maritbet girişmaritbet
Yatak teknolojisinin yenilikleri İstanbul Mobilya Fuarı’nda!

Yatak teknolojisinin yenilikleri İstanbul Mobilya Fuarı’nda!

Tutku Yatak, uzun ar-ge çalışmaları sonrasında hazırladığı yeni teknolojili ürünlerini Tüyap Fuar Merkezi’nde sergileyecek.

25 – 30 Ocak 2022 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı olarak düzenlenecek Türk fuarcılık tarihinin en büyük fuarı IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı, mobilya sektörünü buluşturacak. Kullanıcıları için “kaliteli uyku” yatırımlarıyla dikkat çeken Tutku Yatak, uzun ar-ge çalışmaları sonrasında hazırladığı yeni teknolojili ürünlerini Tüyap Fuar Merkezi’nde sergileyecek.

“Kaliteli uyku hayat kalitesini de arttırır” diye ifade eden Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya, “ Yatırımlarımızı da bu doğrultuda yapıyoruz. Kayseri’de toplam 30 bin metre karelik alana kurulu olan fabrikamızda üretim faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürürken, yakın zamanda tesisimizde ekstra torba yay tesisini de kurduk. İnovatif ürünlerimizi 25 – 30 Ocak 2022 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek IIFF’de yurt içinden gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunarken, yurt dışından gelen alım heyetleriyle de görüşmeler gerçekleştireceğiz” dedi.  

“İnovatif ürünler yatak sektörünün seyrini değiştiriyor”

Bundan daha bir kaç yıl öncesine kadar kullanıcıların yatak satın alma alışkanlıklarının günümüze oranla bu denli özenli olmadığını belirten Gökmen Kaya, “Geldiğimiz noktada bireylerin uyku konforunu daha da arttıracak ve kaliteli bir uyku deneyimi sunacak ürünler geliştiriyor ve böylece her geçen yıl kullanıcılarımızın beklentilerini de yükseltiyoruz. Araştırmalar ortalama bir insanın tüm hayatının üçte birini uyuyarak geçtiğini gösteriyor. İyi bir uyku ise kişilerin hayat kalitesini, iş’te verimliğini, okulda konsantrasyonunu arttırıyor ve aynı zamanda güne daha iyi bir başlangıç yapmasını sağlıyor. Tutku Yatak olarak biz de bu bilinçle ar-ge çalışmalarımızı yönetiyoruz” diye ifade etti.

Gökmen Kaya, İstanbul Mobilya Fuarı kapsamında bu yıl Tüyap’ta Salon 11’de ve 1135/B’de yer alan stantlarında sergileyecekleri ürünlerin özelliklerini aktarırken, “Bu sene ön plana çıkacak yataklarımızın özellikleri arasında; çapları ve yükseklikleri küçültülerek metrekaredeki yay sayısını arttıran ayrı ayrı paketlenmiş Mikro Yay sistemi yer alıyor. Bu özellik, mükemmel yoğunluklu elastik destek sağlar ve konforludur. Aynı zamanda hava geçirgenliği yüksektir ve dayanıklıdır. Çift Çekirdek özelliği ise; eşlerin uyku esnasında birbirlerinin dönüş hareketlerinden rahatsızlık duymalarını engeller. High – Low yay sistemi ise; biri uzun diğeri kısa yaylardan oluşuyor. Uzun yaylar, mevcut mükemmel omurga desteği öncesinde vücudu yumuşak şekilde karşılar, uzun yaylar yükseklik kaybettikçe kısa yaylar devreye girer. Vücuda destek gereken bölgelerde tüm yaylar aynı anda çalışarak, vücut profili nasıl olursa olsun, kusursuz bir omurga desteği sağlar” dedi.

Uzay teknolojisine sahip; Visco modeller Tutku Yatak koleksiyonlarında

Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya, “Yatak modellerimizde kullandığımız bir başka özellik visco elastik süngerler, anti bakteriyel ve anti septik ürünlerdir. Mikroskobik hafıza hücreleri 'memory foam' özelliği ile etkiye tepki gösteren, açık hücreli, ağırlık ve ısıya hassas özel bir yatak ürünüdür. Astronot kıyafetlerinde visco sünger kullanılmaktadır. NASA tarafından, astronotların vücutlarına binen yük ve basıncı azaltmak amacı ile yapılan deneyler sonucunda bulunan bir teknolojidir. Viskoelastik süngerlerin, belirgin özellikleri; uyku kalitesine etki eden, ısı ve ağırlık ile birlikte vücut şekline en uygun konforu sağlamasıdır” diye ifade etti.

 “2021’de 30 yeni mağaza açtık 2022’de 150 mağaza açacağız”

Türkiye’de 3 milyar dolarlık bir pazar oluşturan yatak sektörünün güçlü oyuncuları arasında yer alan Tutku Yatak,  üretim hacmiyle, tesisleriyle, ar-ge yatırımlarıyla ve hem kaliteli hem de katma değerli ürün gruplarıyla Kayseri mobilyasını hem Türkiye’de hem de dünyada temsil ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya, “Türkiye’nin 81 ilinde 600’den fazla satış noktasında ürünlerimizle yer 2021 yılında yapmış olduğumuz franchising atağıyla 30 yeni mağazamızı hizmete açtık. 2022 yılı için 150 yeni mağaza daha açma hedefimiz var. Ancak fuar kapsamında yabancı alım heyetleriyle görüşme sağlayacağız. ABD ve Avrupa pazarı hedef noktalarımız arasında yer alıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşbir Yatak, inovatif ürünlerini İstanbul Mobilya Fuarı’nda sergiledi
  • 31.01.2023 14:25

İşbir Yatak, inovatif ürünlerini İstanbul Mobilya Fuarı’nda sergiledi

Yatak ve uyku sağlığı alanında geliştirdiği yüksek teknolojili ürünleriyle sektö ...

İstanbul Mobilya Fuarı 167 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı
  • 31.01.2023 10:07

İstanbul Mobilya Fuarı 167 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Dünya mobilya sektörünün en önemli buluşmalarından olan IIFF-Uluslararası İstanb ...

Bambi Yatak, ürünleriyle 24 Ocak'ta İstanbul Mobilya Fuarı’nda!
  • 21.01.2023 01:54

Bambi Yatak, ürünleriyle 24 Ocak'ta İstanbul Mobilya Fuarı’nda!

Fuarda, yatak, baza ve başlıklarının yanı sıra ev tekstili ürünlerini içeren gen ...

Tutku Yatak, teslimat süresini 3 güne indirdi
  • 23.06.2022 16:17

Tutku Yatak, teslimat süresini 3 güne indirdi

Türkiye’de yatak ve mobilya sektörünün güçlü üreticileri arasında yer alan Tutku ...

İstanbul Mobilya Fuarı için geri sayım sürüyor!
  • 11.06.2022 11:13

İstanbul Mobilya Fuarı için geri sayım sürüyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) desteği, Tüyap Fuarcılık ve Mos Fuarcılı ...

Tutku Yatak'tan uykusever babalar için yatak modelleri!
  • 07.06.2022 11:40

Tutku Yatak'tan uykusever babalar için yatak modelleri!

Sağlıklı uyku herkes için temel bir ihtiyaç olduğu kadar, günün tüm yorgunluğunu ...