maritbet girişmaritbet
Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak

Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak

Astaş Holding gelecek 5 yılda 5 yeni proje ile 5 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Astaş Holding olarak daha güçlü bir Türkiye için yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, 5 yeni yatırım için start verdiklerini, amaçlarının 5 yılda, 5 yeni proje ile 5 milyar TL'lik yatırım yapmak olduğunu kaydetti. 

Gelecek 5 yıl içinde 5 bin kişilik istihdam sağlamayı hedeflediklerinin altını çizen Vedat Aşçı, “Firmamız özellikle markalı ve nitelikli projeler yapıyor. Kempinski, Giorgio Armani, Mandarin Oriental ve görüşmekte olduğumuz yeni üç marka ile kaliteli ve sofistike projeler hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Kuruçeşme'de Boğaz'a 200 metre cepheli olan 15 bin 500 metrekarelik arsamızda Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul projemizin inşaat çalışmalarına Mayıs 2017'de başladık. Barbaros Bulvarı'nda 200 bin metrekare inşaat alanına sahip 300 rezidans, şık ofisler ve ticari alanlardan oluşacak 3 ayrı adadaki proje çalışmalarımızı tüm hızıyla sürüyor. Bu yeni projemiz için 1 milyar TL'lik yatırım hedefimiz var. Barbaros Bulvarı projemiz öncelikli olmak üzere, Subayevleri, Asya yakası ve Bodrum da markalı otel, rezidans ve iş merkezi yatırımları geliştireceğiz. Bodrum'da da 158 dönümlük arsa üzerinde dünyaca ünlü Anantara markası ile işbirliği içerisinde villa, rezidans ve otel projesinin inşaatına 2017 yılının son çeyreğinde başlayacağız” ifadelerini kullandı. 

550 MİLYON DOLAR

Türkiye ile birlikte büyümeye devam edeceklerine değinen Aşçı, “Özellikle yabancı yatırımcılarla birlikte, özel lokasyonlarda, elit ve markalı yatırımlara odaklı projeler geliştirerek ülkemize daha fazla yabancı yatırımcı ve döviz girdisi sağlamayı planlıyoruz” dedi. Mandarin Oriental Kuruçeşme'nin 550 milyon dolarlık yatırım ile gerçekleştirileceğini söyleyen Aşçı, “Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul otel projemiz 2019'da açılacak. Bu projede New York merkezli Mimar Adam Tihany'i ile çalışıyoruz. Otelimizde her biri deniz manzarasına hakim özel süitler ve kral daireleri, restoranlar, 800 kişilik balo salonu, toplantı odaları, spa, sağlık merkezi, fitness merkezi yer alacak” diye konuştu. 

Turizmin gelecek yıllarda da çok iyi noktaya geleceğine inandıklarını kaydeden Vedat Aşçı, “Türkiye ve özellikle İstanbul yabancı yatırımcı için büyük fırsatlarla dolu, bu anlamda son dönemde çıkarılan yasalar çok doğru bir zemine oturuyor. Yabancıların önümüzdeki dönemde kaliteli projelerden çok daha fazla alım yapacaklarına inanıyorum” dedi.

DEĞERİ 1.5 MİLYAR DOLARI AŞTI

Bodrum'daki Mandarin Oriental hakkında da bilgi veren Vedat Aşçı, “Mandarin Oriental'in dünya elitleri tarafından bilinirliği sayesinde otelimize dünyanın her yerinden misafir geliyor. Mandarin Oriental Bodrum olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bodrum'daki otelimiz Türk pazarının yanı sıra dünyada da adından ciddi anlamda söz ettiriyor. Mandarin Oriental Bodrum'un bugünkü pazar değeri 1.5 milyar doları aştı. Yatırımcılarına yüzde 100'e varan prim sağladı. Özel konuma sahip villa ve rezidansların yüzde 40'ını yabancılara sattık” ifadelerini kullandı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!
  • 19.12.2022 15:54

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!

Türkiye yapı sektörüne sayısız proje üreterek sektöre yön veren şirketler Yapı v ...

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu
  • 14.03.2022 17:26

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu

Yemyeşil bir vadide, 30.000 metrekarelik geniş bir arazinin kalbinde yer alan&nb ...

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı
  • 14.03.2022 16:47

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı

İstanbul'un en lüks ve en merkezi semtinde yapımına başlanan Lüks Rezidanslar, K ...

Astaş Holding’ten dev proje
  • 07.02.2012 16:06

Astaş Holding’ten dev proje

Mandarin Oriental Hotel Grup, Türkiye’de lüks bir konut ve Residences at Mandari ...

Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak
  • 26.06.2017 09:34

Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak

Astaş Holding gelecek 5 yılda 5 yeni proje ile 5 milyar liralık yatırım yapacakl ...

Vedat Aşçı'nın kızı Susanne Aşcı dünya evine girdi
  • 14.05.2017 16:44

Vedat Aşçı'nın kızı Susanne Aşcı dünya evine girdi

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı’nın kızı Susanne Aşcı muhteşem b ...