maritbet girişmaritbet
Başkent Doğalgaz Dağıtım özelleşiyor!

Başkent Doğalgaz Dağıtım özelleşiyor!

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin yüzde 20 oranındaki hissesi, özelleştirme kapsam ve programına alınarak yüzde 80 oranındaki hissenin satışıyla birlikte özelleştirilecek

 

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin yüzde 20 oranındaki hissesi, özelleştirme kapsam ve programına alınarak yüzde 80 oranındaki hissenin satışıyla birlikte özelleştirilecek.
 
Böylece, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü'nün BOTAŞ'a ve Hazine'ye olan borçlarının bir an önce ödenmesi amaçlanıyor.
 
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla, özelleştirme sonrası elektrik  dağıtım şirketlerinin sayısının artmasından kaynaklanan bu şirketlerin yatırım ve  işletme faaliyetleri açısından denetlenmesindeki boşluğun giderilmesi, sokak ve  caddelerin aydınlatma bedellerinin ödenmesinde yaşanan sorunların giderilmesi  amacıyla düzenleme yapılıyor.
 
Buna göre, elektrik dağıtım şirketlerinin her türlü denetimi Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca yapılacak. Bakanlık bu denetimi, yetkilendireceği  kamu kurum ve kuruluşları ile denetim şirketleri aracılığıyla  gerçekleştirebilecek. Bu kapsamda düzenlenecek denetim raporları, Enerji Piyasası  Düzenleme Kurumu'na bildirilecek; denetim raporu sonucuna göre gerekli yaptırım  ve işlemler Kurul tarafından karara bağlanacak.
 
BAŞKENT DOĞALGAZ'IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ
         
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı ortaklıklarına ait Başkent Doğalgaz  Dağıtım A.Ş'nin sermayesinde bulunan yüzde 20 oranındaki hisse de özelleştirme  kapsam ve programına alınarak, yüzde 80 oranındaki hissenin satışı ile birlikte  özelleştirilecek. Böylece, potansiyel yatırımcıların bu özelleştirmeye olan  ilgilerinin artması ve özelleştirmeden daha fazla gelir sağlanarak Ankara  Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü'nün BOTAŞ Genel Müdürlüğü ve  Hazine'ye olan borçlarının bir an önce ödenmesi amaçlanıyor.
 
Lisansın verilmesinden itibaren dağıtım şirketinin sistem kullanım bedeli  olan 0,05555 dolar/metreküp karşılığı lira ve taşıma bedeli 0,0077 dolar/metreküp  karşılığı lira yönündeki tarifenin uygulanmasına; dağıtım şirketinin hisselerinin  özelleştirilmesine dair hisse satış sözleşmesinin imza tarihini takip eden 8 yıl  süresince devam edilecek.
Thelira

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Dönmez: "Karadeniz'deki gaz rezervi, konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte"
  • 08.03.2022 15:42

Bakan Dönmez: "Karadeniz'deki gaz rezervi, konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, enerjide dışa bağıml ...

"Isı yalıtımıyla gazdan 1 milyar dolarlık tasarruf mümkün"
  • 03.10.2018 14:03

"Isı yalıtımıyla gazdan 1 milyar dolarlık tasarruf mümkün"

GAZBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan "Türkiye'de şu anda 5,6 milyon konut ...

Isıtmada doğru tercih
  • 13.02.2012 16:20

Isıtmada doğru tercih

Avrupa Konutları Mekanik Tesisat Şefi Kerim Akıncı, ısıtma sistemi hakkında bilg ...