maritbet girişmaritbet
BKM beyaz eşya sektöründe de büyüyecek!

BKM beyaz eşya sektöründe de büyüyecek!

Bursa Kalıp Merkezi (BKM), sahip olduğu üretim altyapısı sayesinde esnek üretimde iddialı

 

Bursa Kalıp Merkezi (BKM), sahip olduğu üretim altyapısı sayesinde esnek üretimde iddialı.

Kalıp standart elemanları üreten ve ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne hizmet veren Bursa Kalıp Merkezi (BKM), sahip olduğu üretim altyapısı sayesinde esnek üretimde iddialı. 2012'de üretime yönelik iyileştirme ve kapasite artışı için 500 bin TL maliyetli beş eksen CNC tezgah yatırımı yapan firma, bu yıl için Japonya merkezli Punch Industry firmasının distribütörlüğünü alarak otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki satış hacmini arttırmayı planlıyor. Destek Grup bünyesinde, 2005 yılında kurulan BKM, standart kalıp elemanları alanında faaliyet gösteriyor. BKM, grubun diğer firmaları olan Destek Amortisör ve Burpres ile birlikte Ar-Ge odaklı çalışmalarına devam ediyor.

BKM olarak bin metrekare kapalı alanda, 27 personelle sürtünme plakaları, kam üniteleri, gazlı yaylar ve taşıma elemanları üreten firma, ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne hizmet veriyor. 2011 yılını ciddi iyileştirme çalışmalarıyla geride bırakan BKM, daha hızlı üretim yapacak ve teslimatları kısaltacak şekilde işletmeyi dizayn etme yoluna gitti. 2011 yılı ciro hedeflerini beklentilerinin üzerinde gerçekleştiren firma, ürettiğinin yüzde 15'ini kendi markasıyla ihracata yönlendiriyor. BKM, İtalya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere kam üniteleri, sürtünme plakaları ve endüstriyel makine parçaları göndererek, 2012'de de mevcut ihracat seviyesini ve müşteri yelpazesini genişletti ve üretimini yurtdışı ağırlıklı gerçekleştirdi. Toplamda 8 bin çeşit ürüne sahip BKM'de, 2013 yılı hedefleri ise kârlılık odaklı çalışmalara ağırlık vermek. Firma bu yıl 5 milyon TL'lik ciro hedefliyor.

“Yurtdışı bayilikleriyle güçleneceğiz”

BKM Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özkan, 2012'de 1 milyon TL'lik yatırımla kapasite artışı ve makine ve teçhizat iyileştirmeleri yaptıklarını açıkladı. Firma olarak esnek bir üretim kabiliyetine sahip olduklarını dile getiren Özkan, “Bize hangi parçanın ne şekilde sipariş edileceğini doğal olarak kestiremeyiz. Talaşlı imalatta seri üretim nispeten daha kolay, ancak küçük hacimli siparişlerde esnek üretim ön plana çıkıyor. Biz de bunu sağlıyoruz” dedi. Bu yıl firma bünyesindeki operatörlerin ve yöneticilerin daha donanımlı hale gelmesi ve verimliğin artması için yönetim sistemleri eğitimleri yapacaklarının altını çizen Özkan, “Bu amaçla danışmanlık hizmetleri de alıyoruz. Uludağ Üniversitesi ile talaşlı imalat üzerine üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştiriyoruz. Hızımızı artırdıkça, müşteri hacmimizin de geliştiğine inanıyoruz. Bunun için de 2012'de daha hızlı üretmeye odaklandık. 2013 yılı ise yurtdışı bayiliklerle güçlenme yılımız olacak” şeklinde konuştu.

2013 yılında yurtdışı firmalarından distribütörlük alarak güçlenmeyi hedeflediklerini söyleyen Özkan, “Bu yıl itibarıyla beyaz eşya ve otomotiv sektörleri için zımba ve zımba tutucular grubunda dünyanın önde gelen firmalarından olan Japonya merkezli Punch Industry markasının Türkiye distribütörlüğünü yapacağız. Çin'de üretim yapan bu firmaya otomotiv sektörünün yanında çamaşır makinesi ve klima ürünlerine yönelik faaliyetlerde bulunacağız. Bu farklılıkla birlikte ciromuzun yüzde 35 oranında artacağını öngörüyoruz” dedi.

2013 yılında yaklaşık 1 milyon TL maliyetli taşlama ve freze makinesi yatırımları gerçekleştireceklerini dile getiren Özkan, iyileştirme niteliğinde gerçekleştirdikleri bu yatırımlarla yaklaşık yüzde 10'luk kapasite artışı sağlanacağını ifade etti. Punch markası ile birlikte otomotiv sektörünün yanı sıra beyaz eşya sektörüne de girdiklerini kaydeden Özkan, üretimin yüzde 70'ını otomotiv, yüzde 30'ını ise beyaz eşya sektörüne kanalize etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rüzgar enerjisinde 2 bin megavatlık mini YEKA planlanıyor
  • 24.03.2021 16:51

Rüzgar enerjisinde 2 bin megavatlık mini YEKA planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de rüzgar en ...

Mobilya ve dekorasyona ilk yarıda 17.5 milyar lira harcandı
  • 20.08.2017 11:58

Mobilya ve dekorasyona ilk yarıda 17.5 milyar lira harcandı

Türkiye'de, yılın ilk yarısında kuyum ve mobilya sektörüne yönelik banka ve kred ...

Nilüfer, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi!
  • 22.09.2013 11:24

Nilüfer, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi!

Turkcell Yıldızlı Geceler’in geçtiğimiz akşamın yıldızı muhteşem sesi ve yorumuy ...

Doğa Rutkay: Evimi otel gibi kullanıyorum!
  • 21.07.2013 09:01

Doğa Rutkay: Evimi otel gibi kullanıyorum!

İlk olarak, 6 yaşında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Sonrasında yete ...

Tek-Art İnşaat, Küçükçekmece'deki yeni stüdyolarını BKM'ye kiraya verdi!
  • 30.03.2013 10:21

Tek-Art İnşaat, Küçükçekmece'deki yeni stüdyolarını BKM'ye kiraya verdi!

Tek-Art İnşaat, Küçükçekmece Sefaköy İstanbul adresinde bulunan ve yapımı yeni t ...

BKM beyaz eşya sektöründe de büyüyecek!
  • 19.01.2013 12:44

BKM beyaz eşya sektöründe de büyüyecek!

Bursa Kalıp Merkezi (BKM), sahip olduğu üretim altyapısı sayesinde esnek üretimd ...