sektör olan mobilya artık moda ile özdeşleşmiş bir sektör."

Moda kavramının oluşması ile birlikte ‘gerçek markaların ortaya çıktığı'nı kaydeden Memduh Boydak, "Merdivenaltı ürünlerden çok, Türk mobilya sektörü, markalı ürünlere yöneldi" ifadesini kullandı. Bu durumun, hem sektör hem de kendileri açsından önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Memduh Boydak, "Markalaşmaya daha çok önem verilmesi mobilya sanayini tetikleyen bir unsur. Bu da gelecek yıllarda mobilya sektörünün daha çok oyuncu ile daha güzel işlere imza atması açısından önemli bir etken" şeklinde konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boydak Holding, İSMOB’a üç markayla katılıyor
  • 28.01.2014 12:34

Boydak Holding, İSMOB’a üç markayla katılıyor

Boydak Holding mobilya markaları, Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olan ‘İstan ...

İstikbal, logosunu yeniledi! Dünyada ilk üçü hedefliyor!
  • 29.06.2013 10:41

İstikbal, logosunu yeniledi! Dünyada ilk üçü hedefliyor!

Yeni logo için 50 milyon liralık bütçe ayıran Boydak'ın hedefi, 2023 yılında dün ...

Mondi’nin reklam yüzü Atalay Demirci oldu!
  • 06.05.2013 12:17

Mondi’nin reklam yüzü Atalay Demirci oldu!

Yetenek Sizsiniz yarışmasında yüzlerce rakibi arasından; mütevazılığı ve farklı ...

İstikbal Mobilya Almanya Nürnberg'de 4. mağazasını açtı!
  • 06.05.2013 09:39

İstikbal Mobilya Almanya Nürnberg'de 4. mağazasını açtı!

Avrupa’nın sayılı mobilya üreticilerinden Boydak Holding markası İstikbal, Alman ...

İncesu OSB inşaat sektöründe kümelenerek büyüyecek!
  • 02.05.2013 08:28

İncesu OSB inşaat sektöründe kümelenerek büyüyecek!

Bu yıl sonuna kadar faaliyetteki firma sayısını 14'e , istihdam edilen kişi sayı ...

Şevval Sam, Boydak Ormanı'na ağaç dikti!
  • 28.04.2013 13:39

Şevval Sam, Boydak Ormanı'na ağaç dikti!

Şevval Sam, Boydak Ormanı'na ağaç dikip güzel sesiyle Boydak Holding çalışanları ...