maritbet girişmaritbet
Bella Maison'dan rekor büyüme!

Bella Maison'dan rekor büyüme!

Bella Maison CEO'su Muhammed Tan Fortune 500 Türkiye Dijital Zirve’de konuştu: “Bella Maison pandemi döneminde e-ticarette yüzde 400, müşteri sayısında yüzde 700 büyüdü”

Ev ve sofra dekorasyonu sektöründe hizmet veren önemli markalar arasında yer alan Bella Maison’un CEO'su Muhammed Tan, “Fortune 500 Türkiye” tarafından düzenlenen Dijital Zirve kapsamında e-ticaret konulu panele katıldı. Muhammed Tan, “Pandemi sürecinde e-ticarette yüzde 400, müşteri sayısında yüzde 700 büyüme gerçekleştirdik” dedi. Hem e-ticarete hem de fiziksel mağazacılığa yatırım yaptıklarını ifade eden Tan, müşterilerinin yüzde 92’sinin kadınlardan oluştuğunu da söyledi.

Bella Maison CEO'su Muhammed Tan, “Fortune 500 Türkiye” tarafından 7 Eylül’de düzenlenen “Dijital Zirve” etkinliğinde "Yenilik Göstergesi: E-Ticaretin ABC'si" konulu panele katıldı. ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi'nin moderatörlüğünü yaptığı panelde Muhammed Tan'ın yanı sıra; Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, Boyner Büyük Mağazacılık CEO'su Eren Çamurdan ve Penti CEO'su Mert Karaibrahimoğlu da yer aldı. Pandemi ile birlikte yükselişe geçen e-ticaret sektörünün masaya yatırıldığı panelde, sektördeki büyümeye paralel olarak online müşteri deneyimine getirilen yenilikler de konuşuldu. 

Pandemi büyümenin kaldıracı oldu

Panelde yaptığı konuşmada, Bella Maison olarak pandemi döneminde e-ticaret kanalında ciddi bir büyüme kaydettiklerini belirten Muhammed Tan, sözlerine şöyle devam etti: “Ev kategorisinin yükselişe geçtiği, ev ihtiyaçlarının çığ gibi büyüdüğü pandemi dönemi dijitalleşme yolunda bizim için bir kaldıraç işlevi gördü. Bu dönemde yakaladığımız büyümede, semt mağazalarının kısıtlamalar nedeniyle kapanmasının da etkisi oldu. Ev kategorisinde önemli pazar payı olan semt mağazaları hizmet veremeyince, bizim gibi online alanda var olan markalar müşterilerin yegâne alışveriş noktası haline geldi. Bu dönemde gece gündüz çalışarak müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalıştık. Merkez ekiplerimiz bile siparişlere yetişmek için kargo hazırlarken, müşterilerimizi memnun etmeye odaklandık. Pandemi sürecinde e-ticarette yüzde 400, müşteri sayısında yüzde 700 büyüme gerçekleştirdik.”  

Online alışverişe özel koleksiyonlar

Bella Maison’un e-ticaret alanındaki başarı hikayesinin diğer detaylarını da anlatan Muhammed Tan, ürün geliştirme, ürün tedariği ve müşteri memnuniyeti konularının altını çizdi: “Pandemide müşteri deneyimini zenginleştirmek için ürün geliştirme konusunda ciddi yatırımlar yaptık. Kısa sürede özellikle sofra grubunda online alışverişe özel koleksiyonları müşterilerle buluşturduk. Takip eden süreçte lojistik merkezimizi değiştirirken, müşteri deneyim ekibimizi de büyüttük. Tüm bu yatırımları desteklemek amacıyla, e-ticaret sitemizde alt yapı değişikliğine gittik.” 

Almanya’da ve Japonya’da online pazar yerleri yatırımı

Bella Maison’un yurt dışı yatırımlarının da pandemi dönemiyle birlikte hareketlendiğini vurgulayan Muhammed Tan şunları söyledi: “Ev kategorisindeki büyüme sadece Türkiye’de olmadı; evleri, yaşam alanlarını güzelleştirmek dünyada da bir trend haline geldi. Bella Maison olarak Almanya’da ve Japonya’da var olan girişimlerimizi devreye alarak, online pazar yerleri üzerinden müşterilere ulaşmaya başladık. Eş zamanlı olarak yurt dışından franchise talepleri yağmaya başladı.”

Müşterilerin yüzde 92’si kadınlardan oluşuyor

Bella Maison’un müşteri profilinden de bahseden Muhammed Tan, müşterilerinin yüzde 92’sinin kadınlardan oluştuğunu söyleyerek, “Müşterilerine fikir veren, ilham veren, sadece ürün satmakla kalmayan aynı zamanda hizmet de sunan alanında uzman bir ev kategorisi platformuna dönüşmeyi amaçlıyoruz. Ev kategorisi alanında akla gelen ilk markalar arasında yer alma hedefiyle, ürün çeşitliliğine ve teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hepsinden önemlisi müşterilerimizi doğru anlamaya çalışarak, onları mutlu etmek istiyoruz. İnsanların evlerindeki yaşamlarına keyif katmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bella Maison ürünleriyle Ramazan sofralarında ekstra şıklık!
  • 21.03.2022 10:26

Bella Maison ürünleriyle Ramazan sofralarında ekstra şıklık!

Paylaşmanın ve birlikte vakit geçirmenin her zamankinden daha da önem kazandığı ...

Bella Maison 17. mağazasını Ankara’da Cepa AVM’de açtı
  • 29.09.2021 09:23

Bella Maison 17. mağazasını Ankara’da Cepa AVM’de açtı

Ev ve sofra dekorasyonu sektörüne getirdiği yeniliklerle bilinen Bella Maison, A ...

Bella Maison, Özbekistan’da yeni bir mağaza açtı!
  • 20.09.2021 17:05

Bella Maison, Özbekistan’da yeni bir mağaza açtı!

Ev ve sofra dekorasyonu sektöründe başarılı bir büyüme grafiği çizen Bella Maiso ...

Bella Maison'dan rekor büyüme!
  • 11.09.2021 10:53

Bella Maison'dan rekor büyüme!

Bella Maison CEO'su Muhammed Tan Fortune 500 Türkiye Dijital Zirve’de konuştu:&n ...

Bella Maison Lemonade Kahvaltı Takımı ile sofralarda yaz enerjisi
  • 01.08.2021 08:00

Bella Maison Lemonade Kahvaltı Takımı ile sofralarda yaz enerjisi

Tasarımlarını yenilikçi desenlerle zenginleştiren Bella Maison, doğanın canlı ya ...

Bella Maison’dan çifte bayram yaşatacak fırsatlar!
  • 11.07.2021 08:00

Bella Maison’dan çifte bayram yaşatacak fırsatlar!

Yenilikçi tasarımları ve özgün çizgisiyle dekorasyon severlerin yakından takip e ...