maritbet girişmaritbet
Münir Özkök: İnşaat sektörü 2013’te yatırımlarına hız verecek!

Münir Özkök: İnşaat sektörü 2013’te yatırımlarına hız verecek!

2012 yılında yaşanan ekonomik dalgalanmalar inşaat sektörünün büyümesini yavaşlatsa da sektör yeni düzenlemelerle 2013 yılına umutla giriyor

 

Mütekabiliyet yasası ve kentsel dönüşümün sektöre hareketlilik getireceğini söyleyen Münir Özkök Türkiye'nin kredi notunun artması ve faiz oranlarını düşmesinin de sektöre ivme kazandıracak gelişmeler olduğunu ifade etti
 
Ekonominin lokomotifi kabul edilen inşaat sektörü ekonomideki yavaşlamaya paralel olarak 2012 yılında ivme kaybetmiş olsa da 2013'e büyüme hedefiyle giriyor. 
 
2012 yılının özellikle ikinci yarısından sonra yaşanan olumlu ekonomik gelişmeler nedeni ile sektörde konut satışlarında artışlar yaşanmaya başladığını söyleyen Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Türkiye'nin kredi notunun artması, faiz oranlarının düşmesi ve buna bağlı olarak bankaların konut kredilerine yansıttıkları konut kredi oranlarının düşük olması sektöre hareket getirmiştir” dedi.
 
Sinyaller iyi 
Mütekabiliyet yasası ve kentsel dönüşüm ile ilgili yapılacak çalışmaların 2013 yılında inşaat sektörünün 2012'den daha iyi bir yıl geçireceğinin sinyallerini verdiğini kaydeden Özkök, “Kentsel dönüşüm projeleri inşaat sektöründe yeni alanlar açtı. Eğer kentsel dönüşüm planlı bir şekilde yapılır ve önümüzdeki 10 yıl içinde hızlı bir şekilde ilerlerse sektöre ciddi bir ivme kazandıracaktır. Yabancıya yapılacak mülk satışı ile ilgili gerçekleşen düzenlemeler sektörde satışların ve istihdamın artmasını sağlayacaktır” diye konuştu.  
 
İnşaat sektöründe büyümenin artması için sektörün desteklenmesi gerektiğinin de altını çizen Özkök, “Sermaye Piyasası Kanun Tasarısı'ndan maketten konut satışlarında SPK iznini öngören hükmün çıkartılması gayrimenkul sektörü açısından olumlu bir gelişmedir. Konut satışlarındaki KDV artışı ile ilgili düzenleme çalışmalarının da bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu durum sektörün oyuncularının yatırım planları ve yeni projelerin oluşturulması açısından önem taşımaktadır “dedi. Her yıl Türkiye'de yaklaşık 700 bin konut ihtiyacının oluştuğunu sözlerine ekleyen Özkök, “Hayata geçirilecek yeni projeler ve kentsel dönüşümle birlikte yeniden yapılandırılacak binalar sayesinde sektör hem ivme kazanacak, hem de istihdam ve yan sektörlere katkı sağlayacaktır” dedi. 
 
İki proje yolda
Mar Yapı'nın 2013 yılında hayata geçireceği iki yeni proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Özkök, faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Kasım ayı itibariyle G Plus ilk etabının anahtar teslimlerine başladık. 2013 yılında inşası devam eden ve satışlarının yüzde 95'ini tamamladığımız Divan Residence at G Plus projemizin teslimlerini gerçekleştireceğiz. Yine Güneşli bölgesinde hayata geçireceğimiz otel, ofis, residence konseptli iki projemizin çalışmaları da sürüyor. Bunun yanı sıra Güneşli bölgesindeki arsa yatırımlarımız olduğu gibi gelişmekte olan diğer bölgelerde de arsa arayışımız devam ediyor.”    

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...