maritbet girişmaritbet
Ahmet Çelik, gayrimenkul sektörü için ne dedi?

Ahmet Çelik, gayrimenkul sektörü için ne dedi?

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, inşaat ve gayrimenkul sektörü için 2012 yılını değerlendirerek 2013 beklentilerini anlattı.

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, inşaat sektörüne ait değerlendirmesinde konut ihtiyacının 2013'te de süreceğini aktardı. İşte önemli açkılamalar: 

2013 yılında inşaat sektörünü neler bekliyor? Beklentileriniz neler?

Avrupa'da mevcut yatırımlar durma noktasına gelirken, Türkiye'nin 2013'te yatırımlara hız vereceğini düşünüyoruz. Gelecek yıl 289.9 milyarı özel sektörden, 68.3 milyarı kamudan olmak üzere toplam 358 milyarlık yatırım yapılacağı öngörülüyor. 2012-2014 arası büyüme yüzde 5 oranlarında devam edebilir. Buna karşın bir takım ekonomik dalgalanmalardan ve yeni düzenlemelerden gayrimenkul sektörü etkilense de, 2023'e kadar emlak sektörünün canlılığını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye'de her yıl yaklaşık olarak 700 bin konut yapılması gerekiyor. Çünkü köyden kente göç, hızlı nüfus artışı gibi sebeplerden ötürü konutta bir açık söz konusu. Ayrıca Türk insanının gelir seviyesi artıyor ve daha iyi yaşam alanlarına geçmek istiyorlar. Bunun yanında bir de eskiyen yapı stokunun yenilenmesi de gerekiyor. Kentsel dönüşüm ile bu yapılmaya başlandı. Bunların hepsi birleşince yıllık konut ihtiyacı 700 binlere ulaşıyor. 2013'te de konut ihtiyacının süreceğini düşünüyoruz.

Yerel seçimler, Türkiye'nin kredi notunun artması, kentsel dönüşüm, yabancıya mülk satışı gibi etkenleri göz önüne alarak bir değerlendirme yapıp, sektörün artı ve eksilerini belirtir misiniz?

Türkiye ekonomisi yaşanan bir takım olumsuz durumlara karşın gücünü korumaya devam ediyor. Kredi notunun artması ve yabancı liderlerin Türkiye ekonomisi konusundaki olumlu yorumları, istikrarın devam edeceğinin işaretleri. Kentsel dönüşüm konusunda ise sektör olarak çok konuştuk ve konuşmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümüngidişatına bakarak eksiklerini konuşabiliriz. 2012 yılının en çok konuşulan bir diğer konusu olan Mütekabiliyet Yasası'nın değişmesi ile ilgili de bu kanun orta ve uzun vadede emlak sektörünün gelişimine büyük katkıda bulunacak. Ancak düzenlenmesi gereken bazı noktaları var.

2013 yılında neler yapacaksınız, plan ve yeni projeleriniz neler olacak? Detaylı bilgi verir misiniz?

2013 yılında 3 ayrı yeni projemiz olacak. Bunlardan biri Denizli'deki konut projemiz, diğeri Kağıthane'deki ticari gayrimenkul projemiz ve Sancaktepe'de yer alan Kelebekia projemize yakın, Lagün'ün karşısında yer alacak butik konut projemiz de olacak. 

Eklemek istedikleriniz

Sinpaş Yapı olarak 2012'de Türkiye'nin en büyük temalı konut projesi olan Altınoran'ı satışa çıkardık. Ayrıca Antepia, Liva İstanbul, İş Modern projelerimizde yeni etaplarımızı satışa sunduk. Özellikle Ankara'daki Altınoran projemizde beklediğimizden çok daha fazla ilgi görüyoruz. 20 Eylül'den bugüne kadar Altınoran'da 1200'ün üzerinde konut satışı yaptık.  Yoğun ilgi nedeni ile yeni etabı satışa çıkardık. Antepia projemizde ise satışlar Yakut ve Zümrüt etaplarında hızla devam ediyor. Mart 2013'de ilk etap Safir Etabını teslim edeceğiz. İş modern projemizin ilk etabında teslimlerimiz oldu ve ikinci etap satışa çıktı. Bu yıl Kelebekia projemizde de teslimleri gerçekleştirdik. Kelebekia Premium projemizde ise satışlar tamamlandı, teslimler için gün sayıyoruz. İstanbul'un hızla gelişen Sultanbeyli bölgesindeki Liva İstanbul projemizin ilk etabının satışlarını büyük oranda tamamladık. İkinci etabı olan Liva Turkuaz'ı geçtiğimiz aylarda satışa sunduk. Satışlarımızın iyi gitti Liva Turkuaz'da şu ançok özel bir kampanya uyguluyoruz. 31 Aralık'a kadar devam edecek kampanyada ödemeleri 12 ay sonraya eteledik. Tüm ev tipleri için sadece 15 bin TL'lik peşinat aldığımız kampanyamızda ödeme yapılmayan bir yıl için vade farkı da almıyoruz. Ayrıca 60 aylık kredi oranı ile 120 aylık vade imkanı da bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul sektörü için 2013 nasıl geçti
  • 05.02.2014 15:39

Gayrimenkul sektörü için 2013 nasıl geçti

Lal Gayrimenkul Değerleme 2013 yılı için gayrimenkul piyasasını değerlendirdi ...

Münir Özkök: İnşaat sektörü 2013’te yatırımlarına hız verecek!
  • 12.12.2012 11:21

Münir Özkök: İnşaat sektörü 2013’te yatırımlarına hız verecek!

2012 yılında yaşanan ekonomik dalgalanmalar inşaat sektörünün büyümesini yavaşla ...

Ahmet Çelik, gayrimenkul sektörü için ne dedi?
  • 05.12.2012 16:07

Ahmet Çelik, gayrimenkul sektörü için ne dedi?

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, inşaat ve gayrimenkul sektörü için 2012 yı ...

Ahmet Çelik: Agrega kalitesi çok yüksek olmalı!
  • 22.04.2012 08:47

Ahmet Çelik: Agrega kalitesi çok yüksek olmalı!

Deprem Gerçeğinde Agrega'nın Önemi başlıklı panelde konuşan Sinpaş Yapı Genel Mü ...