maritbet girişmaritbet
Alfemo Mobilya Rusya'da yatırım yapmayı planlıyor!

Alfemo Mobilya Rusya'da yatırım yapmayı planlıyor!

Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu Rusya'da distribütörlük anlaşması imzalayan Alfemo, yatırım planlıyor. İnşaat, tekstil ve gıda sektörünün ardından Türk mobilya sektörü de Rusya pazarında yatırımlarını geliştirmeye başladı

Türkiye'nin öncü mobilya markalarından Alfemo, Rusya'da distribütörlük anlaşması imzaladı. Rusya'da markalaşma ve mağazalaşma çalışmalarına başladıklarını kaydeden Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Rusya'da üretim yapmayı planladıklarını söyledi. 

Mobilya sektörü ve Rusya çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Davulcuoğlu, "Türk mobilya sektörü olarak Rusya'ya 2012'de 60 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin 2 milyar dolarlık ihracatında Rusya hak ettiği payı bulmuş değil. Irak 300 milyon dolarla ilk sırada. Zenginleşen Rus halkı giyim kuşamına harcama yapıyor. Evlerini değiştiriyor. Şimdi de mobilyalarını yenileyecekler. Çok canlı bir pazar olacak. Yeni evlere yeni mobilyalar alınacak. Rusya pazarına mobilya ihracat rakamlarımız kısa sürede 100-150 milyon dolarlar seviyesine çıkabilir." dedi. 
 
Rusya'nın sadece ürün satılacak bir pazar olmadığına değinen Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı, "Rusya çok geniş bir coğrafyanın merkez ülkesi. Mobilyanın doğası gereği navlun maliyeti çok yüksek. O yüzden Rusya pazarında üretim ayağı da mutlaka düşünülmeli..." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Türkiye Mobilya Sanayiciler Derneği (MOSDER) başkanlığı görevini de sürdüren Davulcuoğlu, önümüzdeki 5-10 yıl içinde Türkiye'den önemli üreticilerin Rusya pazarında yatırımlarını artıracaklarını, Rusya pazarında 3 kat büyüme imkanı olduğunu, mobilya sektörü açısından Rusya pazarında heyecanlandıran bir döneme girildiğini söyledi. 
 
Alfemo'nun genç, dinamik ve modern çizgileri olan bir marka olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı, 60'dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını, Türkiye'yi dışarıda yüz akı ile temsil ettiklerini ifade etti. Rusya pazarında 1 yıldan bu yana devam eden çalışmaların sonuca ulaştığını, distribütörlük anlaşması imzaladıklarını kaydeden Davulcuoğlu, "Rusya'da markalaşma ve mağazalaşma dönemine girdik. Devamında da üretim aşamasını düşünür hale gelmemiz gerekiyor. 2011'de mobilya olarak ciromuz 100 milyon doları buldu. Bunun 20 milyon dolarını ihracat oluşturuyor'' bilgisini aktardı. 
 
Dünyada mobilya üretim hacminin 376 milyar dolar olduğunu, bunun 109 milyar dolarını da ihracat rakamlarının oluşturduğunu söyleyen Davulcuoğlu, "Türkiye mobilya sektörü 2010'da 4,8 milyar dolarla 16., Rusya da 4.6 milyar dolarla 17. sırada. 2012'de Türkiye bu rakamı 6 milyar dolara çıkardı. Rusya'da da benzer rakamlar var. İhracat açısından baktığımızda Türkiye 2010'da 1,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Rusya ise 200 milyon dolar. İhracat açısından Türkiye 21, Rusya ise 44. sırada idi. Türkiye 2012'de 2 milyar dolar ihracatla ilk 10 ülke arasına girecek. Sektörün ihracat rakamları çok hızlı gelişiyor.'' bilgisini verdi. 
 
Ankara Yarın 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı
  • 29.10.2022 09:40

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak atandığı Alfemo Mobilya AŞ ...

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!
  • 28.08.2022 11:36

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!

Rusya'nın Macaristan'da iki yeni nükleer reaktör inşa edeceği bildirildi. ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!
  • 06.03.2022 08:50

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!

İspanyol tekstil firması Inditex, Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'yı boykot e ...

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak
  • 13.08.2021 17:06

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, yaz döneminde gerçekleşen düğünleri ...